Recept Carpaccio podle Ciprianiho jak ho dělával můj děda

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso vcelku zabalíme do potravinové fólie (tu dědeček neměl, musel vystačit s igelitem) a uložíme na 20 minut do mrazáku.
Mezitím připravíme zálivku vyšleháním žloutků s ostatními přísadami (použijeme metličku nebo vidličku). Dochutíme podle své chuti, případně doostříme čerstvě drceným černým pepřem nebo drcenou chilli papričkou.
Po dvaceti minutách vyndáme maso z mrazáku a nakrájíme na velice tenoučké, až průsvitné plátky. Rozložíme na talíře a přelijeme zálivkou.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 09.10.07 vloženo
  • 6082x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g hovězí svíčkové
  • 5 žloutků
  • 1 lžíce sušené hořčice (možno nahradit důkladně rozmělněnými hořčičnými semínky)
  • šťáva z jednoho citrónu
  • několik kapek worchesteru
  • několik kapek bílého vinného octa
  • cca 4 lžíce panenského olivového oleje
  • sůl

Doporučená příloha

  • zeleninová obloha (může obsahovat trochu čerstvého strouhaného křenu) a víno, nejlépe červené

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Carpaccio podle Ciprianiho jak ho dělával můj děda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz