Recept Caprese - docela jinak
daduuja Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Salát Caprese - https://www.labuznik.cz/recept/caprese-mozzarella-s-rajcaty/ známe všichni, variantu od jagy - https://www.labuznik.cz/recept/trosku-bruscheta-trosku-caprese-take-5/ určitě taky a na základě těch dvou receptů mne napadl salát pro horké slunečné dny. Určitě nebude chutnat každému, ale je velmi osvěžující a všechny chutě se doplňují jako v klasice :-)
Postup
Oloupaná rajčata nakrájíme na kousky a rozvaříme se 150ml vody. Rozmixujeme, přecedíme, ochutíme a doplníme rajčatovou šťávou do 0.5l. Necháme zmrazit. Mozzarellu nakrájíme na malé kousky, zalijeme 150ml plnotučného mléka a na malém ohni necháme rozpustit. Rozmixujeme a přecedíme do čistého hrnce, zahřejeme na 80°C. Vejce našleháme do světlé pěny, pomalu vléváme sýrové mléko a stále šleháme. Směs ochutíme a necháme vychladit. Smetanu ušleháme do polotuha a jemně vmícháme do vychlazené, ochucené směsi. Necháme zmrazit. Bazalku 2 minuty povaříme se 150ml vody a necháme zchladnout. Rozmixujeme a přecedíme. Ochutíme, vmícháme želatinu a zahřejeme podle návodu. Zchladlou želatinou potřeme talíř na kterém budeme salát podávat nebo ji necháme ztuhnout na tácu a vykrájíme libovolné tvary na ozdobu.
Recept je z kategorií: Zmrzlina
- 21.08.15 vloženo
- 2042x zobrazeno
Čas přípravy
- 1h+mrazení
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 400g vyzrálých sladkých rajčat
- 100% rajčatová šťáva
- čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce Balsamico di Modena
- 1 lžíce krupicového cukru
- špetka soli
- špetička chilli
- šťáva z půlky citronu.
- 200g mozzarelly
- 150ml plnotučného mléka
- 240ml smetany ke šlehání
- 1 vejce
- 1 lžíce panenský olivový olej
- bílý pepř
- špetka soli.
- Hrst bazalky
- 150ml vody
- 1 lžíce želatiny
- cukr
- sůl
- citronová šťáva.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Caprese - docela jinak
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Caprese - docela jinak
457 příspěvků 25.8.15 10:53
Úžasný nápad
@daduuja

1151 příspěvků 22.8.15 21:13
Ejo, původně jsem ti chtěla napsat: Když dáš ztuhnout do podlouhlého úzkého tvořítka, ideálně s kulatým dnem
, tak můžeš krájet na plátky a střídat
barevně jako pravý salát 
1151 příspěvků 22.8.15 20:58
@Eja ano
, mám v plánu molekulární kuchyni v podobě
špaget, balsamikových kuliček (kaviáru) a nejsem rozhodnutá, co s tou
bazalkou 
U caprese zmrzliny
mám pocit daleko intenzívnější chuti
i déle přetrvávající.
, dědovi moc chutnalo a málem vylízal talíř,
Zdenkovi chutná sýrová a synovi rajčatová a já, zřejmě proto že jsem
uvařila, tak mi to chutná velice, moc velice, ještě mám trošku na zítra
, ale na bílou si cákám balsamico glasé 
Ale… naše babí ochutnala a musela se překonat, aby spolkla
To je krása
Dovedu si to představit i nemražené jen hodně vychlazené - do rajčatové směsi přidat želatinu a do sýrové ztužovač. Vyzkouším jen co bude trochu času.
Moc hezké!!!
5068 příspěvků 21.8.15 23:19
@daduuja nenachadzam slov..
