Recept Čatní ala Ukrajina (studená pikantní směs)

Ukrajinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Cibule a papriky nakrájíme na proužky, dáme do 4 litrového hrnce a doplníme nakrájenými rajčaty do objemu 3 litrů. Přidáme pepř, sůl a bobkové listy a vše rozvaříme do měkka. Po rozvaření přecedíme, tuhé části pomeleme a vrátíme zpět do šťávy. Znovu povaříme až do zahuštění. Nalijeme do skleniček a sterilujeme. Velmi dobré jako příloha ke steakům, na topinky, i jen tak na chléb s máslem.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 15.05.05 vloženo
  • 8806x zobrazeno

Ingredience

  • 4 velké cibule
  • 4 velké papriky (kapie)
  • cca 3 kg rajčat
  • 1/2 balíčku pepře
  • 5 bobkových listů
  • 2 ks feferonů
  • 1 hlavička česneku
  • sůl.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čatní ala Ukrajina (studená pikantní směs)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Čatní ala Ukrajina (studená pikantní směs)

niivka
79 příspěvků 27.8.09 21:39
Re: Čatní ala Ukrajina (studená pikantní směs)

ano vlastne si to teraz uvedomujem :-DD co si tym chcel povedat. :-DD sa mi dari :-D
zhrniem : mnozstvo rajcin si kazdy reguluje podla vlastnych chuti. :-)
No ale studene a riadne vychladnute je to fakt super!!!! Vrele doporucujem kazdemu.
Cez vikend varim dalsiu davku menej rajcin a viac cesnaku :-) krasny den

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.8.09 03:12
Re: Čatní ala Ukrajina (studená pikantní směs) - niivko,

to je OK, tam je napsané „cca 3 kg rajčat“, a v receptu „doplnit nakrájenými rajčaty do objemu 3 litrů“. Nevěděl jsem přesné množství, takže to bylo jen asi, určitě ti musí něco zbýt. :D

Ale hlavně že chutná!

niivka
79 příspěvků 26.8.09 22:10
Re: Čatní ala Ukrajina (studená pikantní směs)

zdravim, no vyskusala som to. Uz po dvoch kilach paradajok som si povedala ze to staci. Dost mi to pripominalo rajcinovy pretlat a tak som pridala mlete cierne korenie pridala som tymian a pridala som oregano a nechala este asi hodinku bublat. Teraz to ma pre mna tie spravne chute. Kto ma rad prichuteny rajcinovy pretlak, vkladam maňkove vyjadrenie s ktorym suhlasim ale manzel a ja nie sme kecupovi „není to kečup v pravém slova smyslu“ sme sa dopracovali k tymto malym upravam. Netusim ci to uz potom mozeme volat ala ukrajina :-DD chutovo je to vsak velmi dobre a dnes viem ze by som tam kludne, kto to ma rad, pridala este jednu hlavku cesnaku. Krasny den.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Čatní ala Ukrajina (studená pikantní směs) Ivo,

to je ono! :-)

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kečup ala Ukrajina - manku

nemyslela jsem to jako kecup, anobrz jako tu prilohu k masu
takze vyzkousim! Maso sni muz a ja tu tuhle dobrotu a v prumeru si oba moc pochutname :-)))

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Kečup ala Ukrajina - lucianka

Vyzkoušej, není to kečup v pravém slova smyslu, ale spíš kořeněná chuťovka k masu. Je to recept od mamky mého švagra, a celá rodina se do toho zbláznila :-)

Dobrou chuť!!

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Kečup ala Ukrajina - lucianka

Vyzkoušej, není to kečup v pravém slova smyslu, ale spíš kořeněná chuťovka k masu. Je to recept od mamky mého švagra, a celá rodina se do toho zbláznila :-)

Dobrou chuť!!

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Kečup ala Ukrajina - lucianka

Vyzkoušej, není to kečup v pravém slova smyslu, ale spíš kořeněná chuťovka k masu. Je to recept od mamky mého švagra, a celá rodina se do toho zbláznila :-)

Dobrou chuť!!

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kečup ala Ukrajina

miluji všechno kořeněné, naložené a tak, takže hup do oblíbených a vyzkouším!
děkuji

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz