Recept Calzone po alžírsku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Calzone po alžírsku

Úvod

Snadný recept, výsledek uživí i hodně žravou rodinu. Podle některých je calzone ještě lepší druhý den.

Nemusí se nutně dodržet náplň, jak je tu uvedena, koření se dá zaměnit za nějaké typicky italské, uzenina se může vynechat nebo nahradit šunkou nebo klobáskou, pokaždé je to dobré a hlavně těsto je strašně snadné na přípravu. Zkoumala jsem všechny calzone, co na Labužníku už jsou, ale tahle se zase trochu liší.

Postup

Do mísy dáme mouku, smíchanou se solí. Pokropíme olivovým olejem. V misce v troše teplé vody rozmícháme droždí, nalijeme na mouku a nejdříve vařečkou, potom rukou zpracujeme těsto. Nemusí se propracovávat moc dlouho, stačí, když začne tvořit nelepivou kouli, což trvá necelých pět minut. Kdyby se lepilo ze začátku na ruku moc, je třeba přidat trochu mouky. Posypeme hotové těsto ještě moukou a necháme pod utěrkou vykynout.

Mezitím si připravíme náplň - cibuli nakrájíme na proužky, česnek nadrobno (kdo chce, rozmačká ho mačkátkem rovnou do směsi zeleniny). Papriky a rajčata na menší kousky. Uzeninu na proužky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, orestujeme cibuli a česnek a koření, přidáme papriky a rajčata, bylinky, osolíme, opepříme, přilijeme půl skleničky vody a dusíme odkryté, dokud se tekutina neodpaří. Necháme zchladnout.

Troubu rozehřejeme na 210°C.

Když těsto vykyne, na pomoučeném vále ho rozdělíme na dva díly, každý vyválíme, na polovinu rozprostřeme náplň, posypeme sýrem, přeložíme, okraje pevně spojíme, přemístíme na plech, vyložený pečícím papírem. Placky propícháme vidličkou na několika místech a pečeme 35 minut.

Podáváme se zeleným salátem.

Recept je z kategorií: Pizzy Slané koláče Speciality


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.08.12 vloženo
  • 3233x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,5 hod vč. kynutí a pečení

Ingredience

Těsto:

  • 500 g mouky (půl hladká, půl polohrubá, ale jde i jen hladká)
  • 1 polévková lžíce soli
  • 1 kostka čerstvého droždí
  • cca 5 cl olivového oleje (leju ho tam od oka, takže může být i víc)
  • trochu teplé (ne horké) vody - asi 1,5 až 2 dcl, raději zkoušejte přidávat

Náplň:

  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 papriky
  • 4 velká rajčata, bez semínek (nebo 1 okapaná plechovka rajčat sterilovaných)
  • 150 g salámu sujuk (sucuk, soudjouk, nebo jak se to různě píše - suchá blízkovýchodní uzenina)nemáme-li choriza nebo jiné pikantní suché uzeniny (nebo bez)
  • 1/2 kávové lžičky koření ras-el-hanout nebo hrst posekaných bylinek na pizzu (rozmarýn, saturejka, tymián, oregano)
  • 200 g směsi pikantních sýrů, pokrájených, rozdrobených nebo nastrouhaných (ideální pro zpracování zbytků z lednice)
  • sůl, pepř, olivový olej

Doporučená příloha

  • salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

zébulon 23.08.12 18:36

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Calzone po alžírsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz