Recept Candát s fenyklem
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Fenykl šikmo nakrájíme na nudličky. Cibuli podélně rozkrájíme na dílky. Pomeranč důkladně omyjeme, ostrouháme z něho asi 2 lžičky kůry a vymačkáme šťávu. 2. Rybu rozporcujeme, osolíme a opepříme, potřeme 1 lžící oleje. Pórkovou cibulku včetně natě nakrájíme na nudličky. 3. Cibuli a fenykl za stálého míchání osmahneme na 1 lžíci oleje. Vmícháme šafrán, sůl, pepř, tymián, pomerančovou kůru a šťávu a opékáme dalších 5 min. 4. Rybu grilujeme na rozpálené grilovací pánvi po každé straně 3 min. Pak ji poklademe na zeleninu a posypeme nudličkami pórkové cibulky.
Recept je z kategorií: Ryby
- 17.02.04 vloženo
- 18483x zobrazeno
Čas přípravy
- 20 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- na osobu asi 280 kcal, 1170 kJ, 27 g bílkovin, 14 g tuků, 16 g sacharidů
- 3 fenykly
- 3 cibule
- 1 pomeranč
- 600 g filetů z candáta
- sůl
- pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 pórková cibule
- 2 sáčky šafránových blizen (0,2 g)
- 1 lžička lístků tymiánu
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku6.1.11 15:37
Vcera jsem tak nejak dostala chut koupit si fenykl a kdyz jsem prochazela v supermarketu okolo cerstvych morskych ryb, nevahala jsem a zakoupila jeste rybu(sladkovodni tu k mani moc nejsou, ale snazila jsem se aspon o candatovity vzhled:-). Kombinace s pomerancem naprosto senzacni, jen se mi dlouho nedarilo aby kousky fenyklu zmekly…Mozna jsem je nakrajela na moc velke kusy, nebo byla bulva uz starsi a drevnatejsi? Jak dlouho pripravujete fenykl pro tenhle recept vy?
Líbí se miDiskuse k receptu Candát s fenyklem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Candát s fenyklem
Vcera jsem tak nejak dostala chut koupit si fenykl a kdyz jsem prochazela v supermarketu okolo cerstvych morskych ryb, nevahala jsem a zakoupila jeste rybu(sladkovodni tu k mani moc nejsou, ale snazila jsem se aspon o candatovity vzhled:-). Kombinace s pomerancem naprosto senzacni, jen se mi dlouho nedarilo aby kousky fenyklu zmekly…Mozna jsem je nakrajela na moc velke kusy, nebo byla bulva uz starsi a drevnatejsi? Jak dlouho pripravujete fenykl pro tenhle recept vy?
10 příspěvků 12.12.10 18:23
Naprosto mňamózní! Ten fenykl by bez pomeranče možná byl trochu fádní, musel by se asi něčím víc okořenit, takhle ale neměl chybu!
4 příspěvky 25.1.09 03:43
Tak Pepíčkův recept nelze jinak než pochválit:) Candáta jsem teda nedělala na grilovací pánvi, ale upekla ho v celku a ke zbytku ho přidala už předdělaného, šafrán sem doma našla už vyčichlej, tudíž sme tam dali kurkumu a bylo to mňamózní:)Jako přílohu jsem udělala brambory na plechu a celá rodina máme boule za ušima:)
Dnes jsem se k obědu inspirovala zde, fenyklu jsem vzhledem k prvnímu pokusu s touto zeleninou dala méně (1 bulvu), šafrán vynechala, a místo candáta jsme „ulovili“ pangase, ale manžel si pomlaskával…