Recept Carpaccio podle Ciprianiho jak ho dělával můj děda

bona Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso vcelku zabalíme do potravinové fólie (tu dědeček neměl, musel vystačit s igelitem) a uložíme na 20 minut do mrazáku. Mezitím připravíme zálivku vyšleháním žloutků s ostatními přísadami (použijeme metličku nebo vidličku). Dochutíme podle své chuti, případně doostříme čerstvě drceným černým pepřem nebo drcenou chilli papričkou. Po dvaceti minutách vyndáme maso z mrazáku a nakrájíme na velice tenoučké, až průsvitné plátky. Rozložíme na talíře a přelijeme zálivkou.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 09.10.07 vloženo
  • 6980x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g hovězí svíčkové
  • 5 žloutků
  • 1 lžíce sušené hořčice (možno nahradit důkladně rozmělněnými hořčičnými semínky)
  • šťáva z jednoho citrónu
  • několik kapek worchesteru
  • několik kapek bílého vinného octa
  • cca 4 lžíce panenského olivového oleje
  • sůl

Doporučená příloha

  • zeleninová obloha (může obsahovat trochu čerstvého strouhaného křenu) a víno, nejlépe červené

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Carpaccio podle Ciprianiho jak ho dělával můj děda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Masarykovo cukroví

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Ořechový koláč Ořechový koláč
Tatranské kuře Tatranské kuře
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz