Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gaburiatko Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Inšpiráciu na tento recept som našla na internete.
Je to jednoduchý recept, ktorého prípravu zvládnu aj menšie detičky.
Recept je trochu pozmenený, hlavne príprava, keďže som nevidela dôvod
robiť cesto v mixéri. Preto som čedar strúhala na jemno a trochu som
zaokrúhlila aj množstvá.
Čedar, maslo a soľ spolu vypracujeme a do tejto zmesi zapracujeme múku a ku konci vodu. Zabalíme do fólie a necháme minimálne 1 hodinu stáť v chladničke. Ja som nechala cez noc. Na druhý deň vyvaľkáme na tenko a vykrajujeme rôzne tvary, najkrajšie sú úplne maličké. Dáme na plech s papierom na pečenie alebo len tak na suchý plech a pečieme pri 185°C do zlatista. Čím sa cesto tenšie vyvaľká, tým sú krekry po vychladnutí chrumkavejšie. Pozor, aby sa nespálili.
Recept je z kategorií: Slané pečivo
víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Čedarové krekry
740 příspěvků 26.2.12 08:32
Wolfg, ja som to zaokruhlila, ale dakujem za upresnenie
Objem pohara som dopisala.
584 příspěvků 25.2.12 21:27
227 g to by sedělo na půl libry, 113 opravuju na 113,5, což je čtvrt libry a hrnek mouky je fuk jak velkej