Recept Carpaccio podle Ciprianiho jak ho dělával můj děda

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso vcelku zabalíme do potravinové fólie (tu dědeček neměl, musel vystačit s igelitem) a uložíme na 20 minut do mrazáku. Mezitím připravíme zálivku vyšleháním žloutků s ostatními přísadami (použijeme metličku nebo vidličku). Dochutíme podle své chuti, případně doostříme čerstvě drceným černým pepřem nebo drcenou chilli papričkou. Po dvaceti minutách vyndáme maso z mrazáku a nakrájíme na velice tenoučké, až průsvitné plátky. Rozložíme na talíře a přelijeme zálivkou.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 09.10.07 vloženo
  • 6271x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g hovězí svíčkové
  • 5 žloutků
  • 1 lžíce sušené hořčice (možno nahradit důkladně rozmělněnými hořčičnými semínky)
  • šťáva z jednoho citrónu
  • několik kapek worchesteru
  • několik kapek bílého vinného octa
  • cca 4 lžíce panenského olivového oleje
  • sůl

Doporučená příloha

  • zeleninová obloha (může obsahovat trochu čerstvého strouhaného křenu) a víno, nejlépe červené

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Carpaccio podle Ciprianiho jak ho dělával můj děda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz