Recept Černý dort - La torta Barozzi

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Černý dort - La torta Barozzi

Postup

Recept A: Ve vodní lázni rozpustit čokoládu a máslo. Vyšlehat žloutky s cukrem, přidat na jemno nasekané mandle, rum, kávu a nakonec čokoládu s máslem. Lehce přimíchat sníh z bílků. Hmotu vylét do formy (vytřené máslem a posypané moukou) a péct na 180° asi 30 minut. Recept B: Mírně opečené mandle umeleme na moučku. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Metlou ušleháme měkké máslo s cukrem do pěny a za stálého šlehání přidáme vlažnou čokoládu, potom vejce, kakao, kávu, a mandlovou moučku. Pečeme na 175º asi 30-40 minut. Než ji vyjmeme z trouby kontrolujeme propečení špejlí. Po vychladnutí dort zabalíme do staniolu. Našla jsem poznámky k pečení a zdá se, že je to ta nejtěžší fáze. „Povrch dortu je jako závoj lehce položený na duši, která je tmavší a lesklá“. Proto pomalé pečení. Špejle má být mírně vlhká, ale bez přilepené čokolády. Do mého deníčku jsem vložila informace o původu receptu včetně adresy, na které najdete ilustrativní obrázky. Pochopíte proč tyto recepty jsou dva a jsou „pravděpodobné“.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 04.04.09 vloženo
  • 8275x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Ingredience

  • Recept A:
  • 80 g másla
  • 250 g hořké čokolády
  • 100 g oloupaných a vysušených mandlí
  • 4 vejce
  • 150 g cukru
  • 3 PL mleté kávy
  • sklenička rumu
  • máslo a mouka na formu.
  • Recept B:
  • 120 g másla
  • 350 g hořké čokolády
  • 40 g mírně opečených mandlí
  • 3 vejce
  • 200 g cukru
  • 20 g mleté kávy
  • 50 g hořkého kakaa
  • máslo a mouka na formu.

Doporučená příloha

  • sklenka dobrého vína nebo sektu, káva.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Černý dort - La torta Barozzi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Černý dort - La torta Barozzi

sveva
751 příspěvků 6.4.09 03:56
Re: Černý dort - La torta Barozzi

Myslím, že každému z vás se stalo číst recept na tradiční české jídlo, kde jsou nehorázné chyby. A protože to jídlo znáte, rozčílí vás to. Váš příklad neobstojí. Sachr peče hodně lidí v naději, že je to ten nejpodobnější originálu. A znám někoho, komu se to opravdu daří. Ale pokud uvidíte recept na Sachr, ve kterém vás přesvědčují, že máte připravit bílé křehké těsto a do toho zapéct náplň kakaové barvy, tak vás to zvedne ze židle. A to je přesně ono. Vybrala jsem dva recepty, které se opravdu nejvíce blíží originálu. Ale to může posoudit kdo ten dort viděl a ochutnal. Vždyť právě labužníci vědí, že ne vše co se najde na netu je .......... Děkuji a zdravím.

lydia
1227 příspěvků 6.4.09 02:02
Re: Černý dort - La torta Barozzi

špatná navigace:-) tady .

lydia
1227 příspěvků 6.4.09 01:51
Re: Černý dort - La torta Barozzi

Svevo, ty uvadíš 2 varianty, proč by nemohl být ten recept od bábi taky jednou z více variant?
Pro zajímavost v tomto receptu je taky anýzový likér:-)
S tajnými rodinnými recepty je to asi tak jako s receptem na Sachrův dort. Spousta receptů a žádný originál. Na Sacher prý jsou originály 2. Jeden v trezoru hotelu Sacher, druhý u k.u.k. Hofzuckerbäcker Demel :-)

sveva
751 příspěvků 4.4.09 21:45
Re: Černý dort - La torta Barozzi

Já nejsem tak dobrá na dorty a tento bude asi náročny na znalost vaší trouby. Pokud to někdo zkusí dejte mi vědět jak to dopadlo.
Zdravím všechny.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečená kuřecí stehna

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Květáková polévka Květáková polévka
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz