Recept Camembert v chlebu smažený

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Camembert v chlebu smažený

Úvod

Alfonse Schuhbecka

Postup

Plátky chleba dáme do mikrotenového sáčku, vložíme do mikrovlnné trouby, výkon 80% na 10 sec.
V misce rozšleháme vejce, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme česnek, zázvor, můžeme i posekané zelené bylinky, špetku čili.
Camembert nakrájíme na hranolky stejně široké jako plátky chleba a do plátků jednou zavineme.
Závitky omočíme v ochuceném vejci a ve strouhance.
Smažíme zvolna na pánvi s přepuštěným máslem ze všech stran, dokud se sýr nezačne tavit.

Poprvé jsem na zkoušku improvizovala - z šumavského chleba jsem nakrájela tenoučké krajíce, seřízla podle hranolku hermelínu, který jsem jednou omotala anglickou slaninou a to celé chlebem. Obalila ve vejci a strouhance a osmažila na pánvi s minimem másla podle receptu.

Poprvé to bylo lepší :-) Dnes to prý bylo příliš vege :-)

Recept je z kategorií: Smažené sýry

Nahlásit recept

  • 19.04.15 vloženo
  • 2146x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Ingredience

  • 3mm plátky chleba z bochníčku vysokého asi 5cm
  • camembert
  • vejce
  • domácí čerstvá strouhanka
  • sůl, pepř
  • česnek
  • zázvor
  • přepuštěné máslo.

Doporučená příloha

  • zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 19.04.15 22:18

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Camembert v chlebu smažený

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jau
457 příspěvků 21.04.15 07:49

Dík, vyzkouším :mavam: a poreferuju :D

daduuja
1143 příspěvků 20.04.15 16:20

Jarko, šlo, asi nejlíp ze všech chlebů, ale ta konzistence mě odrazuje.
Dnes jsem k večeři připravovala rolky z tousťáku, ale nemám ho moc ráda, připadá mi, že veškerou chuť nějak neutralizuje :-)

jau
457 příspěvků 20.04.15 11:58

Šel by na to toustový chléb? :think:

daduuja
1143 příspěvků 20.04.15 09:49

@Labužník jandule02 však jsem taky váhala jestli recept přidat, protože na smažené chleby se sýrem jich tu je dost, ale tohle je zase něco trochu jiného :-)
Máš pravdu, chleba se drolí a rozpadá, proto se dává na chviličku do MW, kde zvlhne, pokud by ani to nepomohlo, tak je dobré ho přejet s citem párkrát válečkem na nudle, aby zhutněl, pokud ani to nepomůže je nejlepší udělat topinku :-)
Teď jsem měla čtvercový kukuřičný chléb a bylo to o nervy :-)

@birkana s něčím, co voní po masu je nejlepší, ať už tam je jakýkoliv sýr :-)

Labužník jandule02
1089 příspěvků 20.04.15 08:44

Moc dobrá inovace, akorát se bojím, že se mi chleba rozpadne.

birkana
1686 příspěvků 20.04.15 07:56

Moc se mi ten recept líbí :mavam:. I ten tip se slaninou :palec:. A jistě by se mohl použít i jiný druh sýra - např. uzený eidam, sýry s modrou plísní či dokonce „voňavé“ olomoucké ;). Pro milovníky „smažáku“ výborný tip :kytka:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz