Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V hmozdíri utlucte sul spolu s cayennským peprem. Dejte ji do láhve, prilejte víno a vodu, zazátkujte, protreste a nechte stát na teplém míste jeden týden. Obcas protreste. Po týdnu nalejte obsah láhve do nízkého sirokého pekáce, dejte do trouby a zahrívejte pri nejnizsí teplote trouby az se tekutina odparí. Sul z pekáce vyjmete, dejte ji na plochý talír nebo folii a nechte stát pres noc aby se ze soli vyparily zbytky vlhkosti. Uchovávejte v tesne uzavrené láhvi ve tme. Tímto zpusobem se dá pripravit sul s kurkumou nebo s chili.
Recept je z kategorií: Koření
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Cayennská sůl
od mého útlého dětství mám kuchyňský stůl spojený se solničkou, pepřenkou a „červeným pepřem“. Tak říkali naši solí smíchanou s cayenem. Zdaleka ne tak složité a sofistikované, jednoduché a prosté, nicméně také skvělé. Když jsem povyrostla, stal se i pro mne nepostradatelným doplňkem stolu. Když se sůl odpaří, předpokládám, že se zase v hmoždíři roztluče?
4813 příspěvků 4.3.09 08:49
recept mě opravdu zaujal.
V hezké lahvičce by to mohl být milý dárek.
Možná jen pro zajímavost…ty to jistě víš, ale každý třeba ne.
Kayenský pepř vlastně není pepř nýbrž p a p r i k a.
Myslím si že k nedorozumění došlo otrockým překladem z angličtiny, kde slovo „pepper“ znamená jak pepř tak paprika.