Recept Canelloni s vinnou klobásou se sýrem

skrabik Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Canelloni s vinnou klobásou se sýrem

Postup

Lassagně dáme vařit ve větším množství osolené vody s olejem na 5 minut - poté ochladíme studenou vodou a necáme ve trošce studené vody. Do voku dáme na pár lžic oleje zesklovatět cibulku, přidáme asi 3 plž mouky osmahneme a zalejeme asi 3 dcl vývaru nebo mléka a vymícháme řidší bešamel, povaříme, přidáme sůl pepř, muškátový květ (opatrně jenom špetku!) a rozvaříme v něm tavené sýry. Po zahřátí metlou rozšleháme dohladka. Vinnou klobásu (párky) nakrájíme na rozměr lassagní nebo dle pečící nádoby, kterou vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Každou klobásu obalíme těstovinou tak aby vznikla trubička a vkládáme do zapékací nádoby natěsno. Prosýpáme strouhaným tvrdým sýrem, solíme a pepříme.A prokládáme sýrovou omáčku. Vytvoříme alespoň dvě vrstvy, nebo více. Navrch dáme více sýra, strouhaky. soli a pepře a zapečeme v troubě. Na 220°C do zezlátnutí povrchu - poté stáhneme na 160°C - celkem asi 40 minut. Necháme vychladnout neboť to nejlépe chutná vlažné... (příp. s tatarkou)

Nahlásit recept

  • 24.12.10 vloženo
  • 4617x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Vinná klobása ( nebo jemné tenké párky)
  • lassagne těstoviny koupené nebo dělané...
  • mouka hladká
  • cibule průměr 42 mm
  • tavaný smetanový sýr 2-3 ks
  • masový vývar nebo mléko
  • tvrdý sýr strouhaný
  • muškátový květ, sůl, pepř, máslo, strouhanka
  • olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Canelloni s vinnou klobásou se sýrem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Canelloni s vinnou klobásou se sýrem

svato
1444 příspěvků 28.12.10 10:53

Priznám sa, že by som to tiež nazvala cestovina s údeninou zapečená so syrovou omáčkou - a variánt je celá kopa.

sveva
751 příspěvků 27.12.10 19:23

Pro ty, ktere to zajima: caNNelloni, od canna - roura, trubka, trtina, hlaven pusky.
Cesky bych napsala lasaňe, italsky lasagne (vzdy jedno S), vyslovouje se lazaňe.
Zdravim.

sveva
751 příspěvků 27.12.10 19:00

Prosim o zmenu zeme puvodu! Proboha ne vsechno co ma nejakou italskou ingredienci je italské jidlo. Vinna klobasa je myslim nemeckeho puvodu a neni to totéz co salsiccia, ta by se musela zpracovat jinak. Dale Italové nikdy nepatlou do jidla tavené syry. Toto jsou zapecené parky v testovine, ale proc se tak namahat? Na uvarena kolinka naleju sy'rovou omacku s oprazenym parkem, mozna zapecu.
Komentar plati i pro druhy recept temer identicky.
Zdravim.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Chilli se sojovým masem

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz