Recept Cassoulet z Castelnaudary - selské jídlo

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Cassoulet z Castelnaudary - selské jídlo

Postup

Vložit fazole do studené vody a nechat je vařit po 20min. Slít a zalít je opět studenou vodou. Přidat kůži, žebro, a jehněčí hruď k fazolím. Oloupat cibule, nakrájet jednu na 1/4 a posekat zbytek. Omýt, oloupat mrkve rozkrojit je na 1/4. Přidat rozčtvrcenou cibuli a bylinky k fazolím. Přivéct do varu. Na jemno posekat slaninu a 5 česneků a přidat k fazolím, přikrýt a vařit po 60min. Oloupat rajčata a zbavit je semínek. Rozehřát sádlo a osmažit na něm posekané cibule. Přidat zbytek česneku, rajčata a vše osolit a opepřit podle chti. Nalít nahoru 500ml fazolového vývaru, přikrýt a dusit po 15min. Vyjmout naso z vývaru a nakrájet ho na plátky. Vyjmout klobásku a také ji nakrájet na plátky. Vyjmout fazole z vývatu a vložit polovinu fazolí do velké, ohnivzdorné misky, nebo pekáče. Nahoru rozložit kousky husy, nebo kachny a nakrájené maso a klobásu. Nahoru všeho rozdělit zbytek fazolí. Rajčatovou směs rozetřít úplně nahoru. Zalít 250ml fazolovým vývarem a posypat strouhankou. Péct v předem rozehřáté troubě na 160°C asi po 90min. Je-li zapotřebí, podlít trochou vývaru z fazolí po 45 minutách. Podávat horké, přímo ze zapékací misky, nebo pekáče.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 24.01.03 vloženo
  • 13808x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 800g fazolí
  • 300g kůže ze šunky
  • 300g kus vepřového žebra
  • 500g jehněčí hrudi
  • 4 cibule
  • 2 mrkve
  • svazek bylinek (zelená petržel, čerstvý tymián, bobkový list, snátka saturejky, vše svázané kuchyňským motouzkem)
  • 150g tlusté slaniny
  • 8 stroužků česneku
  • 3 rajčata
  • 100g husího sádla (nebo jiného)
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 česneková pikantní klobáska
  • 8 kusů naložené husy, nebo kachny ve vlastním sádle (Confit)
  • 5 lžic strouhanky

Doporučená příloha

  • Velice křupavá bageta a nějaké červené víno bohaté na tanin.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cassoulet z Castelnaudary - selské jídlo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Cassoulet z Castelnaudary - selské jídlo

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cassoulet z Castelnaudary - selské jídlo.

tož nám zrovna kasule bublá v troubě. Bude zítra na oběd a to já radši už nebudu večeřet ani ráno snídat ;-)
Krásně to voní.......

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Reveňový koláč Reveňový koláč
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz