Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sveva Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
S tímto receptem zabodovala v soutěži na důležité gastronomické manifestaci (Vinitaly) jedna velmi sympatická Benátčanka. Recept již převzalo mnoho restaurací, elegantně tomu chodu říkají „entrée“.
Dýni a bramboru nakrájíme na kostky. Na oleji podusíme najemno pokrájený porek, přidáme dýni a bramboru a krátce orestujeme. Podlejeme vývarem, přidáme rozmarýn (který můžeme orestovat se zeleninou, já ho přidávám zavřený ve vajíčku na čaj – nelíbí se mi rozmixovaný) a pomalu za stálého podlévání dusíme. Hotovou směs rozmixujeme (bez vajíčka na čaj!) a případně dochutíme. Sýr metlou šleháme se smetanou do husté pěny. Teplé ‚cappuccino‘ dáme do sklenic (můžeme použít i hrnky, ale je to hezčí), na to nalijeme ‚pěnu‘ a ozdobíme trochou strouhaného oříšku. V původním receptu je to ozdobené trochou švestkové marmelády a hoblinkami mandlí.
Recept je z kategorií: Teplé předkrmy
bílé víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dýňové cappuccino - Cappuccino di zucca
Casino - jak já jsem čekala jestli vás to pohorší! Ale jak jsem koupila ..... nebo jak říkají Italové Nestřílejte na posla!
Určitě je lepší pečená dýně a už jsem to připsala. Ale někdo ji nemá a pospíchá.
Ještě dodám, že porce na fotce vydá skoro na lehkou večeři, jako mezichod jsem to měla dát do malých skleniček. Byla to spíše „fotografická“ nutnost.
Přes ten bizarní název zkuste to, je to příjemné a zajímavé pro stolovníky.
Zdravím
Hihihi, vomejvejte mě
, a ejhle?
Už už to vypadalo, že nic nemůže být výstřednějšího než „Carpaccio z červené řepy“
Je tu „Dýňové cappuccino“
sveva,
, určitě zrealizuji jako mezichod

mille grazie
(použiji pečenou dýni)
Dýně, kterou mi darovali, měla pěknou žlutou barvu, slupka byla hnědooranžová. Já jsem zvyklá také na zelenou slupku, ale jaké jsou to odrůdy nevím. Na fotce je k dekoraci použitá hoblina dýně hokaido a je patrný barevný rozdíl. Ale výsledek by byl asi stejný, možná hokaido potřebuje delší dobu vaření, je tvrdší. Chystám se na hokaido syrovou v marinádě (proto ji mám doma), je pěkně křupavá.
Zdravím.
551 příspěvků 4.10.11 16:31
sveva…ktoru odrodu dyne treba pouzit?…ktoru pouzivas ty?
Příspěvek upraven 04.10.11 v 16:41