Recept Čeampelo - Velikonoční cop z Itálie

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Ve velké míse smíchat 1 hrnek mouky, cukr, kvasnice a sůl. Přidat mléko, máslo a elektrickým šlehačem našlehat po 2 min. při střední rychlosti. Přidat vejce a 1/2 hrnku mouky a šlehat při vysoké rychlosti další 2 min. Vmíchat dovnitř mandle kandované ovoce a anýz. Zamíchat dovnitř dostatečně zbývající mouky, aby vzniklo měkké těsto. Přendat na trochu pomoučený vál a hníst po 6-8min., až je těsto hladké a pružné. Položit do vymaštěné mísy, jednou otočit, přikrýt a nechat nakynout na teplém místě po 1 hodinu, až se těsto zdvojnásobí v objemu. Mezi tím obarvit neuvařená vajíčka na červeno. Když oschla, namastit je olejem. Zplasknout vykynuté těsto. Rozdělit ho na dva díly. Z každého vyválet váleček 60cm dlouhý, smotat válečky volně dohromady jako provaz, položit na vymaštěný plech a ztočit do kruhu. Stisknout konce dohromady a zpíchnout tam jedno z vajec. Ostatní vejce rozdělit se stejnoměrným odstupem do pletence (rozevřít trochu pletenec a vytvořit místo na vejce). Nechat věnec znovu nakynout do dvojitého objemu (asi 30min.). Péct v předem vyhřáté troubě na 180°C po 30-35min. do zlatohněda (vyzkoušet dřevěnou špejlí). Přendat na mřížku a nechat vychladnout. P.S.: Podobné sladké chleby/buchty se najdou v různých obdobách všude va Středozemí.

Recept je z kategorií: Vánočky

Nahlásit recept

  • 24.03.03 vloženo
  • 5080x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 3 až 3 1/2 hrnku plohrubé mouky, rozdělené
  • 4 lžíce jmného krystalového cukru
  • 1 sáček aktivních, suchých kvasnic
  • 1 lžička soli
  • 3/4 hrnku teplého mléka
  • 2 lžíce změklého másla
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku smíchaného, kandovaného ovoce, nebo citronové kůry a hrozinky
  • 4 lžíce posekaných oloupaných mandlí
  • 1/2 lžičky anýzových semínek
  • 5 neuvařených vajec ve skořápce
  • jedlá, červená barva na obarvení vajec
  • rostlinný olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čeampelo - Velikonoční cop z Itálie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz