Recept Cantucci - mandlový chlebíček

Jenofefa Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Z mouky, cukru, obou vanilkových cukrů, špetky soli, mandlového aroma a vejce uhněteme robotem těsto, které pak ještě jednou prohněteme pomoučenýma rukama. Nakonec do něj vmícháme mandle. Na pomoučeném vále utvoříme z těsta váleček (asi 2,5 cm průměr). Ten přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v horké troubě při střední teplotě nejprve asi 25 minut. Pak jej potřeme máslem a pečeme dalších asi 20 minut. Upečený chlebíček ihned rozkrájíme na 1/2 cm řezy. ***Poznámka:*** *Výsledkem jsou tvrdé suchárky s mozaikou z mandlí. V Itálii se tyto cantucci (cantuccini nebo biscottini di Prato) podávají s nasládlým, ale suchým dezertním vínem (Vin Santo), do kterého se namáčejí. Podle tohoto předpisu jsem je pekla svému muži, který je vzal spolu s likérem Amaretto před Vánoci do společnosti Italů v Praze, kteří je uznali za "originál" a kterým připomněly domov - takže snad se podobají. Rozhodně nám chutnaly více než italské vyrobené průmyslově a koupené v Praze.*

Recept je z kategorií: Sladké chlebíčky

Nahlásit recept

  • 18.09.05 vloženo
  • 14455x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Ingredience

  • polohrubá mouka 130 g
  • cukr 100 g
  • vanilkový cukr 2 sáčky
  • sůl - špetka
  • mandlové aroma 1 - 2 kapky
  • vejce 1 ks
  • neloupané mandle 125 g
  • máslo 15 g
  • mouka na vál

Doporučená příloha

  • dezertní víno Vin Santo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cantucci - mandlový chlebíček

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Cantucci - mandlový chlebíček

Jenofefa
1315 příspěvků 24.5.10 23:43
Re: Cantucci - mandlový chlebíček

Soňo, Tvé přání je mi rozkazem - **Cantuccini podle Soni **

noskovice
1322 příspěvků 24.5.10 22:12
Re: Cantucci - mandlový chlebíček-Jenofefo...

…prosím Tě, zachraň mě, musím balit. Já na autorská práva kašlu, hlavní je, že bude chutnat (aspoń doufám). Jinak my s Blankou se cpeme o stošest těmi švagrovými. :P

Alis
2617 příspěvků 24.5.10 18:07
Re: Cantucci - mandlový chlebíček

Tajnůstkářky :)

Jenofefa
1315 příspěvků 24.5.10 17:17
Re: Cantucci - mandlový chlebíček Alis

Musím se Soni zastat, předpis mi poslala již dávno (koncem října), ale do soukromé pošty. Vím, je to ode mne sobecké, že ho mám pouze pro sebe. Ale Soňa určitě stihne předpis pro všechny vložit do Labužníka než vyrazí na labužnický sjezd. :) Jinak je u mne k dispozici, ale nemohu narušit Sonina autorská práva (stejně je prý od její švagrové, taktéž Soni).:)

Alis
2617 příspěvků 24.5.10 05:05
Re: Cantucci - mandlový chlebíček, Soni...

to ten recept pořád ještě hledáš nebo uklízíš nebo odpočíváš nebo jsi zapomněla?

Jenofefa
1315 příspěvků 15.6.09 14:37
Re: Cantucci - mandlový chlebíček

Děkuji, já v pohodě počkám - ale těšit se můžu už teď :-)

noskovice
1322 příspěvků 15.6.09 05:54
Re: Cantucci - mandlový chlebíček-Jenofefo a ostatní děvčata,

já jsem se sice vrátila, ale pořád jsem v pěkném blázinci a ve čtvrtek k nám přijede na týden „veverka“ s manželkou, takže vydržte dalších 10 dní. Mám doma revoluci, nebo-li binec a musím ten recept v klidu najít. Teď to opravdu nejde.
Ach jo, jak mi bylo dobře, ještě před týdnem…!
Všechny vás pěkně zdraví Soňa s Umberťákem.
P.S. Kdy bude další sraz…?

