Recept Candát v rosolu

renard Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Očištěného vykuchaného a částečně vykoštěného candáta nakrájíme na porce. Žaber zbavenou hlavu, kosti a jikry dáme do kastrolu, přidáme pokrájenou cibuli a petržel, celou mrkev, koření a sůl. Zalijeme více než 1 litrem vody a cca 15 až 20 minut vaříme na mírném ohni. Pak do vývaru vložíme porce ryby a vaříme velmi zvolna cca 10 až 15 minut. Porce vařené ryby opatrně vyjmeme a úhledně rozložíme na oválnou mísu tak, aby jednotlivé porce nebyly těsně u sebe. Necháme vychladnout. Rybu ozdobíme na kolečka nakrájenou mrkví, plátky citronu a petrželkou. Zalijeme prochladlým rosolem a necháme v chladu ztuhnout. Poté nakrájíme a jednotlivé porce podáváme. Příprava rosolu : Želatinu před použitím namočíme ve studené vodě (1 díl želatiny v 5 dílech vody). Do vývaru přidáme máčenou želatinu a na mírném ohni mícháme až do úplného rozpuštění. Nesmí se vařit. Horký nálev procedíme přes plátno, a necháme prochladnout. Můžeme okyselit trochou octa. Při přelévání porcí candáta dbáme, aby usazený kal zůstal na dně nádoby. Chceme-li mít rosol úplně čirý, vyčistíme ho napřed bílky. Na jeden litr rosolu použijeme jeden bílek. Z bílku ušleháme sníh, přidáme ¼ litru prochladlého rosolu, l PL octa a dobře promícháme. Směs vlijeme do zbylé vařící zálivky a přivedeme k varu. Ihned odstavíme a necháme asi 15 až 20 minut prochladnout. Až prochladlý rosol pak cedíme přes plátno a nalijeme na rybu.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 09.02.06 vloženo
  • 4956x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • - 1,2 kg candáta
  • - 120 g želatiny
  • - 1 petržel
  • - 1 mrkev
  • - 1 cibule
  • - 2 bobkové listy
  • - několik kuliček černého pepře a nového koření
  • - sůl, citron, zelená petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Candát v rosolu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Mrkvový salát Mrkvový salát
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz