Recept Cassoulet z Castelnaudary - selské jídlo

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Cassoulet z Castelnaudary - selské jídlo

Postup

Vložit fazole do studené vody a nechat je vařit po 20min. Slít a zalít je opět studenou vodou. Přidat kůži, žebro, a jehněčí hruď k fazolím. Oloupat cibule, nakrájet jednu na 1/4 a posekat zbytek. Omýt, oloupat mrkve rozkrojit je na 1/4. Přidat rozčtvrcenou cibuli a bylinky k fazolím. Přivéct do varu. Na jemno posekat slaninu a 5 česneků a přidat k fazolím, přikrýt a vařit po 60min. Oloupat rajčata a zbavit je semínek. Rozehřát sádlo a osmažit na něm posekané cibule. Přidat zbytek česneku, rajčata a vše osolit a opepřit podle chti. Nalít nahoru 500ml fazolového vývaru, přikrýt a dusit po 15min. Vyjmout naso z vývaru a nakrájet ho na plátky. Vyjmout klobásku a také ji nakrájet na plátky. Vyjmout fazole z vývatu a vložit polovinu fazolí do velké, ohnivzdorné misky, nebo pekáče. Nahoru rozložit kousky husy, nebo kachny a nakrájené maso a klobásu. Nahoru všeho rozdělit zbytek fazolí. Rajčatovou směs rozetřít úplně nahoru. Zalít 250ml fazolovým vývarem a posypat strouhankou. Péct v předem rozehřáté troubě na 160°C asi po 90min. Je-li zapotřebí, podlít trochou vývaru z fazolí po 45 minutách. Podávat horké, přímo ze zapékací misky, nebo pekáče.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 24.01.03 vloženo
  • 13879x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 800g fazolí
  • 300g kůže ze šunky
  • 300g kus vepřového žebra
  • 500g jehněčí hrudi
  • 4 cibule
  • 2 mrkve
  • svazek bylinek (zelená petržel, čerstvý tymián, bobkový list, snátka saturejky, vše svázané kuchyňským motouzkem)
  • 150g tlusté slaniny
  • 8 stroužků česneku
  • 3 rajčata
  • 100g husího sádla (nebo jiného)
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 česneková pikantní klobáska
  • 8 kusů naložené husy, nebo kachny ve vlastním sádle (Confit)
  • 5 lžic strouhanky

Doporučená příloha

  • Velice křupavá bageta a nějaké červené víno bohaté na tanin.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cassoulet z Castelnaudary - selské jídlo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Cassoulet z Castelnaudary - selské jídlo

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cassoulet z Castelnaudary - selské jídlo.

tož nám zrovna kasule bublá v troubě. Bude zítra na oběd a to já radši už nebudu večeřet ani ráno snídat ;-)
Krásně to voní.......

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz