Recept Candát s kedlubny

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Candát s kedlubny

Postup

1. Rybí filety omyjeme, osušíme a pokapeme ci­tronovou šťávou. Osolíme a opepříme. Kedlubny oloupeme, pokrájíme na kostičky a osmahneme na 1 lžíci másla. Zalijeme vínem a podusíme. Při­lijeme vývar, osolíme a opepříme. Pod poklicí du­síme asi 5 min. 2. Solamyl rozmícháme v 1 lžíci vody. Přidáme ke kedlubnům a necháme přejít varem. Vmíchá­me vermut nebo zakysanou smetanu. 3. Rozehřejeme 1 lžíci másla a candáta na něm opékáme z obou stran asi 2 min. Kedlubny roz­dělíme na talíře, na ně položíme rybu a vše posypeme řeřichou.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 08.11.02 vloženo
  • 10215x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 390 kcal, 32 g bílkovin, 17 g tuků, 12 g sacharidů
  • 4 filety z candáta (po 160 g)
  • šťáva z 1/2 citronu
  • sůl
  • pepř
  • 400 g kedlubnů
  • 2 lžíce másla
  • 125 ml bílého vína
  • 300 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • 1 lžíce solamylu
  • 3 lžíce suchého vermutu
  • 100 g zakysané smetany
  • 2 lžíce řeřichy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Candát s kedlubny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Tatranské kuře Tatranské kuře
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz