Recept Camembert v chlebu smažený

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Camembert v chlebu smažený

Úvod

Alfonse Schuhbecka

Postup

Plátky chleba dáme do mikrotenového sáčku, vložíme do mikrovlnné trouby, výkon 80% na 10 sec.
V misce rozšleháme vejce, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme česnek, zázvor, můžeme i posekané zelené bylinky, špetku čili.
Camembert nakrájíme na hranolky stejně široké jako plátky chleba a do plátků jednou zavineme.
Závitky omočíme v ochuceném vejci a ve strouhance.
Smažíme zvolna na pánvi s přepuštěným máslem ze všech stran, dokud se sýr nezačne tavit.

Poprvé jsem na zkoušku improvizovala - z šumavského chleba jsem nakrájela tenoučké krajíce, seřízla podle hranolku hermelínu, který jsem jednou omotala anglickou slaninou a to celé chlebem. Obalila ve vejci a strouhance a osmažila na pánvi s minimem másla podle receptu.

Poprvé to bylo lepší :-) Dnes to prý bylo příliš vege :-)

Recept je z kategorií: Smažené sýry


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.04.15 vloženo
  • 1926x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Ingredience

  • 3mm plátky chleba z bochníčku vysokého asi 5cm
  • camembert
  • vejce
  • domácí čerstvá strouhanka
  • sůl, pepř
  • česnek
  • zázvor
  • přepuštěné máslo.

Doporučená příloha

  • zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 19.04.15 22:18

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Camembert v chlebu smažený

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jau
457 příspěvků 21.04.15 07:49

Dík, vyzkouším :mavam: a poreferuju :D

 
daduuja
1133 příspěvků 20.04.15 16:20

Jarko, šlo, asi nejlíp ze všech chlebů, ale ta konzistence mě odrazuje.
Dnes jsem k večeři připravovala rolky z tousťáku, ale nemám ho moc ráda, připadá mi, že veškerou chuť nějak neutralizuje :-)

 
jau
457 příspěvků 20.04.15 11:58

Šel by na to toustový chléb? :think:

 
daduuja
1133 příspěvků 20.04.15 09:49

@Labužník jandule02 však jsem taky váhala jestli recept přidat, protože na smažené chleby se sýrem jich tu je dost, ale tohle je zase něco trochu jiného :-)
Máš pravdu, chleba se drolí a rozpadá, proto se dává na chviličku do MW, kde zvlhne, pokud by ani to nepomohlo, tak je dobré ho přejet s citem párkrát válečkem na nudle, aby zhutněl, pokud ani to nepomůže je nejlepší udělat topinku :-)
Teď jsem měla čtvercový kukuřičný chléb a bylo to o nervy :-)

@birkana s něčím, co voní po masu je nejlepší, ať už tam je jakýkoliv sýr :-)

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 20.04.15 08:44

Moc dobrá inovace, akorát se bojím, že se mi chleba rozpadne.

 
birkana
1663 příspěvků 20.04.15 07:56

Moc se mi ten recept líbí :mavam:. I ten tip se slaninou :palec:. A jistě by se mohl použít i jiný druh sýra - např. uzený eidam, sýry s modrou plísní či dokonce „voňavé“ olomoucké ;). Pro milovníky „smažáku“ výborný tip :kytka:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz