Recept Celer dušený s podmáslím

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Celer dušený s podmáslím

Postup

Očištěný celer nakrájíme na kostečky, vložíme do vařicí mírně osolené a citronem okyselené vody, znovu přivedeme do varu a vaříme 15 minut. Pak šťávu z podušeného celeru scedíme a promícháme s podmáslím. Z másla a mouky zhotovíme světlou jíšku, podlijeme ji směsí šťávy a podmáslí a za stálého míchání přivedeme do varu. Pak přidáme podušený celer a ještě krátce povaříme.

Nutriční hodnoty na jednu porci: E = 526 kJ, B = 2,9 g, T = 6,0 g, S = 14,6 g

Další dokumentaci k receptu najdete v deníčku.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.05.08 vloženo
  • 3220x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 600 g očištěného celeru
  • 400 ml vody
  • 40 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 250 ml podmáslí
  • šťáva z půlky citronu
  • sůl

Doporučená příloha

  • vařené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Celer dušený s podmáslím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz