Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Rumuská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Celer nakrájíme na 1 cm velké plátky a ve vodě smíchané s bílým vínem uvaříme do poloměkka. Vyjmeme, necháme okapat, mírně prochladnout a nakrájet na kostičky. Jemně pokrájenou cibulku podusíme na sádle, přidáme hladkou mouku a osmahneme. Zalijeme vývarem z kostí a celeru, přidáme bobkový list, pepř a petrželku. Povaříme kolem 10 minut. Odstavíme. Na kousku másla podusíme očištěné pokrájené hříbky, osolíme. Do ohnivzdorné misky dáme pokrájený celer, zasypeme dušenými hříbky a zalijeme přecezenou omáčkou. Přiklopené zapékáme kolem 25 minut. Podáváme horké s chlebem nebo topinkami. Nemám vyzkoušeno, ...ale vypadá to s tím chlebem móc jedle.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Celer s hříbky
Na povrch před zapečením jsem nastrouhala trochu sýra . Uvnitř opravdu hříbky, na povrchu žampiony opečené na másle .
Bedlo, hodně dobré !
Bali, také bych si nechala podstrojovat, … ono to lépe chutná a masáky, to je super houba. Na tento recept se teprve chystám a klidně ho udělám z jakýchkoliv hub.
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
To může být dobré. Já dnes měla od maminky zapečené masáky-růžovky. Slanina, cibulka, vejce, sýr… Můj manžel to velice chválil a mamka říkala, že to je prý pocta!