Recept Černé sádlové cukroví

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vypracujeme těsto, necháme ztuhnout a strojkem tvoříme tyčky. Cukroví je křehké a opravdu hodně tmavé. Při pečení doporučuji na plech přidat jeden kousek nějakého světlého pečiva (např.linecké kolečko) a podle něj určit stupeň upečení.

Recept je z kategorií: Cukroví strojkové

Nahlásit recept

  • 01.10.05 vloženo
  • 16829x zobrazeno

Ingredience

  • 30 dkg sádla
  • 30 dkg hladké mouky
  • 40 dkg cukru
  • 12 dkg tmavého kakaa
  • 1 vanilkový cukr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Černé sádlové cukroví

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Černé sádlové cukroví

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Černé sádlové cukroví

Kamarádka tento recept přizpůsobila chutím členů rodiny a dělá z těsta rohlíčky.Nebo vykrajuje kolečka, která spojuje pikantní marmeládou a polévá citronovou polevou, do které přidává lžičku marmelády a získá tak růžovou polevu.
Další varianta je jedno kolečko z lineckého těsta a jedno ze sádlového těsta spojit bílou nádivkou a libovolně zdobit.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Černé sádlové cukroví

Kamarádka tento v její rodině velmi oblíbený recept přizpůsobila chutím jejich členů a dělá z těsta rohlíčky nebo vykrajuje kolečka, která spojuje pikantní marmeládou a polévá citronovou polevou, do které přidává lžičku marmelády a získá tak růžovou polevu. Další varianta je jedno kolečko z lineckého těsta a jedno ze sádlového těsta spojit bílou nádivkou a libovolně zdobit.

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Černé sádlové cukroví

Taky jsou v oblíbených! Vyzkouším. Díky za recept

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Černé sádlové cukroví

Podle původního receptu se obaluje, ale tyčky jsou tak křehké, že se ty ostré špičky od strojku při obalování odlamují . Taky se mi líbí to, že jsou tyčky tmavé.
Sladké jsou dost.

Quincey
7 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Černé sádlové cukroví

Marmeládo, obaluješ to cukroví po upečení v mouč. cukru nebo je necháš tmavé? Jinak to vypadá slibně a dávám do oblíbených. Na vánoce zkusím, dík.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Černé sádlové cukroví

Tyhle jsou křehké už po upečení.

airan
652 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Černé sádlové cukroví

Znam to jako moureniny, delam jako kulicky a koncem vareky uprostred dirky, ktere plnim marmeladou. Jsou vyborne dostatecne ulezele, vrele doporucuji!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz