Recept Čajové cukroví z orientu

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Čajové cukroví z orientu

Postup

Do malé misky přesít mouku, čaj a sůl. Dát stranou. Do jiné mísy vložit máslo a našlehat ho do lehka. Přidat cukr a našlehat do světla. Přidat mouku a zašlehat ji tak, aby se jenom spojila na těsto, když se smáčkne dvěma prsty. Položit těsto na pečící papír, nebo pergamentový a vyválet ho na 12mm. Nechat zchladit těsto v chladničce po 30min. Předehřát troubu na 165°C. Vyložit dva plechy pečícím papírem. Z těsta vypíchat lístkovou formičkou lístky. Přendat je na připravené plechy a udělat nahoře lístků jejich detail pomocí ostrého malého nožíku. Zchladit. Odřezky těsta se mohou znovu použít. Péct lístky do pevna a když se začínají tak trochu barvit, asi 15-20min. Rotovat plechy uprostřed doby pečení. Nechat lístky úplně vychlanout na mřížce a skladovat je ve vzduchotěsných nádobách. TIP: Lístky jmají zajímavou exotickou chuť a jsou výborné k zelenému čaji.

Recept je z kategorií: Cukroví vykrajované

Nahlásit recept

  • 17.11.03 vloženo
  • 5944x zobrazeno

Ingredience

  • asi na 2 tucty
  • 2 hrnky polohrubé mouky + víc na vyválení
  • 2 lžíce pomletého čínského, nebo japonského zeleného čaje
  • 1/2 lžičky stolní soli
  • 225g másla pokojové teploty
  • 1/2 hrnku jemného krystalového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čajové cukroví z orientu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Čajové cukroví z orientu

babi
6360 příspěvků 19.8.10 04:17
Re: Čajové cukroví z orientu.

jolano, dekuji Ti za vyzkouseni. Mas pravdu, ze kvalita mouky, jeji vlhkost, obsah lepku atd. nekdy delaji velky rozdil. V takovem pripade to jenom potrebuje trochu poopravit ;)

jolana
5068 příspěvků 12.2.10 05:15
Re: Čajové cukroví z orientu.

Zvlastne chutne a krasne vyzeraju . Dodala by som, ze muku som musela trosku prisypat, ale to zalezi od kvality muky.Nepecie sa do zlatava. Proste to ma len prejst teplotou- ako sa vravi zbeliet a potom este kusok a hotovo!
Vdaka :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Houbová smaženice Houbová smaženice
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz