Recept Celozrnný makovec
habana Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Olej rozetřeme s cukrem a vodou. Za stálého tření přidáme vejce a mléko, do směsi vmícháme mák, mouku předem smíchanou s kypřícími prášky a další příchutě. Těsto vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného pelchu, pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů asi 25 minut. Makovec by po vychladnutí měl mít vláčnou konzistenci, nesmíme ho nechat v troubě příliš dlouho. Jakmile začne na povrchu tmavnout, musí ven. Vychladlý makovec lze po vychladnutí potřít pikantní zavařeninou, nebo kakaovou anebo čokoládovou polevou. Bez celozrnné mouky ale makovec nestojí za nic.
Recept je z kategorií: Moučníky
- 18.04.04 vloženo
- 9030x zobrazeno
Čas přípravy
- cca 45 minut
Ingredience
- Uvedená množství vyjde na vrchovatý pečící plech.
- 340g celozrnná mouka pšeničná
- 340g mletý mák
- 300g cukr krystal
- 130ml olej
- 2 vejce
- 2 kypřící prášek do pečiva
- 2 kypřící prášek do perníku
- 2 vanilkový cukr
- citronová kůra
- trochu skořice
- 8dcl mléka
- 4 kávové lžičky vody
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Celozrnný makovec
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Celozrnný makovec
vskutku ano, dva kypřící takové a dva makové.
137 příspěvků 25.1.09 03:43
nezni to spatne, ale opravdu jsou tam 4 kyprici prasky?