Recept Dýňové cappuccino - Cappuccino di zucca

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dýňové cappuccino - Cappuccino di zucca

Úvod

S tímto receptem zabodovala v soutěži na důležité gastronomické manifestaci (Vinitaly) jedna velmi sympatická Benátčanka. Recept již převzalo mnoho restaurací, elegantně tomu chodu říkají „entrée“.

Postup

Dýni a bramboru nakrájíme na kostky. Na oleji podusíme najemno pokrájený porek, přidáme dýni a bramboru a krátce orestujeme. Podlejeme vývarem, přidáme rozmarýn (který můžeme orestovat se zeleninou, já ho přidávám zavřený ve vajíčku na čaj – nelíbí se mi rozmixovaný) a pomalu za stálého podlévání dusíme.

Hotovou směs rozmixujeme (bez vajíčka na čaj!) a případně dochutíme.
Sýr metlou šleháme se smetanou do husté pěny.

Teplé ‚cappuccino‘ dáme do sklenic (můžeme použít i hrnky, ale je to hezčí), na to nalijeme ‚pěnu‘ a ozdobíme trochou strouhaného oříšku.
V původním receptu je to ozdobené trochou švestkové marmelády a hoblinkami mandlí.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.10.11 vloženo
  • 3223x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 200 g dýňové dužniny (nejlépe pečená)
  • 1 brambor
  • 1 malý porek nebo mladé cibulky
  • ¼ l zeleninový vývar
  • olej evo
  • sůl, pepř, rozmarýn
  • 160 g Philadelphia nebo podobný sýr
  • smetana
  • mletý muškátový oříšek

Doporučená příloha

  • bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dýňové cappuccino - Cappuccino di zucca

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
sveva
751 příspěvků 10.10.11 23:44

Casino - jak já jsem čekala jestli vás to pohorší! Ale jak jsem koupila ..... nebo jak říkají Italové Nestřílejte na posla!
Určitě je lepší pečená dýně a už jsem to připsala. Ale někdo ji nemá a pospíchá.
Ještě dodám, že porce na fotce vydá skoro na lehkou večeři, jako mezichod jsem to měla dát do malých skleniček. Byla to spíše „fotografická“ nutnost.
Přes ten bizarní název zkuste to, je to příjemné a zajímavé pro stolovníky.
Zdravím

 
casino
4473 příspěvků 05.10.11 09:05

Hihihi, vomejvejte mě :mrgreen:
Už už to vypadalo, že nic nemůže být výstřednějšího než „Carpaccio z červené řepy“ :twisted: , a ejhle?
Je tu „Dýňové cappuccino“ 8-)

sveva,
mille grazie :-) , určitě zrealizuji jako mezichod :palec:
(použiji pečenou dýni)

 
Bento
794 příspěvků 04.10.11 22:09

:-o To by ma nenapadlo ,super, napad, diki ze si to pridala.Odkladam. :palec:

 
sveva
751 příspěvků 04.10.11 17:30

Dýně, kterou mi darovali, měla pěknou žlutou barvu, slupka byla hnědooranžová. Já jsem zvyklá také na zelenou slupku, ale jaké jsou to odrůdy nevím. Na fotce je k dekoraci použitá hoblina dýně hokaido a je patrný barevný rozdíl. Ale výsledek by byl asi stejný, možná hokaido potřebuje delší dobu vaření, je tvrdší. Chystám se na hokaido syrovou v marinádě (proto ji mám doma), je pěkně křupavá.
Zdravím.

 
gabi
551 příspěvků 04.10.11 16:31

sveva…ktoru odrodu dyne treba pouzit?…ktoru pouzivas ty?

Příspěvek upraven 04.10.11 v 16:41

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz