Recept Caprese - docela jinak

daduuja Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Caprese -  docela jinak

Úvod

Salát Caprese - https://www.labuznik.cz/…a-s-rajcaty/ známe všichni, variantu od jagy - https://www.labuznik.cz/…rese-take-5/ určitě taky a na základě těch dvou receptů mne napadl salát pro horké slunečné dny.
Určitě nebude chutnat každému, ale je velmi osvěžující a všechny chutě se doplňují jako v klasice :-)

Postup

Oloupaná rajčata nakrájíme na kousky a rozvaříme se 150ml vody. Rozmixujeme, přecedíme, ochutíme a doplníme rajčatovou šťávou do 0.5l. Necháme zmrazit. Mozzarellu nakrájíme na malé kousky, zalijeme 150ml plnotučného mléka a na malém ohni necháme rozpustit. Rozmixujeme a přecedíme do čistého hrnce, zahřejeme na 80°C. Vejce našleháme do světlé pěny, pomalu vléváme sýrové mléko a stále šleháme. Směs ochutíme a necháme vychladit. Smetanu ušleháme do polotuha a jemně vmícháme do vychlazené, ochucené směsi. Necháme zmrazit. Bazalku 2 minuty povaříme se 150ml vody a necháme zchladnout. Rozmixujeme a přecedíme. Ochutíme, vmícháme želatinu a zahřejeme podle návodu. Zchladlou želatinou potřeme talíř na kterém budeme salát podávat nebo ji necháme ztuhnout na tácu a vykrájíme libovolné tvary na ozdobu.

Recept je z kategorií: Zmrzlina

Nahlásit recept

  • 21.08.15 vloženo
  • 1663x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1h+mrazení

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 400g vyzrálých sladkých rajčat
  • 100% rajčatová šťáva
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce Balsamico di Modena
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • špetka soli
  • špetička chilli
  • šťáva z půlky citronu.
  • 200g mozzarelly
  • 150ml plnotučného mléka
  • 240ml smetany ke šlehání
  • 1 vejce
  • 1 lžíce panenský olivový olej
  • bílý pepř
  • špetka soli.
  • Hrst bazalky
  • 150ml vody
  • 1 lžíce želatiny
  • cukr
  • sůl
  • citronová šťáva.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 21.8.15 19:29

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Caprese - docela jinak

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Caprese - docela jinak

jau
457 příspěvků 25.8.15 10:53

Úžasný nápad :potlesk:

Eja
3882 příspěvků 23.8.15 08:33
daduuja
1149 příspěvků 22.8.15 21:13

Ejo, původně jsem ti chtěla napsat: Když dáš ztuhnout do podlouhlého úzkého tvořítka, ideálně s kulatým dnem :-), tak můžeš krájet na plátky a střídat barevně jako pravý salát :-)

daduuja
1149 příspěvků 22.8.15 20:58

@Eja ano :-), mám v plánu molekulární kuchyni v podobě špaget, balsamikových kuliček (kaviáru) a nejsem rozhodnutá, co s tou bazalkou :-)

U caprese zmrzliny :-) mám pocit daleko intenzívnější chuti i déle přetrvávající.
Ale… naše babí ochutnala a musela se překonat, aby spolkla :-), dědovi moc chutnalo a málem vylízal talíř, Zdenkovi chutná sýrová a synovi rajčatová a já, zřejmě proto že jsem uvařila, tak mi to chutná velice, moc velice, ještě mám trošku na zítra :-), ale na bílou si cákám balsamico glasé :-)

Eja
3882 příspěvků 22.8.15 10:50

To je krása :potlesk:
Dovedu si to představit i nemražené jen hodně vychlazené - do rajčatové směsi přidat želatinu a do sýrové ztužovač. Vyzkouším jen co bude trochu času.

Alis
2617 příspěvků 22.8.15 08:53

Moc hezké!!!

jolana
5068 příspěvků 21.8.15 23:19

@daduuja nenachadzam slov.. :potlesk: :palec: :kytka:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz