Recept Celer dušený s podmáslím

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Celer dušený s podmáslím

Postup

Očištěný celer nakrájíme na kostečky, vložíme do vařicí mírně osolené a citronem okyselené vody, znovu přivedeme do varu a vaříme 15 minut. Pak šťávu z podušeného celeru scedíme a promícháme s podmáslím. Z másla a mouky zhotovíme světlou jíšku, podlijeme ji směsí šťávy a podmáslí a za stálého míchání přivedeme do varu. Pak přidáme podušený celer a ještě krátce povaříme.

Nutriční hodnoty na jednu porci: E = 526 kJ, B = 2,9 g, T = 6,0 g, S = 14,6 g

Další dokumentaci k receptu najdete v deníčku.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.05.08 vloženo
  • 3237x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 600 g očištěného celeru
  • 400 ml vody
  • 40 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 250 ml podmáslí
  • šťáva z půlky citronu
  • sůl

Doporučená příloha

  • vařené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Celer dušený s podmáslím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz