Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
tlustá bába Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
A kdo neskáče, není Čech.
Nejprve si na 4 kovové trubičky natočíme do loken šunku a vložíme ji na chvíli pod gril. Necháme vychladnout, pak šunku z trubiček sejmeme. V malé pánvičce rozpustíme máslo, přihodíme naklíčené Baby Mungo beans, přidáme cukr a lehce zkaramelizujeme. Produkt přemístíme na plát alobalu a necháme vychladnout. Je-li potřeba, větší kusy rozlámeme. Celer oloupeme, nakrájíme na tenké hranolky, ihned vložíme do osolené a okyselené vody a vaříme krátce tak, aby hranolky byly pružné, ale na skus křupavé. Poté je přecedíme a ochladíme. Připravíme si dvě misky, do kterých rozdělíme vychladlý celer. Do jedné přidáme ingredience 1. útoku, do druhé 2. útoku. Oba obsahy rozdělíme do celkem 4 vítězných pohárů a elegantně pokapeme: dámské poháry s hruškou světlým balsamikem, pánské poháry tmavým balsamikem a navíc je ozdobíme grilovanou šunkou. Na závěr celou krásu posypeme zkaramelizovanými Mungo beeans. Po požití se oba páry, v souladu s oddacími listy oddělí a odejdou každý na jinou stranu Petřína.
Petřín
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Celerový máj, na matrice ráj