Recept Causa Rellena con Pollo
daduuja Latinskoamerická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Hodně starý peruánský recept, dodnes je připravován jako pouliční občerstvení s různými náplněmi (rybí, krevetová), ale nejrozšířenější a tradiční je s náplní z tuňáka nebo kuřete. Tvar může být kulatá placka-náplň-placka+zdobení, náplň se může do těsta zavinout a krájet jako roláda, těstem vyplnit pekáček přidat náplň a zakrýt těstem, vyklopit a krájet na řezy ...
Postup
Brambory, původní recept používá žluté peruánské, uvaříme, horké oloupeme a rozmačkáme. Přidáme olej, sůl, pepř a citrónovou šťávu a rukou vytvoříme kompaktní tvárnou hmotu. Z kousků kuřete připravíme salát s majonézou, avokádem, cibulí, podle chuti přidáme chilli, koriandr nebo zelenou petrželku, červenou, žlutou papriku ... Do kulatého tvořítka dáme asi 2cm bramborové kaše, přidáme stejné množství salátu a navrch zase kaši. Ozdobíme vajíčkem, avokádem, černými olivami ... Nebo můžeme vytvořit malé plněné kuličky a složit je do podoby kuřátek ... Nebo pekáček vyložit fólií, potřít olejem, rozprostřít kaši smíchanou s cibulí, zelenými bylinkami, pomazat majonézou, po vrstvách přidat kousky kuřete, plátky vařeného vajíčka, kostiček paprik, cibule, plátků avokáda a zakrýt další vrstvou kaše, vychladit, vyklopit, obložit salátem ...
Recept je z kategorií: Chuťovky
- 03.12.15 vloženo
- 3194x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 minut
Ingredience
- 1kg brambor
- 1 citron
- pasta ze žlutých chilli paprik Amarillo
- olivový olej
- sůl, pepř
- 1/2kg vařeného kuřete
- 1 avokádo
- limeta
- 1 cibule
- majonéza.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Causa Rellena con Pollo
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Causa Rellena con Pollo
1151 příspěvků 5.12.15 18:08
@birkana Amur jen tak, vytažený vlažný z udírny nic nepotřebuje, ba ani chleba
@daduuja, na ten vulkán ve tvém provedení se těším; určitě bude velice inspirativní
.
Uzený amur bude jen tak, nebo součástí nějaké speciality?
Já jsem hrozně zvědavá
. To mám od mala; často jsem slýchávala, že
kdo je zvědavej, bude brzy starej…

1151 příspěvků 4.12.15 19:47
@birkana ježíši, ty ale znáš ptáků

Podat se nedáš, pošta už má zavřeno
, ale na stopr jsem věděla, že kuřata budou
tvoje parketa, jsou naslano 

Už se schyluje i k sopce naslano, jen čas není, dnes manžel přivezl amura, zítra se bude udit óóó
@daduuja, snad ti přišel na mysl božský Thovt nebo pták Benu s korunou Atef; či záhadný pták Garuda, který sloužil bohu Višnuovi jako dopravní prostředek
. A možná i pták Rosomák od Olympicu –
píseň jsi si zanotovala při válení kuliček
.
A nebo sis vzpomněla na kuře pokojně dlící v lednici
- vážně nevím, dám se podat
.
1151 příspěvků 4.12.15 19:07
@birkana to těsto je úžasně tvárné, půjde to napoprvé
a hádej na koho jsem myslela, když jsem
dělala kuřata? 
@daduuja, ta kuřátka se mi báječně hodí na velikonoční pohoštění
. Asi bude třeba menší praxe s plněním, ale
jako tip je to jedinečné 