Recept Černohouska smuteční, silně pálivá

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

„Smutek“ , že skončil jeden školní rok, bylo třeba náležitě oplakat. A tak vznikly tyhle smuteční a tak pálivé houstičky, že plakal i ten, kdo nechtěl :-)

Postup

Zadělat kvásek (do hrnečku droždí, trochu teplého mléka a cukru).
Do mouky přidat barvivo, sůl, majonézu, vzešlý kvásek a nechat kynout asi na půlku úplného vykynutí.
Těsto rozdělíme na kousky, ze kterých vyválíme jednotlivé pletánky , do kterých vpracujeme sambal a chilli papričky.
Spleteme housky osolíme a a necháme ještě na plechu 20 min kynout.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 20 - 30min.

Na míse ozdobíme chilli papričkama.

Příjemnou zábavu ! :-)

Recept je z kategorií: Zábavné recepty


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.10.11 vloženo
  • 2844x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 min i s pečením

Ingredience

  • 250 gr hladké mouky
  • černé, potravinářské, sepiové barvivo
  • (lze nahradit hnědým a přidáním živočišného uhlí)
  • 50 gr majonézy (ne majolky!)
  • 125 ml mléka
  • 1/2 l KL cukru
  • 1/2 KL soli
  • 1/2 pytlíčku sušeného droždí
  • (nebo ekvivalent živého)
  • červené chilli papričky
  • __________________________
  • náplň
  • chilli papričky
  • sambal badjak
  • nebo
  • chilli pasty dle vlastního výberu

Doporučená příloha

  • kapesníky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Černohouska smuteční, silně pálivá

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
zlomax
426 příspěvků 18.10.11 02:34

Ha! Jsem něco našel a zjistil, že zanedlouho bude Čert s Mikulášem. Od požíračky vodních potvor je tento recept unikátem. Jen nevím co řeknou Škodiči na ty chilli papričky, ale to je jejich problém. Pro mě bude pomsta sladká. :lol:

Příspěvek upraven 18.10.11 v 05:55

 
wydra  16.10.11 16:25

Zebu, jen takova sranda :-) Ale snedly se vsecky !

 
zébulon  16.10.11 14:30

To jsou ďábelsky pěkné housky. Obzvlášť ta poslední fotka je úžasná, pálí mě pusa jen od pohledu. Ty jsi šikovná, wydro!

 
Alis
2617 příspěvků 16.10.11 11:59

Nějaká diskuze proběhla už tady

 
esmeralda
4813 příspěvků 16.10.11 10:00

Drobku, díky za vysvětlení.
Majonézu nekupuji, takže je vše v pořádku. A tu domácí samozřejmě skladuji v lednici.
Ale tady se v lednici skladují věci které se asi ve studenějších krajích do lednice nedávají.
Jednak kvůli horku a pak aby do toho nenalezli „creepy crawlies“ kterých je tu zvláště v létě požehnaně.

 
Drobek  16.10.11 09:49

Esmeraldo, já dlouho taky,. Jen je v tom trochu rozdíl. V Klokánii stejně jako v americku se jistě skladuje majonéza až do chvíle kdy ji koupíš v normálním, nechlazeném regále. Díky „lahodným“ přísadám hlavně konzervačním. Dál je tam něco ochucovadel. Sem patří i majolka, ochucená, i když ta se pokud má nevalná paměť sahá v lednici skladovala.
Majonéza, ta pravá ať už koupená nebo vyrobená doma je jen olej a žloutky. Jistě taky si tam leccos přidáme, třeba hořčici, citronovou šťávu… Ale majonéza jak nabádá pojídačka ryb wydra, má být je čistá, jen olej a žloutky, aspoň tomu tak rozumím.

 
esmeralda
4813 příspěvků 16.10.11 01:24

Tedy Wydro, ty máš nápady…obdivuju.
Jenom opět všetečná otázka: Jaký je rozdíl mezi majonézou a Majolkou? Žila jsem v domění že Majolka je komerčně vyrobená majonéza.

 
anka22
95 příspěvků 15.10.11 22:20

Myslím, že takové dokážu vyrobit i bez sépiového barviva, ale kdo pak má větrat ten byt? :lol:

 
wydra  15.10.11 13:12

Jol, no vzdyt ano, zelene, modre, zlute - svatky velikonocni, cervene - VRSR, atp :mrgreen:
Hnědé bych nedelala ...... 8-o

 
jolana
5064 příspěvků 15.10.11 13:04

Wydro, to su mi veci 8-o ..ci pletenky.. raz neviem ci sa mi pacia a ci nie. lem okale vyvalujem…ale urobim, ten napad je skvely ..ale nie cierne… :mrgreen: :-P

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz