Recept Candát s fenyklem

(Hodnoceno 1x) pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Candát s fenyklem

Postup

1. Fenykl šikmo nakrájíme na nudličky. Cibuli podélně roz­krájíme na dílky. Pomeranč důkladně omyjeme, ostrouhá­me z něho asi 2 lžičky kůry a vymačkáme šťávu. 2. Rybu rozporcujeme, osolíme a opepříme, potřeme 1 lžící oleje. Pórkovou cibulku včetně natě nakrájíme na nudličky. 3. Cibuli a fenykl za stálého míchání osmahneme na 1 lžíci oleje. Vmícháme šafrán, sůl, pepř, tymián, pomerančovou kůru a šťávu a opékáme dalších 5 min. 4. Rybu grilujeme na rozpálené grilovací pánvi po každé straně 3 min. Pak ji poklademe na zeleninu a posypeme nudličkami pórkové cibulky.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 17.02.04 vloženo
  • 16850x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 280 kcal, 1170 kJ, 27 g bílkovin, 14 g tuků, 16 g sacharidů
  • 3 fenykly
  • 3 cibule
  • 1 pomeranč
  • 600 g filetů z candáta
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 pórková cibule
  • 2 sáčky šafránových blizen (0,2 g)
  • 1 lžička lístků tymiánu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Dana Scully 6.1.11 15:37

Vcera jsem tak nejak dostala chut koupit si fenykl a kdyz jsem prochazela v supermarketu okolo cerstvych morskych ryb, nevahala jsem a zakoupila jeste rybu(sladkovodni tu k mani moc nejsou, ale snazila jsem se aspon o candatovity vzhled:-). Kombinace s pomerancem naprosto senzacni, jen se mi dlouho nedarilo aby kousky fenyklu zmekly…Mozna jsem je nakrajela na moc velke kusy, nebo byla bulva uz starsi a drevnatejsi? Jak dlouho pripravujete fenykl pro tenhle recept vy?

Diskuse k receptu Candát s fenyklem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Candát s fenyklem

Dana Scully
32 příspěvků 6.1.11 15:37

Vcera jsem tak nejak dostala chut koupit si fenykl a kdyz jsem prochazela v supermarketu okolo cerstvych morskych ryb, nevahala jsem a zakoupila jeste rybu(sladkovodni tu k mani moc nejsou, ale snazila jsem se aspon o candatovity vzhled:-). Kombinace s pomerancem naprosto senzacni, jen se mi dlouho nedarilo aby kousky fenyklu zmekly…Mozna jsem je nakrajela na moc velke kusy, nebo byla bulva uz starsi a drevnatejsi? Jak dlouho pripravujete fenykl pro tenhle recept vy?

pranama
10 příspěvků 12.12.10 18:23

Naprosto mňamózní! Ten fenykl by bez pomeranče možná byl trochu fádní, musel by se asi něčím víc okořenit, takhle ale neměl chybu!

Swetlex
4 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Candát s fenyklem

Tak Pepíčkův recept nelze jinak než pochválit:) Candáta jsem teda nedělala na grilovací pánvi, ale upekla ho v celku a ke zbytku ho přidala už předdělaného, šafrán sem doma našla už vyčichlej, tudíž sme tam dali kurkumu a bylo to mňamózní:)Jako přílohu jsem udělala brambory na plechu a celá rodina máme boule za ušima:)

HelcaK
960 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Candát s fenyklem

Dnes jsem se k obědu inspirovala zde, fenyklu jsem vzhledem k prvnímu pokusu s touto zeleninou dala méně (1 bulvu), šafrán vynechala, a místo candáta jsme „ulovili“ pangase, ale manžel si pomlaskával…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz