Recept Carpaccio z Toskánska trochu jinak

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nemá instinkt šelem a syrová masa až na některé ryby nejsou v mé oblibě. Byl jsem v Toskánsku ve vyhlášené restauraci, kde mě přítel k odzkoušení „unikátního carpaccia“ doslovně znásilnil. Byl jsem překvapen a po příjemném posezení do pozdních ranních hodin recept od Chefa vymámil. Uspěch u rodiny a přátel byl takový, že se dnes carpaccio jinak nepřipravuje.

Svíčkovou odblaním a upravím tak, aby zůstal pěkný válec. Ořezy použijí na biftečky či tatarský biftek. Řádně omyjí, osuším, rozdělím na dvě části, obalím do hrubé soli a uložím do chladničky. Druhý den smíchám veškeré koření, svíčkovou kořením obalím a znovu uložím do chladničky-občas obrátím. Další den zaliji citronovou šťávou a za občasného obracení nechávám macerovat. Asi po 4 hodinové macerace přidám olivový olej a maceruji za několika obracení ještě 2-3 hodiny. Vyjmu z chladničky zabalím do potravinářské folií a dám zamrazit. V mrazáku nechávám nejméně 14 dnů. Před konzumaci stačí vyjmout z mazáku, dát dolu do chladničky a další den bez problému má takovou tuhost, že se dá bezproblémově dobře krájet nejen nářezákem, ale i ostrým nožem na jemné plátky. Pokud bych chtěl okamžité použit, stačí dát maso na 1 min. do mikrovlnné trouby, aniž by to mělo negativní vliv na kvalitě.

Tento způsob poněkud zdlouhavý se odmění neporovnatelnou chutí. Pro rodinu podávám jen s olivovým olejem a pro hosty podávám jako klasické carpaccio, tj. s citronem, olivovým olejem a hoblínkami parmazánu. Dle veterinářů tento způsob prý snižuje nebezpečí syrového masa.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 21.04.10 vloženo
  • 3381x zobrazeno

Ingredience

  • 1 svíčková
  • 25 gr bazalky
  • 25 gr tymiánu
  • 25 gr rozmarýny
  • 25 gr hrubě mletého pepře
  • 2 citróny
  • mořská sůl
  • olivobý olej
  • potravinářská folie.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Carpaccio z Toskánska trochu jinak

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
weverka
2 příspěvky 17.09.11 12:24

Ačkoliv stejně jako Vy mám velký respekt k syrovému masu, tentokrát jsem zaváhala. Možná si opravdu troufnu. Velmi přesvědčivé!!!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Houbová smaženice Houbová smaženice
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz