Recept Capellini kuře pro dva

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

1. Hnizda z testovin Tripoline, oblast Campania, vhodne s masovym ragu,
2. Risoni, tradicne do polevek,
3. Penne, oblast Campania, s masovym ragu z veproveho a teleciho, s klobaskami a dusenymi houbami,
4. Capellini, z Janova, Rima and Neapole, velice jednoduche omacky s vajecnym, nebo rajcatovym zakladem,
5. Spaghetti, z jizni Italie specificky z Neapole, vyborne s omackami z morskych plodu a ryb, tak jako studenym i teplym rajskym, bylinkovym a zeleninovym omackam,
6. Rigatoni, nejlepe tekute omacky ktere prilnou k zarezum na testovinach,
7. Hnizda z andelskych vlasu, vhodne pro omacky z vyvaroveho zakladu, z vajecnych bilku, masla a syru, Parmesanu a uzene rikotty,
8. Orecchiette, take nazyvane „Recchie“ z Puglia, typicke testoviny k podavani se zeleninovym, nebo jehnecim ragu a ricotta syru,
9. Casareccia, puvodne ze Sicilie, chraneny design idealni na zadrzeni stredozemnich omacek uvnitr testovin,
10. Tortellini ai Formaggi (se syrem), jsou idealni s klasickym ochucenim jako je smatana, zeleny hrasek a sunka,
11. Conchiglie Rigate, testoviny typicky z Campanie, pojmenovane podle sveho tvaru pripominajici musle, jsou vyborne s omackou s rajcatovym zakladam, s ricottou a janovskym pestem,

Informace od De Cecco a Barilla (+ obrazek)

Postup

Behem doby, co se rozehriva olej na panvi, uvarit nudle podle navodu na baleni. Na panvi v oleji usmazit asi po jednu minutu cesnek. Pridat tam kure a osmazit ho minutu na kazde strane. Potom pridat zbytek ingredienci a vsechno hodne prohrat na velmi horke. Kure ma byt tak akorat udelane a tak pozor na prilisne smazeni (vysusilo by se, ale na druhou stranu pozor, nesmi z nej vytekat krvava stava, ale stava cira).

Dobrou chut!

PS: recept je z Italie, avsak zaradila jsem jej pod Kanadu…

Recept je z kategorií: Prsa


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.02.11 vloženo
  • 3929x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1/2 krabice krabice capellini nudli
  • 8-10 kurecich panenek, nebo scallopini
  • ½ hrnku extra panenskeho olivoveho oleje
  • 5 strouzku cesneku na drobno posekanych
  • 1 konzerva slitych srdicek artycoku nakrajenych na 1/4
  • 6 lzic malych kaparu
  • uzrale rajske jablicko, nebo z konzervy na jemno posekane
  • stava z 1/2 cirtonu
  • 300 ml sucheho bileho vina
  • chcete-li, posekanou pazitku na podavani

Doporučená příloha

  • může být chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Capellini kuře pro dva

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 12.02.11 18:55

sveva, hodnotim dadala, avsak nepouzivam jej. Anglicanka nejsem, mam dvoji obcanstvi a to mimo ceskeho take kanadske. Nazvoslovi je ve svete vzito tak, jak jsem jej pouzila, panenka je tenderloin (dik za opravu v italstine). Telecich receptu jsem moc nenapsala, ancto jsem kratce nakupovala v ceskych obchodech a i kdyz jsem dostala koupit teleci, bylo na teleci prilis cervene, cili mlade hovezi. Jsem zhyckana vynikajicim masem v Kanade a to nemluvic o hovezim/telecim (dva druhy, krmene materskym mlekem, anebo prave odstavene), ale take veprovym, ktere je libove takrka bez sadla, cimzto se mu zde nekdy rika ‚bile maso‘. Scaloppine je vyborne na minutky, jsou to opravdu male, tence vyklepane platky teleciho a obvykle se pocita se dvemi platky na osobu. Pridavam recept na kureci, ktery je bezne dostupny. Take jsou zde vsak recepty na saltimbocca a piccata pro srovnani.

 
glama  12.02.11 17:18

Ano,Esme, to je ono :-)

 
esmeralda
4813 příspěvků 12.02.11 03:39

Tenderloin? Slovník říká Křehká svíčková. Obrázek

 
sveva
751 příspěvků 12.02.11 00:47

Také jsem si představovala ten dlouhý sval pod prsy. Nevěděla jsem, že se tomu říká panenka. SCALOPPINA - množ. č. scaloppine jsou tenké plátky původně výhradně z libového telecího masa (ne kotlety). S tímto názvem je často spojen určitý způsob přípravy. Dnes se používá i pro pojmenování tenkých plátků z kuřecích prsou. Myslím, že v Česku ten název není obvyklý.
Tolik v Itálii, možná Dadalova kuchařka a angličané si trochu přizpůsobili název.
Zdravím.

 
babi
6360 příspěvků 12.02.11 00:23

Uz jsem mela odpoved napsanou nekolikrat a vzdy stranka ‚vybouchla‘.
Takze Alis, panenka je valecek masa co se takrka sam oddeluje od kurecich prsou. Scaloopini je maso z kurecich prsou nakrajene pres vlakno na tenke platky anebo i z jineho masa nez z kureciho.

Frantisko, diky za pomoc, hapruje mne pocitac…

 
Frantiska
927 příspěvků 12.02.11 00:07

ha google a seznam vyhodil recepty ve kterych je kureci panenka - kureci prsa (tak si rikam jestli to neni ten kousek masa co je nekdy oznacovan za kureci svickovou … ale jako terminologie masa mi unika … takovy ten maly kousek)

dadalova kucharka: SCALLOPINI, SCALLOPINE

  • je plát masa - telecí kotleta („veal scallopini“) nebo z drůbeží prsíčka. Slovo také obecně vyznačuje způsob přípravy pokrmu uvedeným postupem - tzv. „scallopishe dish“. Nejpopulárnějším pokrmem tohoto druhu, kde je je použito scallopini je např. saltimbocca, viz tradiční italském pokrm Saltimbocca alla Romana".

http://dadala.hyperlinx.cz/…/lexirS.html#…

Příspěvek upraven 12.02.11 v 00:09

 
Alis
2617 příspěvků 11.02.11 22:59

Já nevím, co jsou kuřecí panenky ani scalopini :cry:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz