Recept Candát na ananasu

manek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Candáta osolíme, opepříme, okořeníme kari a obalíme v hladké mouce. Zprudka opečeme na oleji a vyjmeme. Do výpeku nalijeme smetanu, trochu ananasové šťávy a zvolna vaříme. Kostky ananasu opečeme na másle a vložíme do omáčky. Přidáme také candáta a vše lehce podusíme. Zdobíme nasekanou petrželkou.

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 10.12.05 vloženo
  • 9396x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25-30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 porce candáta
  • 1 ananasový kompot
  • 250 ml smetany
  • olej
  • hladká mouka
  • 100 g másla
  • sůl
  • pepř
  • kari
  • zelená petrželka.

Doporučená příloha

  • krokety, hranolky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Candát na ananasu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Candát na ananasu

Pilka
113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Candát na ananasu

Jo a v Makru jsem zatím na něj nenarazila, ale budu koukat, třeba ho tam vykoukám. Občas se tam dá ledacos zajímavého najít.

Pilka
113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Candát na ananasu

Manku dík, hledala jsem dál a našla stránky Rybářství Třeboň, ti nabízejí mražené candáty a jiné sladkovodní rybky (chlazené, mrazené, uzené i marinované) a dokonce zavážejí na některá místa (tam kde bydlím samozřejmě ne, ale mají uvedeno, že po dohodě se zaměstnanci se, stručně řečeno, dá ledacos vyřešit), sice je minimální odběr za 1.000 Kč, ale oni 2 candáti a nějaká štička a pstroužek a je to doma. V lednu možná vyzkouším, čekám návštěvu milovníka ryb (švagrové) na celý měsíc, tak s mužem určitě snědí ryb metráky. No, ještě uvidím, jestli se na ně nevykašlu a nebudou dlabat tresku. Abych já se hnedle nepřetrhla samou ochotou a nakonec nebyla za blbce. Pokud zkusím, dám vědět.
Dík a měj se.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Candát na ananasu

Jó, laciná záležitost to teda není. Sehnat se dá pravidelně chlazený v Makru, tu a tam v rybárnách, ale v supermarketech jsem ho ještě nikde neviděl. Že by ho někde měli živého, s tím moc nepočítej, jedině na výlovech. Je to hodně choulostivá ryba, rozhodně déle než hodinu by jim asi živá nevydržela - a to spíš nadsazuju. Zličín mám zase z ruky já, takže v těchto končinách ti bohužel neporadím…

Pilka
113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Candát na ananasu

Nojo, Manku, jenže kde vzít candáta a nekrást. Muž je rybář, ale v našich končinách uštve maximálně kapříka nebo lipana. A o candátech tu již byla řeč v diskusi. Kdosi se tázal, kde jej sežene a dostalo se mu rady, že ve Veselí n.Lužnicí. To mám ale drobátko z ručky. Ve zličínském Tescu ho mají napsaného v nabídce živých ryb, dvakrát jsem se ptala, ani jednou nebyl (mimochodem nic laciného). Já ryby jím, ale nevyhledávám, ale z toho candáta se i pro mne stává věc cti. Poraď se sháněním. Dík a měj se pěkně.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz