Recept Černé knedlíky – Canederli neri

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Černé knedlíky – Canederli neri

Postup

Žitný chléb a slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno, pórek omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Na pánvi necháme na másle zesklovatět slaninu, česnek, cibuli a pórek. Obsah pánve dáme do mísy, přidáme na kostky nakrájený chléb, osolíme a zvlhčíme 100 ml vlažné vody a 100 ml mléka. Nikdy nepoužijeme pouze mléko, protože za přítomnosti žitného chleba může snadno zkysnout. Mísu zkryjeme a necháme nejméně hodinu odpočinout. Ve velkém hrnci uvedeme do varu vodu a osolíme ji. Odleženou hmotu na knedlíky smícháme s pohankovou moukou a důkladně – nejlépe rukama - prohněteme. Těsto necháme chvíli odpočinout, potom mokrýma rukama tvoříme kulaté knedlíky o velikosti tenisového míčku a vkládáme je do vroucí vody. Knedlíky vaříme 20 – 25 minut velmi mírným varem. Podáváme je k masovému vývaru s černým kořenem nebo s křenem, ale vždy posypané parmazánem nebo jiným tvrdým sýrem.

Recept je z kategorií: Knedlíky

Nahlásit recept

  • 26.04.03 vloženo
  • 12952x zobrazeno

Ingredience

  • 250 g žitného chleba
  • 150 g slaniny
  • 1/2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 pórek
  • 40 g másla
  • sůl
  • 100 ml mléka
  • 100 ml vody
  • 50 g pohankové mouky
  • 5 lžic nastrouhaného parmazánu nebo jiného sýra ke strouhání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Černé knedlíky – Canederli neri

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Černé knedlíky – Canederli neri

DanaJ
1136 příspěvků 17.10.13 11:54

Aha, díky všem moc za rady. Mě právě asi plete ten obrázek, kde je ten knedlík - knedlíček velkej jak polévková lžíce a my máme velké polévkové lžice…nebo to může být i v malém hlubokém talířku s malou hlubokou lžičkou, dezertní. :pocitac: :kytka:

di
2451 příspěvků 15.10.13 16:31

Dano, musím se přiznat, že jsem tyhle knedlíčky nikdy nedělala (ale asi brzo udělám, občas nám zbyde trocha žitného chleba), nicméně jak jsem se koukala na italské stránky s recepty, píšou tam, že tyhle knedlíčky se podávají buď jako zavářka do masového vývaru, nebo k různým dušeným masům, gulášům, dušenému zelí apod. Je to celkem logické, recept podle všeho pochází z té části Itálie, která patřila k C&K mocnářství, tam si byla hromada receptů podobná.
edit. překlep

Příspěvek upraven 15.10.13 v 16:46

DanaJ
1136 příspěvků 15.10.13 15:41

A s tim masovým vývarem teda jako malinké knedlíčky, jako nočky nebo játrové knedlíčky?
A taky si jen tak dát suché knedlíky s křenem mi ňák nepasuje, teda? :nevim:
Jinak jsem se nechala inspirovat tímto receptem a zkusila teď naplnit kuře nádivkou z žitného chleba a není to špatné. :palec: Jen jsem to tam dost namačkala.

casino
4496 příspěvků 14.10.13 17:23
V receptu chybí čááárka!

„Podáváme je k masovému vývaru čárka s černým kořenem nebo s křenem…“ :)
Na to jsem nepřišlo já, ale tak praví můj zdroj :D a doplňuje:
Původně tyrolský recept; nejčastěji se jí se zelím, omáčkami (křenová, bílá ředkev, černý kořen) nebo se strouhaným křenem…
A s pohankovou moukou prý opatrně opatrně, jinak prý budou vhodné k ládování do palných zbraní :P

Pampeliška patrně viděla tenis jenom z tribuny (na to jsem přišlo já :P protože jen tak se jí mohly zdát tenisáky velké jako golfové míčky :mrgreen:

DanaJ
1136 příspěvků 13.10.13 00:05

A co tento recept použít jako nádivku třeba do kuřete? :think:..zaujal mě ten žitný chléb, nádivky bývají z bílého pšeničného pečiva.

DanaJ
1136 příspěvků 13.10.13 00:03

Prosím o osvětlení k čemu se tedy ty knedlíky používají. Nedokážu si představit co je to „masovému vývaru s černým kořenem nebo s křenem“. Prostě se daj jen do „vody“? Nejí se k omáčce? :oops: A co je to masový vývar s černým kořením?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz