Recept Celozrnné vafle Veg

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Recept pochádza z knihy Igora Bukovského a Paľka Liptáka - Hneď to bude. Mňa veľmi prekvapili, dokonca ich jedol a aj pochválil aj môj manžel, ktorý nedá do úst žiaden produkt zo sóje (pričom ako strukovinu ju má rád) a celozrnné veci taktiež nemusí.

Postup

Rozohrejeme si vaflovač a medzitým zmiešame sypké suroviny v jednej miske a tekuté v druhej. Zmesi spojíme a spolu premiešame metličkou alebo mixérom.
Upečieme vo vaflovacom stroji, asi 4 min na jednu dávku vaflí.
V knihe stojí, že netreba vaflovač potierať olejom, ale kedže som dala oleja menej, tak sa trochu prilepovali, ale len jemne, keď som vaflovač otvorila a nechala vaflu trochu postáť a až potom som ju zlupovala z vaflovača, tak nebol problém. Možno by bolo vhodné aj potrieť pred pečením platničky trochou oleja.

Recept je z kategorií: Moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.01.14 vloženo
  • 4062x zobrazeno

Ingredience

  • 2 šálky celozrnnej špaldovej múky
  • 1 šálka sójového mlieka
  • 1/4 šálky hnedého alebo trstinového cukru
  • ½ PL mletej škorice
  • 1 PL prášku do pečiva
  • 3/4 šálky oleja (ja som dala len pol)
  • 2 vaječné bielka
  • 1 PL rumu

Doporučená příloha

  • ovocie

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 30.07.18 11:58

Cukr jsem nedávala tentokrát ani v podobě medu - vůbec tam nechyběl (alespoň mně ne ;) )
Olej nahrazen rozpuštěným máslem, dala jsem tedy o dost menší dávku - nepřilepovaly se…
Mouka celozrnná žitná, jemně mletá…
Přikusovala jsem takové ty velké šťavnaté švestky (čerstvě posbírané pod stromem) - dodaly sladkou chuť, cukr opravdu nechyběl…
Ten rum naopak doporučuji dodržet - krásně to voní :D
Určitě udělám častěji - jsou lepší, než z bílé mouky, tu stejně už skoro vůbec nekupuji, co jsme si navykli na chuť nebělených druhů mouky, už nám pečivo z bílé mouky přijde chuťově prázdné…
Takže peču po vzoru našich babiček - přírodní nebělená mouka, a ta bílá jen do koblih jednou, dvakrát do roka, protože už se mi povedlo vyladit těsta z nebělené mouky na buchty, na koláče, vánoční cukroví a další… dokonce i na langoše… ale koblížky se nedaří :D Ale jednou za čas… pro by ne ;)

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 12.09.17 18:59

Také jsem hodně ubrala olej - spíše tedy: vyměnila jsem ho za rozpuštěné máslo, necelou polovinu dávky…
Mouka ječná celozrnná - špaldovou mám problém u nás sehnat… Místo cukru med.
Super :)

Diskuse k receptu Celozrnné vafle

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2184 příspěvků 08.08.18 12:06

Cukr jsem nedávala tentokrát ani v podobě medu - vůbec tam nechyběl (alespoň mně ne ;) )
Olej nahrazen rozpuštěným máslem, dala jsem tedy o dost menší dávku - nepřilepovaly se…
Mouka celozrnná žitná, jemně mletá…
Přikusovala jsem takové ty velké šťavnaté švestky (čerstvě posbírané pod stromem) - dodaly sladkou chuť, cukr opravdu nechyběl…
Ten rum naopak doporučuji dodržet - krásně to voní :D
Určitě udělám častěji - jsou lepší, než z bílé mouky, tu stejně už skoro vůbec nekupuji, co jsme si navykli na chuť nebělených druhů mouky, už nám pečivo z bílé mouky přijde chuťově prázdné…
Takže peču po vzoru našich babiček - přírodní nebělená mouka, a ta bílá jen do koblih jednou, dvakrát do roka, protože už se mi povedlo vyladit těsta z nebělené mouky na buchty, na koláče, vánoční cukroví a další… dokonce i na langoše… ale koblížky se nedaří :D Ale jednou za čas… pro by ne ;)

 
Zuzka1973
2184 příspěvků 12.09.17 19:01

Také jsem hodně ubrala olej - spíše tedy: vyměnila jsem ho za rozpuštěné máslo, necelou polovinu dávky…
Mouka ječná celozrnná - špaldovou mám problém u nás sehnat… Místo cukru med.
Super :)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz