Recept Candát na lasturkách zapékaný se sýrem

gegina Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rybu zbavíme kostí, rozkrájíme na malé kousky, osolíme a opečeme na zpěněné cibuli s petrželkou. Zakapeme citronovou šťávou, nepatrně podlijeme a dusíme asi 10 minut. Měkkou rybu rozdělíme na 4 porce (zbylé kosti odstraníme) a vložíme do připravených lastur. Polijeme bešamelovou omáčkou zředěnou vývarem a zlepšenou jedním žloutkem, okořeníme a dochutíme. Posypeme sýrem, pokapeme máslem a zapečeme. Zdobíme plátky citronu, ředkvičkami a zelenou petrželkou.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 11.08.07 vloženo
  • 4248x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g candáta
  • sůl
  • 40 g másla
  • 20 g cibule
  • zelená petrželka
  • citronová šťáva
  • máslo na vymazání lastur nebo gratinovacích misek
  • 8 lžic bešamelové omáčky
  • vývar dle potřeby
  • 1 žloutek
  • muškátový oříšek
  • pepř
  • 20 g tvrdého sýra
  • 20 g másla na pokapání

Doporučená příloha

  • pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Candát na lasturkách zapékaný se sýrem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz