Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Posekat všechny čerstvé bylinky (nebo sušené), rozdrtit koření a smíchat všechno dohromady. Vemnout do celého povrchu selete, přikrýt a vložit do chladničky, nebo do chladné místnosti. Předehřát troubu na 200°C. Osolit břišní dutinu selete a také jeho kůži. Vložit sele do velkého pekáče, podlít ho vodou tak, aby dno pekáče bylo pokryto a péct sele po 45min. Přidat zeleninu a celé sele polít částí piva. Během pečení často sele otáčet, aby kůže zůstala mokrá a nepřipálila se za tu dobu, než je sele upečené a měkké. Doba pečení je asi 2 hodiny. Po upečení přendat sele na plech s okrajem, vložit do trouvy vyhřáté na 230-235°C a nechat opéct kůži do křupava (konvekční trouba je výborná). Slít tuk z pekáče, ale uschovat zeleninu. Položit pekáč na sporák vše rozehřát a zalít pivem. Odškrábat přípek a přilít vývar. Zredukovat tekutinu na polovinu a potom ji přecedit. Je-li omáčka stále příliš tučná tak odstranit trochu tuku s povrchu (nějaký tuk musí zůstat). Vyjmout sele z trouby a před naporcováním ho nechat po 15min. odpočinout volně přikryté alobalem. Podávat sele s pivní omáčkou a pečenými brambory. TIP: Takto lze připravit syrové vepřové koleno, nebo vepřová kýta. Doba pečení bude různá.
Recept je z kategorií: Vepřové pečeně
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Celé pečené selátko