Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
skrabik Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Lassagně dáme vařit ve větším množství osolené vody s olejem na
5 minut - poté ochladíme studenou vodou a necáme ve trošce studené
vody.
Do voku dáme na pár lžic oleje zesklovatět cibulku, přidáme asi 3 plž
mouky osmahneme a zalejeme asi 3 dcl vývaru nebo mléka a vymícháme řidší
bešamel, povaříme, přidáme sůl pepř, muškátový květ (opatrně jenom špetku!) a
rozvaříme v něm tavené sýry. Po zahřátí metlou rozšleháme
dohladka.
Vinnou klobásu (párky) nakrájíme na rozměr lassagní nebo dle pečící
nádoby, kterou vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
Každou klobásu obalíme těstovinou tak aby vznikla trubička a vkládáme do
zapékací nádoby natěsno. Prosýpáme strouhaným tvrdým sýrem, solíme a
pepříme.A prokládáme sýrovou omáčku.
Vytvoříme alespoň dvě vrstvy, nebo více. Navrch dáme více sýra,
strouhaky. soli a pepře a zapečeme v troubě. Na 220°C do zezlátnutí
povrchu - poté stáhneme na 160°C - celkem asi 40 minut.
Necháme vychladnout neboť to nejlépe chutná vlažné…
(příp. s tatarkou)
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
1418 příspěvků 28.12.10 10:53
Priznám sa, že by som to tiež nazvala cestovina s údeninou zapečená so syrovou omáčkou - a variánt je celá kopa.
Pro ty, ktere to zajima: caNNelloni, od canna - roura, trubka, trtina, hlaven pusky.
Cesky bych napsala lasaňe, italsky lasagne (vzdy jedno S), vyslovouje se lazaňe.
Zdravim.
Prosim o zmenu zeme puvodu! Proboha ne vsechno co ma nejakou italskou ingredienci je italské jidlo. Vinna klobasa je myslim nemeckeho puvodu a neni to totéz co salsiccia, ta by se musela zpracovat jinak. Dale Italové nikdy nepatlou do jidla tavené syry. Toto jsou zapecené parky v testovine, ale proc se tak namahat? Na uvarena kolinka naleju sy'rovou omacku s oprazenym parkem, mozna zapecu.
Komentar plati i pro druhy recept temer identicky.
Zdravim.