Recept Candát na lasturkách zapékaný se sýrem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rybu zbavíme kostí, rozkrájíme na malé kousky, osolíme a opečeme na zpěněné cibuli s petrželkou. Zakapeme citronovou šťávou, nepatrně podlijeme a dusíme asi 10 minut. Měkkou rybu rozdělíme na 4 porce (zbylé kosti odstraníme) a vložíme do připravených lastur. Polijeme bešamelovou omáčkou zředěnou vývarem a zlepšenou jedním žloutkem, okořeníme a dochutíme. Posypeme sýrem, pokapeme máslem a zapečeme. Zdobíme plátky citronu, ředkvičkami a zelenou petrželkou.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 11.08.07 vloženo
  • 3819x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g candáta
  • sůl
  • 40 g másla
  • 20 g cibule
  • zelená petrželka
  • citronová šťáva
  • máslo na vymazání lastur nebo gratinovacích misek
  • 8 lžic bešamelové omáčky
  • vývar dle potřeby
  • 1 žloutek
  • muškátový oříšek
  • pepř
  • 20 g tvrdého sýra
  • 20 g másla na pokapání

Doporučená příloha

  • pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Candát na lasturkách zapékaný se sýrem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz