Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sivakova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Černý rybíz opraný a otrhaný od třapin rozmačkáme v nádobě, zalijeme vínem a necháme stát na chladném místě 24 hodiny. Pak vše nalijeme na silonovou tkaninu upevněnou na vyšším hrnci a necháme volně překapat.Odměřenou tekutinu doplníme odváženým množstvím cukru, necháme přejít varem, do vychladlého vmícháme líh a rum a naplníme do lahví. Recept je převzat z časopisu Vlasta z roku 1987.
Recept je z kategorií: Konzervace ovoce
Pijeme pro zdraví z tak zvaných stopeček.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
13.8.13 20:53
Výborné, osvěžující pití..doporučuji do sklenice na whiskey
s kostkami ledu
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Cassis - likér z černého rybízu
273 příspěvků 14.8.15 22:42
Mám dilemu, je skutočne potrebné tú šťavu prevariť? Najradšej by som to nerobila.
38 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak jsem otevřela labuznika, abych napsala recept na cassis, a on už tam zrovna byl, tak to je telepatie.
Cassis dělám už roky a roky předávám recept (taky ho mám z Vlasty vystřižený), včera jsem ho udělala a dnes ho už jen přeliji.
Protože jsem dřív nevěděla, co se zbytky rybízu namočeného ve víně, s lítostí jsem ho vyhazovala. Dnes jsem tu masu dala do zavařovacích sklenic, prosypala cukrem a zalila rumem. Zavčkovala jsem a těším se, že tyto „zbytky“ recykluji v podobě čaje s rumem a rybízem…