Recept Celer dušený s podmáslím

Nero Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Celer dušený s podmáslím

Postup

Očištěný celer nakrájíme na kostečky, vložíme do vařicí mírně osolené a citronem okyselené vody, znovu přivedeme do varu a vaříme 15 minut. Pak šťávu z podušeného celeru scedíme a promícháme s podmáslím. Z másla a mouky zhotovíme světlou jíšku, podlijeme ji směsí šťávy a podmáslí a za stálého míchání přivedeme do varu. Pak přidáme podušený celer a ještě krátce povaříme. Nutriční hodnoty na jednu porci: E = 526 kJ, B = 2,9 g, T = 6,0 g, S = 14,6 g Další dokumentaci k receptu najdete "v deníčku.":http://muj.labuznik.com/zaznam_denicku.php?c=4059&l=Nero

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 23.05.08 vloženo
  • 3830x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 600 g očištěného celeru
  • 400 ml vody
  • 40 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 250 ml podmáslí
  • šťáva z půlky citronu
  • sůl

Doporučená příloha

  • vařené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Celer dušený s podmáslím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz