Recept Cappuccinový krém s vanilkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Cappuccinový krém s vanilkou

Postup

1. Želatinu dáme do studené vody nabobtnat. Vanil­kový lusk podélně rozřízneme a vyškrábneme dřeň. Dřeň i lusk vložíme do kávy a uvedeme do varu. Lusk vyjmeme a kávu necháme na mírném ohni. 2. Žloutky s cukrem a 6 lžícemi kávy ruční metlou elektrického šlehače ušleháme do pěny. Postupně zašleháme do zbylé kávy a šleháme až do zhoustnu­tí. Želatinu vymačkáme a rozpustíme v krému. 3. Směs dáme do míry a v ledové vodě mícháme do vychladnutí. Smetanu ušleháme dopevna, 4 lžíce dáme stranou, zbytek vmícháme do krému. Cappuccinovým krémem naplníme 4 šálky a asi 3 hodiny chladíme. Podáváme se sušenkou, zbylou šlehačkou a posypané kakaem. Tip: Skořicí a mletým kardamomem dodá­me kávě aroma.

Recept je z kategorií: Krémy

Nahlásit recept

  • 19.11.02 vloženo
  • 6100x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu así 380 kcal, 15 g bílkovin, 24 g tuků, 28 g sacharidů
  • 4 plátky bílé želatiny
  • 1 vanilkový lusk
  • 250 ml silné černé kávy
  • 3 žloutky
  • 80 g cukru
  • 200 ml smetany
  • 4 mandlové sušenky
  • kakao na posypání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cappuccinový krém s vanilkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz