Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
casino Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jeden z chodů na "GRAND RESTAURANT FESTIVALU":http://www.grandrestaurantfestival.cz/uvodni-strana/ byl konfitovaný bažant s růžičkovou kapustou a celerovými julienne. Bažant byl ještě sušší, než jsem očekával a kapustičky jako kámen (asi je blanšírovali pod teplou vodou z kohoutku). Ale „žilijen“ to zachránilo! Škoda, že ho bylo tak zoufale málo…
Oloupaný celer nakrájíme na "sirky". Svaříme asi litr osolené vody s vavřínem, který pak vyndáme z odvaru. Celer krátce (asi 2 až 4 minuty) v odvaru blanšírujeme; ocedíme a necháme vodu dobře odkapat. V rendlíku rozpustíme v horké smetaně máslo a vmícháme víno. Celer přelijeme ochucenou smetanou, promícháme, dochutíme (sůl, pepř?) a podáváme. Poznámka: Vařím vavřín i s opranými celerovými slupkami. Celer lze „strouhat" na jemné nudličky na W-krouhači, nebo strouhat na velké slze. Celer při ovařování průběžně zkouším na skus… Pokud vodu nepřesolím a mám dost celeru, tak z vývaru uvařím např. "TUTO":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=13008 polévku.
Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
9.3.12 01:31
Casino, celer my rádi, tato rychlá, jednoduchá příprava nás svedla. První pokus dle receptu s vínem byl zajímavý, ale neuchvátil. Druhý s mrkví bez vína, s pár kapkami limetky rovněž chutnal, ale po opakování nevolal. Třetí pokus se špetkou vinného octa, lžící oleje + drcená, pražená slunečnicová semena se dočkal zaslouženého uznání. U všech pokusů dodrženo koření. Díky za chutnou inspiraci
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Celerové julienne TAKE5
sveva, hmm, znam nekolik francouzskych receptu jak na Remoulade, tak na Salad s pouzitim „julienne“ celeru v ruznych kombinacich s jinymi ingrediencemi. Nekolik receptu jsem pridala na Labu. Zatim jsem se vsak nesetkala s nazvem receptu Céleri-rave En Julienne…tak dekuji.
Drobek (Babi) – máte pravdu, ale ne tak docela. Francouzi mají recepty podobné tomuto a název? Céleri-rave En Julienne. Dovedu si představit, že chef v restaurantu kde Casino dostal inspiraci to věděl a Casino jeho název prostě respektoval.
Ten nejčastější recept: julienne z celeru krátce orestovaná na másle, potom špetka cukru, sůl a pepř. Přikryté podusit a pak posypat bylinkami – fines herbes(nejčastěji pažitka, petržel, kerblík a estragon).Také je to dobré.
Drobek ma naprostou pravdu. Recept je vsak krasne francouzsky jednoduchy a existuje mnoho podobnych s obmenami. Urcite stoji za vyzkouseni…
588 příspěvků 3.2.12 13:03
aj mňa to láka…vyzerá móóóóc dobre.
Chutné (viz foto)
To vypada dooost dobre ! Uvidime az uvarime a ochutname. K cemu ale, bazanta nemajic?
julienne je způsob krájení čehokoli, tedy i celeru, samozřejmě. Nazvat takhle celý pokrm je trochu zavádějící.