Recept Černohouska smuteční, silně pálivá
wydra Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
"Smutek" , že skončil jeden školní rok, bylo třeba náležitě oplakat. A tak vznikly tyhle smuteční a tak pálivé houstičky, že plakal i ten, kdo nechtěl :-)
Postup
Zadělat kvásek (do hrnečku droždí, trochu teplého mléka a cukru). Do mouky přidat barvivo, sůl, majonézu, vzešlý kvásek a nechat kynout asi na půlku úplného vykynutí. Těsto rozdělíme na kousky, ze kterých vyválíme jednotlivé pletánky , do kterých vpracujeme sambal a chilli papričky. Spleteme housky osolíme a a necháme ještě na plechu 20 min kynout. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 20 - 30min. Na míse ozdobíme chilli papričkama. Příjemnou zábavu ! :-)
Recept je z kategorií: Zábavné recepty
- 15.10.11 vloženo
- 3553x zobrazeno
Čas přípravy
- 90 min i s pečením
Ingredience
- 250 gr hladké mouky
- černé, potravinářské, sepiové barvivo
- (lze nahradit hnědým a přidáním živočišného uhlí)
- 50 gr majonézy (ne majolky!)
- 125 ml mléka
- 1/2 l KL cukru
- 1/2 KL soli
- 1/2 pytlíčku sušeného droždí
- (nebo ekvivalent živého)
- červené chilli papričky
- __________________________
- náplň
- chilli papričky
- sambal badjak
- nebo
- chilli pasty dle vlastního výberu
Doporučená příloha
kapesníky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Černohouska smuteční, silně pálivá
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Černohouska smuteční, silně pálivá
426 příspěvků 18.10.11 02:34
Ha! Jsem něco našel a zjistil, že zanedlouho bude Čert s Mikulášem. Od požíračky vodních potvor je tento recept unikátem. Jen nevím co řeknou Škodiči na ty chilli papričky, ale to je jejich problém. Pro mě bude pomsta sladká.
Příspěvek upraven 18.10.11 v 05:55
Zebu, jen takova sranda
Ale snedly se vsecky !
To jsou ďábelsky pěkné housky. Obzvlášť ta poslední fotka je úžasná, pálí mě pusa jen od pohledu. Ty jsi šikovná, wydro!
Nějaká diskuze proběhla už tady
4812 příspěvků 16.10.11 10:00
Drobku, díky za vysvětlení.
Majonézu nekupuji, takže je vše v pořádku. A tu domácí samozřejmě skladuji v lednici.
Ale tady se v lednici skladují věci které se asi ve studenějších krajích do lednice nedávají.
Jednak kvůli horku a pak aby do toho nenalezli „creepy crawlies“ kterých je tu zvláště v létě požehnaně.
Esmeraldo, já dlouho taky,. Jen je v tom trochu rozdíl. V Klokánii stejně jako v americku se jistě skladuje majonéza až do chvíle kdy ji koupíš v normálním, nechlazeném regále. Díky „lahodným“ přísadám hlavně konzervačním. Dál je tam něco ochucovadel. Sem patří i majolka, ochucená, i když ta se pokud má nevalná paměť sahá v lednici skladovala.
Majonéza, ta pravá ať už koupená nebo vyrobená doma je jen olej a žloutky. Jistě taky si tam leccos přidáme, třeba hořčici, citronovou šťávu… Ale majonéza jak nabádá pojídačka ryb wydra, má být je čistá, jen olej a žloutky, aspoň tomu tak rozumím.
4812 příspěvků 16.10.11 01:24
Tedy Wydro, ty máš nápady…obdivuju.
Jenom opět všetečná otázka: Jaký je rozdíl mezi majonézou a Majolkou? Žila jsem v domění že Majolka je komerčně vyrobená majonéza.
Myslím, že takové dokážu vyrobit i bez sépiového barviva, ale kdo pak má větrat ten byt?
Jol, no vzdyt ano, zelene, modre, zlute - svatky velikonocni, cervene - VRSR, atp

Hnědé bych nedelala ......
5068 příspěvků 15.10.11 13:04
Wydro, to su mi veci
..ci pletenky.. raz neviem ci sa mi pacia a ci
nie. lem okale vyvalujem…ale urobim, ten napad je skvely ..ale nie cierne…
