Recept Candát s kedlubny

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Candát s kedlubny

Postup

1. Rybí filety omyjeme, osušíme a pokapeme ci­tronovou šťávou. Osolíme a opepříme. Kedlubny oloupeme, pokrájíme na kostičky a osmahneme na 1 lžíci másla. Zalijeme vínem a podusíme. Při­lijeme vývar, osolíme a opepříme. Pod poklicí du­síme asi 5 min. 2. Solamyl rozmícháme v 1 lžíci vody. Přidáme ke kedlubnům a necháme přejít varem. Vmíchá­me vermut nebo zakysanou smetanu. 3. Rozehřejeme 1 lžíci másla a candáta na něm opékáme z obou stran asi 2 min. Kedlubny roz­dělíme na talíře, na ně položíme rybu a vše posypeme řeřichou.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 08.11.02 vloženo
  • 10402x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 390 kcal, 32 g bílkovin, 17 g tuků, 12 g sacharidů
  • 4 filety z candáta (po 160 g)
  • šťáva z 1/2 citronu
  • sůl
  • pepř
  • 400 g kedlubnů
  • 2 lžíce másla
  • 125 ml bílého vína
  • 300 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • 1 lžíce solamylu
  • 3 lžíce suchého vermutu
  • 100 g zakysané smetany
  • 2 lžíce řeřichy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Candát s kedlubny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz