Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Očištěné a teplou vodou propláchnuté černé jeřabiny vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a 15 minut vaříme. Pak přidáme cukr a koření a vaříme za občasného zamíchání 5 minut. Nakonec vmícháme pektogel a sorban, rozmíchané ve lžíci cukru, povaříme ještě asi 5 minut za stálého míchání, dochutíme rumem a hned lijeme do malých skleniček (*nejlépe od dětských přesnídávek*). Uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru, aby se vysterilovalo víčko, a po chvíli uklidíme do chladu a temna. Nedáme-li ke konci varu sorban, musíme skleničky sterilovat asi 10 minut varem. *Poznámka:* Černá jeřabina - aronie je plná vitaminů a zdraví prospěšných látek. Pouze vitamin C je zastoupen méně. Je vhodná při léčbě vysokého tlaku a aterosklerózy (*forma kornatění tepen*), zpevňuje cévy, neboť obsahuje rutin, snižuje cholesterol, odstraňuje nervozitu a bystří zrak. Čerpáno z kalendáře pro rok 2000.
Recept je z kategorií: Konzervace ovoce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Černé jeřabiny s rumem
4 příspěvky 4.8.10 00:32
Recept zní velice lákavě. Na co se dají využít plody sušené? Viz. http://www.prodejbylin.cz/…d/index.html .