Recept Canelloni s vinnou klobásou se sýrem

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Canelloni s vinnou klobásou se sýrem

Postup

Lassagně dáme vařit ve větším množství osolené vody s olejem na 5 minut - poté ochladíme studenou vodou a necáme ve trošce studené vody.
Do voku dáme na pár lžic oleje zesklovatět cibulku, přidáme asi 3 plž mouky osmahneme a zalejeme asi 3 dcl vývaru nebo mléka a vymícháme řidší bešamel, povaříme, přidáme sůl pepř, muškátový květ (opatrně jenom špetku!) a rozvaříme v něm tavené sýry. Po zahřátí metlou rozšleháme dohladka.
Vinnou klobásu (párky) nakrájíme na rozměr lassagní nebo dle pečící nádoby, kterou vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
Každou klobásu obalíme těstovinou tak aby vznikla trubička a vkládáme do zapékací nádoby natěsno. Prosýpáme strouhaným tvrdým sýrem, solíme a pepříme.A pro­kládáme sýrovou omáčku.
Vytvoříme alespoň dvě vrstvy, nebo více. Navrch dáme více sýra, strouhaky. soli a pepře a zapečeme v troubě. Na 220°C do zezlátnutí povrchu - poté stáhneme na 160°C - celkem asi 40 minut.
Necháme vychladnout neboť to nejlépe chutná vlažné…
(příp. s tatarkou)

Nahlásit recept

  • 24.12.10 vloženo
  • 3994x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Vinná klobása ( nebo jemné tenké párky)
  • lassagne těstoviny koupené nebo dělané...
  • mouka hladká
  • cibule průměr 42 mm
  • tavaný smetanový sýr 2-3 ks
  • masový vývar nebo mléko
  • tvrdý sýr strouhaný
  • muškátový květ, sůl, pepř, máslo, strouhanka
  • olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Canelloni s vinnou klobásou se sýrem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
svato
1417 příspěvků 28.12.10 10:53

Priznám sa, že by som to tiež nazvala cestovina s údeninou zapečená so syrovou omáčkou - a variánt je celá kopa.

 
sveva
751 příspěvků 27.12.10 19:23

Pro ty, ktere to zajima: caNNelloni, od canna - roura, trubka, trtina, hlaven pusky.
Cesky bych napsala lasaňe, italsky lasagne (vzdy jedno S), vyslovouje se lazaňe.
Zdravim.

 
sveva
751 příspěvků 27.12.10 19:00

Prosim o zmenu zeme puvodu! Proboha ne vsechno co ma nejakou italskou ingredienci je italské jidlo. Vinna klobasa je myslim nemeckeho puvodu a neni to totéz co salsiccia, ta by se musela zpracovat jinak. Dale Italové nikdy nepatlou do jidla tavené syry. Toto jsou zapecené parky v testovine, ale proc se tak namahat? Na uvarena kolinka naleju sy'rovou omacku s oprazenym parkem, mozna zapecu.
Komentar plati i pro druhy recept temer identicky.
Zdravim.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz