Recept Černá polévka ze Švédska na Sv. Martina - Svartsoppa

Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Krev smíchat s octem. Do hrnce vložit žebírka, houby i s vodou, drůbky a odřezky z husy a vše zalít asi 1.5 l vody. Pomalinku vařit až je maso skoro měkké. Do mušelínu vložit petržel, koření, nakrájenou kořenovou zeleninu, zavázat vše na balíček a pak vložit do polévky. Potom přidat slaninu. Vařit do změknutí masa (asi 2 hodiny). V misce v troše vývaru namočit perník a pomocí lžíce ho rozmělnit na kaši, přidat ho do polévky. Vyjmout mušelín s kořením a zeleninou a přecedit polévku. Do ni vložit ovoce a vše povařit asi 1/2 hodiny. Mezitím na jemno posekat obrané maso a drůbky a přidat do polévky. Mouku rozmíchat s 120 ml krve a 3 lžícemi vývaru a vše rozmíchat do hladka. Potom přidat zbytek směsi krve a vše vmíchat do polévky. Tu přivéct za stálého míchání znovu do varu. Přimíchat cukr a smetanu. Popřípadě dochutit solí, octem a cukrem. Polévku ihned podávat horkou s játrovou klobáskou,

Recept je z kategorií: Speciální polévky

Nahlásit recept

  • 11.11.06 vloženo
  • 5256x zobrazeno

Ingredience

  • drůbky a odřezky z husy
  • 2 dl husí, nebo vepřové krve
  • 1 lžíce vinného, nebo jablečného 4% octa
  • 600 g vepřových žeber, nebo kostí na plévku
  • 220 g kořenové zeleniny
  • 30 g sušených hub předem namočených
  • 1 svazek petrželky
  • 1 velká cibule na hrubo posekaná
  • 4 bobulky nového koření
  • 4 celé herbíčky
  • 1 lžička soli, nebo podle chuti
  • 6 celých pepřů
  • 30 g slaniny
  • 60 g perníku
  • 250 ml sušených vypeckovaných švestek, nakrájených, předem namočených
  • 250 ml sušených jablek (křížal), předem namočených
  • 4 lžíce hrozinek, předem namočených
  • 4 lžíce mouky
  • 250 ml sladké smetany
  • 1 lžíčka cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Černá polévka ze Švédska na Sv. Martina - Svartsoppa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz