Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
daduuja Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Salát Caprese - https://www.labuznik.cz/…a-s-rajcaty/
známe všichni, variantu od jagy - https://www.labuznik.cz/…rese-take-5/
určitě taky a na základě těch dvou receptů mne napadl salát pro horké
slunečné dny.
Určitě nebude chutnat každému, ale je velmi osvěžující a všechny chutě
se doplňují jako v klasice
Oloupaná rajčata nakrájíme na kousky a rozvaříme se 150ml vody.
Rozmixujeme, přecedíme, ochutíme a doplníme rajčatovou šťávou do
0.5l.
Necháme zmrazit.
Mozzarellu nakrájíme na malé kousky, zalijeme 150ml plnotučného mléka a
na malém ohni necháme rozpustit.
Rozmixujeme a přecedíme do čistého hrnce, zahřejeme na 80°C.
Vejce našleháme do světlé pěny, pomalu vléváme sýrové mléko a stále šleháme.
Směs ochutíme a necháme vychladit.
Smetanu ušleháme do polotuha a jemně vmícháme do vychlazené, ochucené
směsi.
Necháme zmrazit.
Bazalku 2 minuty povaříme se 150ml vody a necháme zchladnout.
Rozmixujeme a přecedíme.
Ochutíme, vmícháme želatinu a zahřejeme podle návodu.
Zchladlou želatinou potřeme talíř na kterém budeme salát podávat nebo ji
necháme ztuhnout na tácu a vykrájíme libovolné tvary na ozdobu.
Recept je z kategorií: Zmrzlina
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
457 příspěvků 25.08.15 10:53
Úžasný nápad
@daduuja

1144 příspěvků 22.08.15 21:13
Ejo, původně jsem ti chtěla napsat: Když dáš ztuhnout do podlouhlého úzkého tvořítka, ideálně s kulatým dnem
, tak můžeš krájet na plátky a střídat
barevně jako pravý salát 
1144 příspěvků 22.08.15 20:58
@Eja ano
, mám v plánu molekulární kuchyni v podobě
špaget, balsamikových kuliček (kaviáru) a nejsem rozhodnutá, co s tou
bazalkou 
U caprese zmrzliny
mám pocit daleko intenzívnější chuti
i déle přetrvávající.
, dědovi moc chutnalo a málem vylízal talíř,
Zdenkovi chutná sýrová a synovi rajčatová a já, zřejmě proto že jsem
uvařila, tak mi to chutná velice, moc velice, ještě mám trošku na zítra
, ale na bílou si cákám balsamico glasé 
Ale… naše babí ochutnala a musela se překonat, aby spolkla
To je krása
Dovedu si to představit i nemražené jen hodně vychlazené - do rajčatové směsi přidat želatinu a do sýrové ztužovač. Vyzkouším jen co bude trochu času.
Moc hezké!!!
5065 příspěvků 21.08.15 23:19
@daduuja nenachadzam slov..