Jenofefa
1315 příspěvků 15.6.09 03:25
Re: Cantucci - mandlový chlebíček - Soňo

Předpokládám, že jsi se již vrátila do slunné Itálie, a chtěla jsem tě poprosit o tvůj recept na cantuccini, který jsi děvčatům slibovala. I já se na něj těším :-)

Alis
2617 příspěvků 2.6.09 06:53
Re: Cantucci - mandlový chlebíček, Soni...

já ti tolik rozumím… Krásně je na Pálavě, v Krkonoších, u Kladna, na Šumavě, v Bílině a u Jičína, krásně je dokonce i U Drsnejch :-)
Už proto si přeji, abys recept vložila co nejpozději, chápu, že jsou chvíle, kdy se člověku nechce domů :-)

mrtvola
1394 příspěvků 2.6.09 04:49
Re: Cantucci - mandlový chlebíček

Soni, :)!

noskovice
1322 příspěvků 2.6.09 04:42
Re: Cantucci - mandlový chlebíček - děvčata,

mandle opravdu nebyly loupané. Recept mám doma a pošlu vám ho co možná nejpozději. To proto, že se mi ještě nechce zpět, do Itálie. Pravé cantuccini se opravdu potom ještě dosouší v troubě, ale opatrně. Máčí se do Vin Santo, ale myslím si, že by šlo i jakékoliv dobré desertní víno.
Zdeňku neboj, myslím na Tebe! Ahoj všem, Soňa.
P.S. Na Šumavě je krásně!!!

blanca.xy
647 příspěvků 2.6.09 01:47
Re: Cantucci - mandlový chlebíček - alis,

mandle byly neloupané, ono to na řezu vypadalo, že jsou loupané, ale nebyly :-)

Sylvie
2302 příspěvků 1.6.09 23:23
Re: Cantucci - mandlový chlebíček

Alis, děkuji. Mně to úplně stačí. Já vlastně už žádná vysvětlení nepotřebuji…:-)

Jenofefa
1315 příspěvků 1.6.09 22:55
Re: Cantucci - mandlový chlebíček

Ahoj, nevím přesně, jak vypadaly Soniny suchárky, mám těch receptíků také více a některé se skutečně upečou zčásti, pak se nakrájejí a naplocho „dosoušejí“ v troubě - ty jsem ale ještě nedělala. Ale Soňa vám to určitě osvětlí lépe :-)

Alis
2617 příspěvků 1.6.09 22:24
Re: Cantucci - mandlový chlebíček

omlouvám se, Vin Santo

Alis
2617 příspěvků 1.6.09 22:24
Re: Cantucci - mandlový chlebíček, Míšo...

Vin Santa, je to stejné víno, jako je napsané v receptu. Soňa jen říkala, že se po chvíli pečení krájí na plátky a pak suší, asi existuje víc variant receptu. Ona nám to Soňa vysvětlí :-)

Sylvie
2302 příspěvků 1.6.09 22:15
Re: Cantucci - mandlový chlebíček

Prosím, jak se jmenuje to báječné pití, do kterého jsem namáčela ty bílkové chlebíčky??
Díky
Míša :-)))

Alis
2617 příspěvků 1.6.09 19:07
Re: Cantucci - mandlový chlebíček, Soni...

tento recept by mohl být podobný suchárkům, které si zamiloval Zdeněk na Pálavě, co ty na to? Jen snad- v těch tvých byly mandle loupané nebo se mýlím?
Jenoféfo, díky, manžel od chvíle, kdy je okusil, nic jiného nechce :-)

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cantucci - mandlový chlebíček

No, já je dělala asi tak široké - ono to je plné těch mandlí, tak jak to jde - pečením to trochu nabyde. Jde o to, aby ty suchárky, nebyly moc velké - záleží na tobě, já mám radši menší. A troubu asi na 180° C.

sim
293 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cantucci - mandlový chlebíček

Ahoj
valcek s priemerom 2,5 cm?
nie je to prilis malo?

  • co je to stredna teplota?
    Dik
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Mrkvový salát Mrkvový salát
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz