Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
anickav Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Očistený zeler postrúhame, spolu s očistenými, na kocky pokrájanými zemiakmi dáme variť do vody. Prisolíme, pridáme štipku korenia. V troche oleja osmažíme múku a ak sú zemiaky uvarené, polievku zasmažíme. Dochutíme ako sme zvyklí - Vegeta, príp. kocka bujónu alebo nič. Ak máme, môžeme podávať s posekanou vňaťou, krutónmi. Moja sestra do nej pridáva ešte smotanu na varenie, je to taká jemnejšia obdoba. Kto má rád špecifickú chuť zeleru, určite si príde na svoje a príprava polievky vôbec nie je náročná.
Recept je z kategorií: Zeleninové polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Celerová polévka - od mojej mamky
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
teda nevím jestli najdeš, tenhle byl můj právě vymyšlený … pa Z.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
teší ma Váš záujem, snáď Vás nesklamem…Moje decká ju neznášali, keď boli malé, tak som ju varila raz za uhorský rok, ale teraz ju v pohode baští každý. Zeler je taký moc aromatický, alergikom niekedy robí problémy - skrížené reakcie. Mne ale náramne chutí aj sterilizovaný na sladkokyslo.
Zlati, to čo spomínaš je tu niekde medzi receptami? Ja to nepoznám, tak idem hľadať.
Mrtvolko, Ty potom poreferuj!
Všetkých zdravím!
A.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
no vidíš já dnes dělala dušený celer na víně s masíčkem a bylo to … i jedlé.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
je to vskutku celer, už moje tchyňka dávala tchánečkovi …, to byl moc fajnový člověk …
nepletes si to s jinou zeleninkou…?
už vím, co bude mít zítra ten můj člověk k obědu. Jestlipak víte, proč je celer vhodný obzvlášť pro pány
.
112 příspěvků 25.1.09 03:43
Anickav…hned ráno letím koupit celer…mám na ni šílenou chuť.Nemám ráda sladké a finišuji v pečení cukroví.Tahle chuť celeru je přesně to,co teď potřebuji.Díky!
740 příspěvků 25.1.09 03:43
Mozem povedat, ze tato polievka bude urcite vyborna. Milujem zeler, robim podobnu polievku, ale v kremovej podobe. Vo vode povarim zeler bud nastruhany alebo nakrajany na kocky so solou, super je aj kombinacia zeler so zemiakmi alebo zeler s mrkvou- ta ma potom krasnu farbu, ked je vsetko makke, rozmixujem. Zjemnim mliekom alebo smotanou na varenie. Kedze zeler ma specificku chut, nie je potrebny ziadny bujon, takisto, ak sa da menej vody a polievka sa rozmixuje, tak je dostatocne husta a nemusi sa zaprazat. Takze len zeleninka, sol a voda a zdrava, chutna polievka je na svete.