Recept Carpaccio z Toskánska trochu jinak

youpi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nemá instinkt šelem a syrová masa až na některé ryby nejsou v mé oblibě. Byl jsem v Toskánsku ve vyhlášené restauraci, kde mě přítel k odzkoušení "unikátního carpaccia" doslovně znásilnil. Byl jsem překvapen a po příjemném posezení do pozdních ranních hodin recept od Chefa vymámil. Uspěch u rodiny a přátel byl takový, že se dnes carpaccio jinak nepřipravuje. Svíčkovou odblaním a upravím tak, aby zůstal pěkný válec. Ořezy použijí na biftečky či tatarský biftek. Řádně omyjí, osuším, rozdělím na dvě části, obalím do hrubé soli a uložím do chladničky. Druhý den smíchám veškeré koření, svíčkovou kořením obalím a znovu uložím do chladničky-občas obrátím. Další den zaliji citronovou šťávou a za občasného obracení nechávám macerovat. Asi po 4 hodinové macerace přidám olivový olej a maceruji za několika obracení ještě 2-3 hodiny. Vyjmu z chladničky zabalím do potravinářské folií a dám zamrazit. V mrazáku nechávám nejméně 14 dnů. Před konzumaci stačí vyjmout z mazáku, dát dolu do chladničky a další den bez problému má takovou tuhost, že se dá bezproblémově dobře krájet nejen nářezákem, ale i ostrým nožem na jemné plátky. Pokud bych chtěl okamžité použit, stačí dát maso na 1 min. do mikrovlnné trouby, aniž by to mělo negativní vliv na kvalitě. Tento způsob poněkud zdlouhavý se odmění neporovnatelnou chutí. Pro rodinu podávám jen s olivovým olejem a pro hosty podávám jako klasické carpaccio, tj. s citronem, olivovým olejem a hoblínkami parmazánu. Dle veterinářů tento způsob prý snižuje nebezpečí syrového masa.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 21.04.10 vloženo
  • 4250x zobrazeno

Ingredience

  • 1 svíčková
  • 25 gr bazalky
  • 25 gr tymiánu
  • 25 gr rozmarýny
  • 25 gr hrubě mletého pepře
  • 2 citróny
  • mořská sůl
  • olivobý olej
  • potravinářská folie.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Carpaccio z Toskánska trochu jinak

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Carpaccio z Toskánska trochu jinak

weverka
2 příspěvky 17.9.11 12:24

Ačkoliv stejně jako Vy mám velký respekt k syrovému masu, tentokrát jsem zaváhala. Možná si opravdu troufnu. Velmi přesvědčivé!!!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz