Recept Causa Rellena con Pollo

Latinskoamerická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Causa Rellena con Pollo

Úvod

Hodně starý peruánský recept, dodnes je připravován jako pouliční občerstvení s různými náplněmi (rybí, krevetová), ale nejrozšířenější a tradiční je s náplní z tuňáka nebo kuřete.
Tvar může být kulatá placka-náplň-placka+zdobení, náplň se může do těsta zavinout a krájet jako roláda, těstem vyplnit pekáček přidat náplň a zakrýt těstem, vyklopit a krájet na řezy …

Postup

Brambory, původní recept používá žluté peruánské, uvaříme, horké oloupeme a rozmačkáme. Přidáme olej, sůl, pepř a citrónovou šťávu a rukou vytvoříme kompaktní tvárnou hmotu.

Z kousků kuřete připravíme salát s majonézou, avokádem, cibulí, podle chuti přidáme chilli, koriandr nebo zelenou petrželku, červenou, žlutou papriku …

Do kulatého tvořítka dáme asi 2cm bramborové kaše, přidáme stejné množství salátu a navrch zase kaši.
Ozdobíme vajíčkem, avokádem, černými olivami …

Nebo můžeme vytvořit malé plněné kuličky a složit je do podoby kuřátek …

Nebo pekáček vyložit fólií, potřít olejem, rozprostřít kaši smíchanou s cibulí, zelenými bylinkami, pomazat majonézou, po vrstvách přidat kousky kuřete, plátky vařeného vajíčka, kostiček paprik, cibule, plátků avokáda a zakrýt další vrstvou kaše, vychladit, vyklopit, obložit salátem …

Recept je z kategorií: Chuťovky


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.12.15 vloženo
  • 1584x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Ingredience

  • 1kg brambor
  • 1 citron
  • pasta ze žlutých chilli paprik Amarillo
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • 1/2kg vařeného kuřete
  • 1 avokádo
  • limeta
  • 1 cibule
  • majonéza.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 03.12.15 21:26

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Causa Rellena con Pollo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
daduuja
1137 příspěvků 05.12.15 18:08

@birkana Amur jen tak, vytažený vlažný z udírny nic nepotřebuje, ba ani chleba :-)

 
birkana
1664 příspěvků 05.12.15 15:39

@daduuja, na ten vulkán ve tvém provedení se těším; určitě bude velice inspirativní :srdce: :srdce: :srdce:.

Uzený amur bude jen tak, nebo součástí nějaké speciality? :think: Já jsem hrozně zvědavá :zed:. To mám od mala; často jsem slýchávala, že kdo je zvědavej, bude brzy starej… :lol: :mavam:

 
daduuja
1137 příspěvků 04.12.15 19:47

@birkana ježíši, ty ale znáš ptáků :-) :P

Podat se nedáš, pošta už má zavřeno :-), ale na stopr jsem věděla, že kuřata budou tvoje parketa, jsou naslano :-)
Už se schyluje i k sopce naslano, jen čas není, dnes manžel přivezl amura, zítra se bude udit óóó :-)

 
birkana
1664 příspěvků 04.12.15 19:41

@daduuja, snad ti přišel na mysl božský Thovt nebo pták Benu s korunou Atef; či záhadný pták Garuda, který sloužil bohu Višnuovi jako dopravní prostředek :think:. A možná i pták Rosomák od Olympicu – píseň jsi si zanotovala při válení kuliček :dance: :lol:.

A nebo sis vzpomněla na kuře pokojně dlící v lednici :evil: - vážně nevím, dám se podat :oops: :mavam: :kytka:.

 
daduuja
1137 příspěvků 04.12.15 19:07

@birkana to těsto je úžasně tvárné, půjde to napoprvé :-) a hádej na koho jsem myslela, když jsem dělala kuřata? :P

 
birkana
1664 příspěvků 04.12.15 15:52

@daduuja, ta kuřátka se mi báječně hodí na velikonoční pohoštění :potlesk: :palec: :mavam:. Asi bude třeba menší praxe s plněním, ale jako tip je to jedinečné :hug:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz