Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Ludwig.II Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Lusky omyjeme, odřízneme konce a nakrájíme na menší kousky. Zalijeme vývarem a vařime na mírném ohni, až se vývar skoro celý vyvaří. Na pánvi rozpálíme máslo a cibuli i česnek na něm zprudka osmažíme. Osolíme a přidáme fazolové lusky a promícháme je s horkým tukem. Postupně přidáme víno, sojovou omáčku a cukr, za stálého míchání povařime asi 2 min a podáváme.
Pozn. Určitě je to variace na nějaký již známý recept, ale já si na něj vzpomněl při poslechu 4. symfonie od Čajkovského a při sklence výborného Merlotu, takže jsem vytvořil něco na ten způsob. Zatím se nikdo neotrávil.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
22.07.18 16:47
Z mladých křehkých fazolek je příprava doslova blesková. Přidávat další sůl není třeba, bohatě stačí sojovka a mírně slaný bujón.
Vařila jsem napoprvé jen jednu porci. Nakonec jsem musela další dvě
dodělávat neb mi masožravec tu původně připravenou k nafocení uklidil
i s toustíky do bříška dřív, než jsem přinesla foťák
.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění