Recept Candát s kedlubny

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Candát s kedlubny

Postup

1. Rybí filety omyjeme, osušíme a pokapeme ci­tronovou šťávou. Osolíme a opepříme. Kedlubny oloupeme, pokrájíme na kostičky a osmahneme na 1 lžíci másla. Zalijeme vínem a podusíme. Při­lijeme vývar, osolíme a opepříme. Pod poklicí du­síme asi 5 min. 2. Solamyl rozmícháme v 1 lžíci vody. Přidáme ke kedlubnům a necháme přejít varem. Vmíchá­me vermut nebo zakysanou smetanu. 3. Rozehřejeme 1 lžíci másla a candáta na něm opékáme z obou stran asi 2 min. Kedlubny roz­dělíme na talíře, na ně položíme rybu a vše posypeme řeřichou.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 08.11.02 vloženo
  • 9234x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 390 kcal, 32 g bílkovin, 17 g tuků, 12 g sacharidů
  • 4 filety z candáta (po 160 g)
  • šťáva z 1/2 citronu
  • sůl
  • pepř
  • 400 g kedlubnů
  • 2 lžíce másla
  • 125 ml bílého vína
  • 300 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • 1 lžíce solamylu
  • 3 lžíce suchého vermutu
  • 100 g zakysané smetany
  • 2 lžíce řeřichy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Candát s kedlubny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz