Recept Celerový nákyp se sardelovou omáčkou
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Celer omyjeme, oloupeme a nadrobno pokrájíme. Vaříme jej 15 min. v osolené vodě a necháme okapat. 2. Troubu předehřejeme na 170 °C. Vařený celer rozmixujeme s moukou, parmazánem a vejci. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Vymastíme 4 zapékací formičky (o obsahu 100 ml), naplníme celerovým pyré a pečeme v troubě 45 min. Pak necháme vychladnout. 3. Oloupaný česnek rozpůlíme a v mléce na slabém ohni uvaříme doměkka. Máslo rozehřejeme s olejem a sardelky na něm prohřejeme a rozmačkáme, vmícháme rozmačkaný česnek, zakysanou smetanu a necháme přejít varem. Pak přidáme petrželku. 4. Ještě teplý nákyp vyklopíme z formiček na talíře a obložíme horkou sardelovou omáčkou, ozdobíme paprikou a bylinkami.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
- 10.10.03 vloženo
- 5743x zobrazeno
Čas přípravy
- 100 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- na osobu asi 210 kcal, 880 kJ, 10 g bílkovin, 12 g tuků, 14 g sacharidů
- 400 g bulvového celeru
- sůl
- 1 lžíce mouky
- 2 lžíce strouhaného parmazánu
- 2 vejce
- pepř
- muškátový oříšek
- 3 stroužky česneku
- 5 lžic mléka
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 50 g sardelových řezů (konz.)
- 1 lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce sekané petrželky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku14.3.21 12:38
Jednoduché, ale moc dobré!
Zapékací formičky mám jen ty ve tvaru medvídků… ale „na funkci to vliv
nemělo“
Vyloupnout šly perfektně…
Diskuse k receptu Celerový nákyp se sardelovou omáčkou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Celerový nákyp se sardelovou omáčkou