Recept Candát s fenyklem

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Candát s fenyklem

Postup

1. Fenykl šikmo nakrájíme na nudličky. Cibuli podélně roz­krájíme na dílky. Pomeranč důkladně omyjeme, ostrouhá­me z něho asi 2 lžičky kůry a vymačkáme šťávu. 2. Rybu rozporcujeme, osolíme a opepříme, potřeme 1 lžící oleje. Pórkovou cibulku včetně natě nakrájíme na nudličky. 3. Cibuli a fenykl za stálého míchání osmahneme na 1 lžíci oleje. Vmícháme šafrán, sůl, pepř, tymián, pomerančovou kůru a šťávu a opékáme dalších 5 min. 4. Rybu grilujeme na rozpálené grilovací pánvi po každé straně 3 min. Pak ji poklademe na zeleninu a posypeme nudličkami pórkové cibulky.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 17.02.04 vloženo
  • 16111x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 280 kcal, 1170 kJ, 27 g bílkovin, 14 g tuků, 16 g sacharidů
  • 3 fenykly
  • 3 cibule
  • 1 pomeranč
  • 600 g filetů z candáta
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 pórková cibule
  • 2 sáčky šafránových blizen (0,2 g)
  • 1 lžička lístků tymiánu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Dana Scully 6.1.11 15:37

Vcera jsem tak nejak dostala chut koupit si fenykl a kdyz jsem prochazela v supermarketu okolo cerstvych morskych ryb, nevahala jsem a zakoupila jeste rybu(sladkovodni tu k mani moc nejsou, ale snazila jsem se aspon o candatovity vzhled:-). Kombinace s pomerancem naprosto senzacni, jen se mi dlouho nedarilo aby kousky fenyklu zmekly…Mozna jsem je nakrajela na moc velke kusy, nebo byla bulva uz starsi a drevnatejsi? Jak dlouho pripravujete fenykl pro tenhle recept vy?

Diskuse k receptu Candát s fenyklem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Candát s fenyklem

Dana Scully
32 příspěvků 6.1.11 15:37

Vcera jsem tak nejak dostala chut koupit si fenykl a kdyz jsem prochazela v supermarketu okolo cerstvych morskych ryb, nevahala jsem a zakoupila jeste rybu(sladkovodni tu k mani moc nejsou, ale snazila jsem se aspon o candatovity vzhled:-). Kombinace s pomerancem naprosto senzacni, jen se mi dlouho nedarilo aby kousky fenyklu zmekly…Mozna jsem je nakrajela na moc velke kusy, nebo byla bulva uz starsi a drevnatejsi? Jak dlouho pripravujete fenykl pro tenhle recept vy?

pranama
10 příspěvků 12.12.10 18:23

Naprosto mňamózní! Ten fenykl by bez pomeranče možná byl trochu fádní, musel by se asi něčím víc okořenit, takhle ale neměl chybu!

Swetlex
4 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Candát s fenyklem

Tak Pepíčkův recept nelze jinak než pochválit:) Candáta jsem teda nedělala na grilovací pánvi, ale upekla ho v celku a ke zbytku ho přidala už předdělaného, šafrán sem doma našla už vyčichlej, tudíž sme tam dali kurkumu a bylo to mňamózní:)Jako přílohu jsem udělala brambory na plechu a celá rodina máme boule za ušima:)

HelcaK
960 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Candát s fenyklem

Dnes jsem se k obědu inspirovala zde, fenyklu jsem vzhledem k prvnímu pokusu s touto zeleninou dala méně (1 bulvu), šafrán vynechala, a místo candáta jsme „ulovili“ pangase, ale manžel si pomlaskával…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečená kuřecí stehna

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz