Recept Mexické grilované maso - Carne asada

Mexická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Carne je vlastně španělsky jakékoli maso, ale tohle jídlo jsem (zatím) neviděl a nejedl jiné než z hovězího.
Tuším že se mu doma říká flop steak, maso je až na jeden detail shodné s flank steakem. Kdysi se tomu říkalo řeznický steak, to proto, že tohle maso bylo prakticky neprodejné a řezníci si to brali domů. Ale pak kdosi objevil znamenitou chuť a šťavnatost masa, při správné přípravě ovšem, a maso stouplo v ceně. Je z břicha kravičky, tady je obrázek z Wikipedie Plate je právě ten skirt steak, flank, no to už je jasné. Rozdíl je v tom, že skirt má vlákno po délce a flank napříč. Někdy se podává vcelku a pak se musí na talíři krájet napříč vlákna, jinak by to bylo tuhé k nerozžvýkání. Někdy, podle druhu úpravy ho nakrájí už v kuchyni a servírují přímo plátky.

Takhle jsem ho měli v neděli k večeři, po mexicku. Řezník nám maso, normálně 2,5-3 cm silné po délce rozkrojil na dva pláty, ty jsem namarinoval přes noc ve uvedené směsi.
Nepíšu tu množství, protože to není zákon, spíš jen pro inspiraci, ale suroviny jsou řazeny od toho, čeho má být nejvíc až k nejmíň.

Postup

Potom se to hodí na rozpálenou litinovou pánev jen lehýnce stříknutou olejovým sprejem, to aby se maso nepřichytlo v prvním okamžiku než pustí svůj tuk. Dělá se chvíli, minutu až dvě po každé straně, ne víc, začalo by to tuhnout.

V Mexiku se podává tradičně s rýží recept je zde a s fazolemi. Receptu netřeba, plechovku hnědých fazolí převařte se sádlem, to je v Mexiku nejpoužívanější tuk a rozmixujte na pyré ponorným mixerem. Na talíři je pak posypte strouhaným sýrem, tučným a bez výrazné chuti.
K tomu dále guacamole, recept na znamenité je tady a salsu.
Receptů je tu celá řada, jen bych podotkl, že ve všech je přidán olej a to jsem nikdy v Mexiku ani tady v Americku neviděl. Další recepty na salsy jsou zde.

Další recepty na Steaky

Recept je z kategorií: Hovězí maso Maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 29.03.12 vloženo
  • 3524x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 min + marinování

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

Marináda:

  • *Klasická původně španělská marináda (španělsky adobo), původně určená jen pro konzervaci potravin.*
  • uzená paprika
  • červený – cayanský pepř
  • česnekový prášek
  • slunečnicový olej
  • limetková šťáva
  • sůl
  • mletý římský kmín - cumin
  • zelený koriandr, jemně nasekaný
  • tequilla
  • pomerančový džus

Doporučená příloha

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Drobek 29.03.12 17:55

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Mexické grilované maso - Carne asada

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
bocianka
528 příspěvků 09.04.12 14:26

Glamo díky za upozornění.

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.03.12 16:51
Glama má pravdu,

množství masa záleží jen na tom kolik vás je, a jaký máte hlad :D

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.03.12 11:35

Bocianko, přečti znovu úvod…v textu je i napsáno, že jde o maso z kravičky :-D
A kolik? Steak pro každého, rozhodně ne méně :-)
:mrgreen: :mrgreen:

 
bocianka
528 příspěvků 31.03.12 11:08

Zajímavý recept. Dlouho jsem tu nebyla, asi mi něco uniklo. Ať koukám jak koukám, nevidím to hlavní a to je,kolik jakého masa. Jestli to tam je, tak se předem omlouvám.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz