Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Terrinka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Papriku umyjeme, usušíme a nakrájíme na velmi jemné čtverečky. Přimícháme olej, ocet, sůl a pepř, promícháme a necháme stát bokem. Poté omyjeme čekanku a rozčtvrtíme jí. Rozpustíme si máslo na pánvi a čtvrtky čekanky opečeme z každé strany tak 1 minutu, ochutíme solí a pepřem podle chuti. Mezitím si ohřejeme 3- 5 minut filety ze pstruha v předehřáté troubě na 180°C. Servírujeme filety s čekankou, posypeme nakrájenou červenou paprikou a přelijeme zálivkou, která nám zůstala z papriky, nakonec ozdobíme nasekanou pažitkou. Dobrou chuť!
Recept je z kategorií: Ryby
bagety, brambory…
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Čekanka s filety ze pstruha
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Recept je přepsán!
tady mas jeden taky na prepsani
pranyr je holt pranyr
Terrinko, vzhledem k tomu, že většinou peču pro ty, kteří na nějakou tu kalorii nekoukají, dám tam klidně dvě šlehačky a klidně 40%. Kdybych pekla pro sebe, musela bych si upéct dietní suchar, já tloustnu jen když se na své dílko podívám
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Taky by to možná mohlo tak zafungovat. Jak to těsto bude takové víc vypečené nemusí se dělat to „vlnobití“,vyzkoušíme a budeme moudřejší. Já to ale opravdu vždycky upravím a je to dobrý. Alis já přepíšu ještě šlehačky a dej teda 2. Ahojky.
Já si myslím, že to „vlnobití“ je právě účel. V některém receptu jsem četla, že se ten pudink má lít pěkně z vysoka, aby udělal právě to vlnobití. Přeju všem hezký den.
těsto vychladlé je… Puding jsem na něj nelila úplně vařící, bála jsem se, že se mi těsto srazí, byl sice hodně teplý, ale vařící ne. Spíš jsem uvažovala o mírném zapečení těsta, opravdu mírném… jinak by moc vyskočilo. Jen tak trochu utvořit na povrchu zaschlejší vrstvu.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Alis a Domaro, tak si tu nad tím přemýšlím a možná- co kdyby jsme to těsto a ten pudink nechali trochu vychladnout? Třeba je to tím, že je to tak vařící, ale ten studenější pudink se bude muset nějak roztírat nožem. Tak to příště zkusíme?
Během tohoto víkendu jsem pekla, udělala jsem stejnou zkušenost jako Domara. Říkala jsem si, že příště se budu muset obrnit trpělivostí a puding vkládat na těsto pomaleji lžící, pěkně jednu po druhé. Vlnobití bylo větší, než jsem čekala, nejprve jsem byla zklamaná. Pak jsem okusila ždibec těsta a byla jsem moc spokojená jeho výjimečně nadýchanou konzistencí a vynikající chutí. Potřela jsem dvěma kysanými smetanami (bylo to jen tak tak). Pak jsem ušlehala šlehačku… bohužel na to, aby zakryla vlnobití, stačila jedna šlehačka sotva na polovinu plechu. Nicméně, koláč byl vynikající, posypala jsem ho ještě čerstvými malinami a synkům chutnal natolik, že se ani necukali doběhnout ještě pro jednu šlehačku
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Děkuji za odpověď,Terrinko.Použila jsem vyšší plech,ale to vlnobití bylo hodně velké.To se smetanou a šlehačkou vůbec nedalo srovnat.Někde jsem tyto řezy viděla na fotce a byly krásně rovné nebo možná,jak Ty říkáš,upravené.Něco dělám špatně.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Domaro, to je to správné slovo- vlnobití. Ale nezoufej i já to tak měla a teklo mi to i z plechu když jsem to dělala poprvé. Pak jsem to začale dávat do vyššího pekáče a to vlnobití jsem pěkně vyrovnala tou kysanou smetanou a šlehačkou. Takový kuchařský trik, ale je to fakt dobrý, tak to za to stojí a příště už to vyšperkuješ uvidíš.....
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Hezký večer.K tomuto receptu mám otázku.Já a moje dvě kamarádky jsme ho upekly a všechny jsme dopadly stejně.Pudink propadl a těsto vylezlo nahoru a bylo z toho takové vlnobití.Sice dobré,ale nevzhledné.Kde je chyba?
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Vali,já myslím,že bych tě unesla-všichni labužníci jsou štíhlí jako proutek ne-chi,chi,chi! Pěkný sluníčkový týden a ať se daří!
hihihihi - nadzvedla
…vůbec jsi mě nenazvedla, ani by se ti to nepovedlo, jsem moc těžká, ale věř mi je to jen pro tvoje dobro. Taky jsem si tímto prošla, když jsem na Labužníku začínala, tehdy mě upozornila moje zlatá Penduška a taky mě toho hodně naučila. Tady jde opravdu jen o to, umět se přizpůsobit a to dost lidí nechce. Přepisovala jsem asi 12 receptů a aspoň jsem se to pořádně naučila. To jsem přepisovala doslova, protože jsem neuměla ani dost dobře používat klávesnici. Dnes jsem ráda, že jsem se toho tolik naučila. Taky hodně používám náhled a než něco zveřejním, vždycky si to pořádně přečtu, to mnoho lidí nedělá. Ještě dnes, když chci něco vkládat a nejsem si jistá výsledkem, tak to nejdříve vyzkouším tam, kde je náhled např. v Mimo mísu…tak přeji hodně úspěchu při učení a těším se na další receptíky
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
zadat název pokrmu nestačí, napiš hlavní ingredience a dej „vyhledat v celém receptu“. Není to zas tak složité, uvidíš, že na to přijdeš. Hodně úspěchů. B.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Vali a vy všichni, které jsem svými řezy „nadzvedla“ - kontrolu si zadávám vždycky, ale co dělat když recept má jiný název a tento se neobjeví??? Věřte,že to není úmysl, ale vzhledem k názvu se to stát může! Tak se nezlobte, život za to nestojí aby se člověk jen rozčiloval ne?! Já se určitě poučím a vůbec se na Vás nezlobím,jen budu muset číst asi těch tisíce receptů, abych se náhodou nesekla. Ahoj všichni!
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Apropos Zlato, dobrá poznámka:
Velká písmena znamenají v počítačovém jazyce křičení.
Z vlastní zkušenosti vím že to ví málokdo. Ale příležitost naučit se něco nového je tu vždy.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
I já se připojuji ke skupině „Dvakrát měř, jednou řež“.
Těch duplikátů je tady opravdu spousta a Labužník se stává nepřehledným.
Bohužel tu jsou (nebo byli) tací kteří si myslí že ve kvantitě je kvalita a opisují recepty jedn za druhým.
Já bych se přimlouvala za jedno: Než recept uveřejníte, vyzkoušejte ho.
Odstranit recepty může jenom administrátor. Vy všichni můžete ale svoje vlastní recepty přepsat.
A ještě o jedno prosím: Nejste-li silní v kramflecích co se týče gramatiky, nestyďte se otevřít si slovník.
272 příspěvků 25.1.09 03:43
Tedy, ne že bych se chtěla připojovat ke kamenování nováčků, jenomže, Terrinko, gmp, ono to není o toleranci, ale o tom, že s ohledem na to, že tyto stránky nemají administrátora, který by duplicitní recepty mazal, když se nebudeme všichni snažit, nebudou za chvíli k použití.
Zkuste se zamyslet nad tím, že hledáte recept a pak složitě otvíráte třeba dvě stránky receptů a ony se, třeba až na jeden druh koření, takřka doslovně shodují. Stane se vám to dvakrát a příště se na to vykašlete.
Chodím se o něco déle, než Florentyně začala skákat písmenka - tzn. asi tři roky. Za tu dobu jsem napsala devět receptů, ale u těch jsem si víceméně jistá, že se tu neopakují a pokud, tak že ten můj je v něčem podstatném jedinečný. Jenom recept na rozpíčky jsem přidala jako pátý, protože mě o něj děvčata prosila. Nemyslím si, že bych tím něco tratila. Tady se nejedná o soutěž, kdo napíše víc receptů, ale o stránky, které by měly sloužit „labužníkům“. To slovo samo o sobě vyjadřuje jejich obsah.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
ale jsme tu všichni hosté, buďme rádi, že máme zase prostor a tak se snažme ta pravidla dodržovat. Donedávna se tu pravidla ctili jako „zákon“.
Nejsme netolerantní, ale pokud si zde bude dělat každý po svém, vznikne chaos ". A mimo to je všeobecně známé pravidlo netu, že samými velkými písmeny na nás křičíš a to snad nechceš. Chce si to v klidu přečíst ta pravidla daná zřizovatelem - Pepíčkem a pak nás pochopíš. Děkujeme Ti.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Labužníka znám asi rok, zhruba ve stejnou dobu jsem se zaregistrovala a postupně a zprvu nesměle začala vkládat vlastní recepty. A to s respektem k tvůrcům těchto stránek i k těm, kteří se zasloužili o jejich kvalitu. Kdybych psala každý recept, který mi „slina na jazyk přinesla“, aniž bych zkontrolovala, zda tu už není, plýtvala bych nejenom svojí energií, ale i časem těch, kteří recepty čtou…
Je tu od té doby pár nových lidí, kteří ta interní pravidla chápou… Libuška, Tulinka, Tea, Ewa, Blanka, Milan (rozhodně jsem na někoho zapomněla) a jejich recepty jsou nové a originální. Když je chápou oni, proč ne i ostatní ??
Ten problém nezní „mohu si sem svobodně napsat to, co já zrovna chci“, ale „nebudu obtěžovat a zanášet tuto "knihu receptů“ zbytečnými duplikáty".
I v demokracii existují zákony. Tyto „zákony“ jsou na těchto stránkách dané a především - mají svůj smysl.
A že se někomu podařilo vytvořit například pudinkové řezy nebo kotlety na šlehačce… tak k tomu mu můžeme svorně pogratulovat - a samozřejmě můžeme chápat jeho nadšení -, ale co to vyřídit v komentářích k stávajícím receptům…:-))
…je těžké je dodržovat?
Jak psát recepty
Po letech opravování Vámi napsaných receptů se pokusím shrnout nejčastější prohřešky a vy si to přečtěte a zkuste se z toho poučit
Než začnete psát recept, podívejte se, zda již takový recept na Labužníku není. To je častý nešvar především u nováčků. Za tímto účelem byl přidán do zadávacího formuláře odkaz „kontrola“, který Vám otevře okno vyhledávače už rovnou se zadaným názvem receptu. Veřte, že není horší práce než odstraňovat duplicity a navíc vy i já investujete čas do zbytečné práce.
To píše vlastník těchto stránek - Pepíček. Tak proč to sakra nerespektovat.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
gmp,moc ti děkuji za tu poslední větu-o tom to celé totiž je-tolerance je úžasná věc,ale jak vidíš tak to někoho i ŠTVE! Mě by teda štvaly jiné věci a třeba zrovna ta „netolerantnost“! Fakt nejde o život.
Proč by šlo o život? Stačí z kvalitních stránek udělat nudnou četbu, kde se budou pořád dokola psát /kopírovat stejné recepty.
Dříve se, jak jsem vypozorovala, duplicitní recepty přepisovaly. Teď se omlouvají a ze stránek mimořádných se začínají stávat stránky průměrné.
To si zaslouží toleranci?
no vida a já hlupák ho neznal, a to se točím kolem plotny už nějakej rok. Holt halt každej jsme nějakej, tak proč si nedat trochu toho prostoru. Snad nejde o život. Tolerance je také poměrně pěkné slovo.
Gmp,
to tvé vůbec u takhle známého receptu rozhodně nehrozí. Já jsem tenhle recept dostala od kamarádky dávno předtím, než jsem zjistila, že existuje Labužník.
A tady jsou, jak jsem zjistila, opravdu zkušení labužníci, kteří jeden recept nepotřebují jedenáctkrát.
lepší 11× než vůbec
Bono,
to rozhodně nejsi sama. Nedovedeš si představit, jak mne to štve, když chci něco vařit, zadám suroviny do vyhledávače a ten na mne vyplivne několik stránek receptů. Pak zjišťuju, že mnohé jsou stejné nebo hodně podobné.
Teď už to řeším tak, že v oblíbených si vytvářím takový paralelní přehlednější seznam.
Chápu, že se může stát každému, že uveřejní recept, který už tu je. Hlavně nováčkům. Ale všichni bychom si měli dávat větší pozor.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak tedy nejsem sama, koho to štve…:-))) A někdy to nechápu.
Tak jsem si dala práci a napočítala jsem tu jedenáct receptů na tyto řezy. A to jsem možná nějaké přehlédla.