Recept Černohouska smuteční, silně pálivá

wydra Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

„Smutek“ , že skončil jeden školní rok, bylo třeba náležitě oplakat. A tak vznikly tyhle smuteční a tak pálivé houstičky, že plakal i ten, kdo nechtěl :-)

Postup

Zadělat kvásek (do hrnečku droždí, trochu teplého mléka a cukru). Do mouky přidat barvivo, sůl, majonézu, vzešlý kvásek a nechat kynout asi na půlku úplného vykynutí. Těsto rozdělíme na kousky, ze kterých vyválíme jednotlivé pletánky , do kterých vpracujeme sambal a chilli papričky. Spleteme housky osolíme a a necháme ještě na plechu 20 min kynout. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 20 - 30min. Na míse ozdobíme chilli papričkama. Příjemnou zábavu ! :-)

Recept je z kategorií: Zábavné recepty

Nahlásit recept

  • 15.10.11 vloženo
  • 3116x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 min i s pečením

Ingredience

  • 250 gr hladké mouky
  • černé, potravinářské, sepiové barvivo
  • (lze nahradit hnědým a přidáním živočišného uhlí)
  • 50 gr majonézy (ne majolky!)
  • 125 ml mléka
  • 1/2 l KL cukru
  • 1/2 KL soli
  • 1/2 pytlíčku sušeného droždí
  • (nebo ekvivalent živého)
  • červené chilli papričky
  • __________________________
  • náplň
  • chilli papričky
  • sambal badjak
  • nebo
  • chilli pasty dle vlastního výberu

Doporučená příloha

  • kapesníky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Černohouska smuteční, silně pálivá

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Černohouska smuteční, silně pálivá

zlomax
426 příspěvků 18.10.11 02:34

Ha! Jsem něco našel a zjistil, že zanedlouho bude Čert s Mikulášem. Od požíračky vodních potvor je tento recept unikátem. Jen nevím co řeknou Škodiči na ty chilli papričky, ale to je jejich problém. Pro mě bude pomsta sladká. :lol:

Příspěvek upraven 18.10.11 v 05:55

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.10.11 16:25

Zebu, jen takova sranda :-) Ale snedly se vsecky !

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.10.11 14:30

To jsou ďábelsky pěkné housky. Obzvlášť ta poslední fotka je úžasná, pálí mě pusa jen od pohledu. Ty jsi šikovná, wydro!

Alis
2617 příspěvků 16.10.11 11:59

Nějaká diskuze proběhla už tady

esmeralda
4813 příspěvků 16.10.11 10:00

Drobku, díky za vysvětlení.
Majonézu nekupuji, takže je vše v pořádku. A tu domácí samozřejmě skladuji v lednici.
Ale tady se v lednici skladují věci které se asi ve studenějších krajích do lednice nedávají.
Jednak kvůli horku a pak aby do toho nenalezli „creepy crawlies“ kterých je tu zvláště v létě požehnaně.

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.10.11 09:49

Esmeraldo, já dlouho taky,. Jen je v tom trochu rozdíl. V Klokánii stejně jako v americku se jistě skladuje majonéza až do chvíle kdy ji koupíš v normálním, nechlazeném regále. Díky „lahodným“ přísadám hlavně konzervačním. Dál je tam něco ochucovadel. Sem patří i majolka, ochucená, i když ta se pokud má nevalná paměť sahá v lednici skladovala.
Majonéza, ta pravá ať už koupená nebo vyrobená doma je jen olej a žloutky. Jistě taky si tam leccos přidáme, třeba hořčici, citronovou šťávu… Ale majonéza jak nabádá pojídačka ryb wydra, má být je čistá, jen olej a žloutky, aspoň tomu tak rozumím.

esmeralda
4813 příspěvků 16.10.11 01:24

Tedy Wydro, ty máš nápady…obdivuju.
Jenom opět všetečná otázka: Jaký je rozdíl mezi majonézou a Majolkou? Žila jsem v domění že Majolka je komerčně vyrobená majonéza.

anka22
95 příspěvků 15.10.11 22:20

Myslím, že takové dokážu vyrobit i bez sépiového barviva, ale kdo pak má větrat ten byt? :lol:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.10.11 13:12

Jol, no vzdyt ano, zelene, modre, zlute - svatky velikonocni, cervene - VRSR, atp :mrgreen:
Hnědé bych nedelala ...... 8-o

jolana
5068 příspěvků 15.10.11 13:04

Wydro, to su mi veci 8-o ..ci pletenky.. raz neviem ci sa mi pacia a ci nie. lem okale vyvalujem…ale urobim, ten napad je skvely ..ale nie cierne… :mrgreen: :-P

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Uzené se zelím a hruškami

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz