Recept Celerové víno

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Jemný, ne dřevnatý celer oloupeme, nakrájíme na plátky, dáme do teriny, prosypeme cukrem, polijeme citrónovou šťávou, 125 ml vína a necháme 2 hodiny v chladu macerovat. Pak přilijeme 1/2 l vína - znovu postavíme na půl hodiny do chladu a občas zamícháme. Potom základ procedíme, nalijeme znovu do teriny, přilijeme dobře vychlazené zbylé víno a sifon a podáváme *(cca 1/2 l pro 5 osob)*. Čerpáno z Levných receptů.

Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů

Nahlásit recept

  • 27.02.07 vloženo
  • 4825x zobrazeno

Ingredience

  • 2 středně velké bulvy celeru
  • 125 g pískového cukru
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 l přírodního bílého vína
  • 1/2 l sifonu *(pro pražáky: sifon=soda)* ;o)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Celerové víno

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz