Recept Celozrnné palačinky s dýní

(Hodnoceno 1x) gegina Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Zeleninu na ratatouille vložíme do hrnce, osolíme, opepříme, přelijeme olejem a šálkem vody a na mírném ohni vaříme 1 1/2 hodiny. Mezitím zpracujeme z mouky, soli, vejce a mléka hladké těsto. Necháme chvíli odležet a pak vmícháme rozpuštěné máslo. Papriku nakrájíme, dýni olopeme, zbavíme jader a taky nakrájíme. Na lžíci oleje podusíme papriku, přilijeme 1/4 l studené vody a přimícháme ratatouille. Uvedeme do varu a přikryté mírně vaříme asi 5 minut. Přidáme dýni a dál dusíme 10 minut. Občas zamícháme. Na oleji smažíme palačinky, které plníme zeleninovou směsí. Podáváme na předehřátých talířích.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 21.08.06 vloženo
  • 6171x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100 g celozrnné mouky
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 150 ml mléka
  • 1 lžíce másla
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 250 g dýně
  • 3 lžíce olivového oleje
  • na ratatouille:
  • nakrájený lilek
  • 2 rajčata
  • 1 cuketa
  • paprika
  • stroužek česneku
  • malý šálek olivového oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 24.10.18 10:00

Proti máslu nic nemám, ale nemám zkušenost přidáváním tuku do palačinkových těst (dělám to jen u vaflových), tak mi to přišlo zbytečné…
A opravdu to vůbec nevadilo - palačinky byly krásné, skvěke se pekly - (bez vymazávání tukem, jen na nepřilnavé pánvi).
Uzpůsobila jem poměry všeho tak, aby bylo více těsta - část zmizela jen tak… s jablečnou marmeládou už včera…
Zbytek dnes k snídani s termizovaným sýrem a olivami.
Nechávám ještě v seznamu „chci uvařit“, neb se těším, až si uděláme originální verzi dle receptu: s tou zeleninou :)
Včera jsem neměla doma lilkek ani rajčata: obojí si sice pěstuji doma, ale zásoby došly letos moc brzo…
Musím tedy dokoupit :)

Foto v komentáři.

Diskuse k receptu Celozrnné palačinky s dýní

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Celozrnné palačinky s dýní

birkana
1741 příspěvků 25.10.18 18:05

Edit: můj příspěvek nebyl vhodný :oops:

Příspěvek upraven 26.10.18 v 09:36

Eja
3887 příspěvků 25.10.18 16:55
No nene

To je tady nějaká infekce nebo co co se sem přenesla z TOPek :roll:
Klííííd :srdce:

Zuzka1973
2382 příspěvků 25.10.18 14:43

@casino - na vině jsem já… jsem v období dost nepublikovatelném a docela mě zamrzelo, že autorčin kiks je řešen přes zmínky na mou osobu… a nenapadlo mě opravdu ani náhodou číst postup k receptu, kde je jasné vše už ze seznamu ingrediencí…
Omluva přijata - ale nebyl k ní důvod - chyby je u mě, že neumím držet hubu a vždy se nechám vyhecovat momentálním silně depresivním stavem mysli :(
Polepším se - slibuju… :kytka:

casino
4498 příspěvků 25.10.18 14:23

@Zuzka1973
No já su sice splachovací :mrgreen: ale z vašeho psaní TADY mě napřed jebne a pak picne :roll:
Buď si sedím na vedení :oops: nebo senilním a už fakt hůře chápu :) nebo jsem nemístně vztahovačný…
Nevím 8o
Vypadá to, že jsem cosi napsal blbě a něčím se dotkl vašeho JÁ.
Nevím 8o
Pokud jsem se dotkl vašeho vykotlaného zubu o němž nemám ani tucha, tak se omlouvám :kytka:

Zuzka1973
2382 příspěvků 25.10.18 12:53

@birkana - :srdce: Snažím se… ale nějak mě to víc a víc vysiluje :(
Vaření mám jako jeden ze způsobů, jak z jistých problémů uniknout, měla jsem radost, že se palačinky povedly, ale veškerá pracně nabitá energie je opět fuč a palačinky dodatečně v žaludku zhořkly…
Nenapadlo mě, že na tak jednoduché a logické jídlo je zde povinnost číst postup… vsázela jsem na logické uvažování a zkušenosti…
Jsem zvyklá na ledacos, ale proč za chybu v postupu zmínky na mou osobu, když opravdu, ale opravdu nemám s autorstvím nic společného?
Napsala jsi to přesně: ptákovin a chyb v postupech (leckde i v gramáži, neb byla jeden čas móda dávat sem i nevyzkoušené recepty) je tu plno, ale člověk má snad svůj rozum a v drtivé většině hodně napoví jen seznam ingrediencí, název či někdy i fotka, je-li dána po opravdovém vyzkoušení a ne jen stažená z netu - raději vidím foto nevydařené, ale odpovídající receptu, než foto načančané a v uvaření se dozvím, že autor fota změnil polovinu věcí v receptu, takže pak je foto silně nepoužitelné :)
Ale nechme to být… beru to jako poučení, že nejlépe to dělá Jari: vloží fotku, uloží recept do uvařených - nenapíše nic a nereaguje :)
Také vidím jako nejlepší řešení Labužníka pojmout čistě jen receptář a ukládat si pro sebe, abych v tom měla přehled a nic víc :)
Hezký den a přeji krásné podzimní dny :kytka:

birkana
1741 příspěvků 25.10.18 10:45

@Zuzka1973 , neklesej na mysli ;-) . Těch „ptákovin“ v receptech bychom zde našli/y nepočítaně. Hlavně od zakladatele (kdy chybí i části postupu) a jedné přispěvatelky - kopírovatelky z počátků Labužníka. A ještě jim pochlebovači tleskali. Kritiku si dovolil málokdo. Již jsme to tady nejednou probírali/y; jistě vzpomínáš :mavam:

Zuzka1973
2382 příspěvků 25.10.18 10:12

@casino - opravdu nejsem autorka receptu, tudíž věty typu „rcp by měl být napsán bez „kopanců“ podobného typu, že“ jdou opravdu kolem mě hodně onloukem…
Právě na Labu jsem se naučila číst raději jen ingredience (postup jen u věcí, které neznám) - neb to velmi usnadnilo mé vaření… Neb kolikrát je postup zde sepsán tak zbytečně krkolomně a zdlouhavě, že by to člověka spíš odradilo - přitom ve finále kolikrát jde o rychlovku s notoricky známým postupem…

Jinak: pekla jsem z cca dvojnásobné dávky bez toho másla, na úplně!!! suché nepřilnavé pánvi koupené za 150,– v akci v penny a spokojenost byla nejen ze strany mé (coby pečící), ale i ze strany strávnictva…
To máslo mohu zkusit někdy přidat - když je to dobré ve vaflích v podstatě skoro ze stejného těsta, proč ne v palačinkách… Jen nebyl časový prostor pro pokus zrovna nyní…

víc se zde opravdu již nemá cenu vyjadřovat: když jsem začala dávat fotky do komentáře, aby byl klid, myslela jsem, že klid bude…
Ale nejlépe bude i mlčet úplně… Nemám dost sil na to, abych se musela bránit ještě kvůli tomu, co napsal někdo jiný… Opravdu nemám síly na další sérii slovíčkaření a žabomyších sporů…to si řešte s autorkou receptu… Díky a hezký den všem :kytka:

casino
4498 příspěvků 25.10.18 07:56
Tuk v těstě na palacinky

@Zuzka1973
No, rcp by měl být napsán bez „kopanců“ podobného typu, že :)
Jj, taky jsem dříve rcp moc nečetl, leč po četných „kopancích“ a uvědomění si vlastní nedostatečnosti a ADHD se snažím i textem se proslabikovat :mrgreen:
***
Tuk v těstě na palacinky
To máslo v rcp spíše z emulgovaného přejde do suspenze :mrgreen: ale asi to není na závadu.
Na cca 220g mouky, 500ml ml., 1ks vejcete dávám do těsta frťana oleje a smažím pak na skoro suchém letitém hliníku.
Momentálně čekám, až do skladu navezou litinu s DŘEVĚNOU rukojetí (cca 1000,–/ks) protože nechci jinde vyhazovat 6000,–/2ks, :roll: a pak by to mělo jít i nasucho :)
Ke komerčnímu využití hledám rcp na palačinky k bleskové přípravě a i tento rcp by se (po dořešení skladování hotového ratatouille) mohl hodit…

Zuzka1973
2382 příspěvků 24.10.18 17:14

@Eja - je snad logické, že si dobu uzpůsobím ;)
Nečtu detaily… Stačí mi ingredience a jak to má vypadat… Dobu si odjakživa určuju sama podle svého.
Jde mi o skladbu tézeleniny, ta mě láká… jak dlouho ji mořila autorka - je mi fuk… Jako je mi fuk doba či teplota u jiných receptů: přizpůsobuji svému sporáku, svým zkušenostem, opravdu tyhle detaily neřeším, ČTU POUZE INGREDIENCE, zvlášť když zde je už v ingrediencích napsáno vše potřebné ;)
Takže zmínila bych spíš autorku ;) :kytka:

Eja
3887 příspěvků 24.10.18 15:36

@Zuzka1973 dle originálního receptu VAŘIT zeleninu na ratatouille HODINU A PŮL :roll: Já ti nevím :think: 8o

Zuzka1973
2382 příspěvků 24.10.18 10:01

Proti máslu nic nemám, ale nemám zkušenost přidáváním tuku do palačinkových těst (dělám to jen u vaflových), tak mi to přišlo zbytečné…
A opravdu to vůbec nevadilo - palačinky byly krásné, skvěke se pekly - (bez vymazávání tukem, jen na nepřilnavé pánvi).
Uzpůsobila jem poměry všeho tak, aby bylo více těsta - část zmizela jen tak… s jablečnou marmeládou už včera…
Zbytek dnes k snídani s termizovaným sýrem a olivami.
Nechávám ještě v seznamu „chci uvařit“, neb se těším, až si uděláme originální verzi dle receptu: s tou zeleninou :)
Včera jsem neměla doma lilkek ani rajčata: obojí si sice pěstuji doma, ale zásoby došly letos moc brzo…
Musím tedy dokoupit :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz