Recept Celerové víno

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Jemný, ne dřevnatý celer oloupeme, nakrájíme na plátky, dáme do teriny, prosypeme cukrem, polijeme citrónovou šťávou, 125 ml vína a necháme 2 hodiny v chladu macerovat. Pak přilijeme 1/2 l vína - znovu postavíme na půl hodiny do chladu a občas zamícháme. Potom základ procedíme, nalijeme znovu do teriny, přilijeme dobře vychlazené zbylé víno a sifon a podáváme *(cca 1/2 l pro 5 osob)*. Čerpáno z Levných receptů.

Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů

Nahlásit recept

  • 27.02.07 vloženo
  • 4345x zobrazeno

Ingredience

  • 2 středně velké bulvy celeru
  • 125 g pískového cukru
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 l přírodního bílého vína
  • 1/2 l sifonu *(pro pražáky: sifon=soda)* ;o)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Celerové víno

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Chilli con carne Chilli con carne
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz