Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Z osmich salok vody odoberieme 1 salku vody, v ktorej rozmiesame vsetko ostane okrem cukru.
Cukor a vodu dame varit, nechame prevriet asi tri munuty, styaihnem z ohna,
nechame prechladnut a zamiesame do nej 1 salku vody s ostatnymi
ingredianciami.
Varime za staleho miesania od 10 minut aj po 1 hodinu. podla toho aku
konzistenciu mame radi.
Oblubeny je taky polotuhy-kremovita(ako redsi puding) cize tych
10-15 minut staci.
Podame v mistickach horuce posypane vsetkymi orieskami s kokosom.
Mozeme podavat aj studne ale horuc/teply je asi chutnejsi.
Jeden z najoblubenejsich dezertov v Egypte (a blizkom vychode tiez), ktory
sa tradicne podava pri narodeni babatka.
Najdete ho asi ale vsade, staci si pytat Karawyja a je chutny!
Dobru chut!
Recept je z kategorií: Dezerty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
580 příspěvků 29.01.09 14:15
Barvu…??? Takovou vselijakou…))). Zalezi na tom jaky pouzijes kmin. Jolanka tam ma drceny, ale muzes pouzit i cely. My doma davame jen cely, takze se to odrazi i na barve, ja bych rekla ze s drcenym kminem to je barvou podobne slabe kave s mlekem. Pokud pouzijes cely kmin, bude to svetlejsi. Stejne jako kdyz se dela " Lassi s kminem".
57 příspěvků 29.01.09 12:59
Clovek se uci cely zivot. A to jsem si myslela, ze mam prehled - tohle jsem v zivote nevidela, ba o tom ani neslysela. Musim vyzkouset. Obrazek by nebyl? Jakou to ma mit barvu? No podivam se na Google
5065 příspěvků 26.01.09 00:55
Meisje, dakujem…tiez zdravim, nech sa dari a pekny vecer..;))
Karawyja aj v egypte je najoblubenejsia presne ako pises -aby sa dala vypit..
Ostane krajiny ako puding-trosku redsie.
A niekde ju varia uplne dotuha , potom sa do nej prida cokolada alebo kakao, ozdobi sa smotanou a ovocim.
Za daaavnych cias sa varila z celozrnej psenicnej muky (zo spaldy). Psenica sa cela najprv oprazila na sucho, zomlela a z nej sa varila Karawyja.
580 příspěvků 25.01.09 22:34
My mame „Karawyju“ doma taky moc radi.Nejvice si ho davame v nejvetsim horku, kdy u nas dost casto nahrazuje obed a nebo slouzi jako druhy obedovy chod. My ho uprednostnujeme poradne vychlazeny tekuty tak akorat, aby se dal jeste vypit - takze ne uplne ztuhly do pudinkove konzistence. Jolanko…zdravim k Vam ))).
5065 příspěvků 25.01.09 19:09
Ivo, ano! ide tam rasca-caraway latinsky Carum carvi. Cesi volaju rascu asi kmin.
Rimsky kmin je anglicky cumin a latinsky Cuminum cyminum.
Dakujem.. hezkej den..;)
Jolanko, patří tam rasca-kmín, který u nás dáváme třeba na vepřovou pečeni (Carum carvi)? Nebo jde o kmín římský - Cummin?