Recept Candát na lasturkách zapékaný se sýrem

gegina Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rybu zbavíme kostí, rozkrájíme na malé kousky, osolíme a opečeme na zpěněné cibuli s petrželkou. Zakapeme citronovou šťávou, nepatrně podlijeme a dusíme asi 10 minut. Měkkou rybu rozdělíme na 4 porce (zbylé kosti odstraníme) a vložíme do připravených lastur. Polijeme bešamelovou omáčkou zředěnou vývarem a zlepšenou jedním žloutkem, okořeníme a dochutíme. Posypeme sýrem, pokapeme máslem a zapečeme. Zdobíme plátky citronu, ředkvičkami a zelenou petrželkou.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 11.08.07 vloženo
  • 3915x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g candáta
  • sůl
  • 40 g másla
  • 20 g cibule
  • zelená petrželka
  • citronová šťáva
  • máslo na vymazání lastur nebo gratinovacích misek
  • 8 lžic bešamelové omáčky
  • vývar dle potřeby
  • 1 žloutek
  • muškátový oříšek
  • pepř
  • 20 g tvrdého sýra
  • 20 g másla na pokapání

Doporučená příloha

  • pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Candát na lasturkách zapékaný se sýrem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Ořechový koláč Ořechový koláč
Hruškový koláč Hruškový koláč
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz