Recept Čachtické plnené rezne

babi Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Čachtické plnené rezne

Postup

Z masa nakrájíme 4 řízky, dobře je naklepeme, osolíme a opepříme. Žampióny posypeme kmínem a opražíme je do sucha. Přidáme k nim vejce a trochu vše osolíme a opepříme. Připravené řízky naplníme praženicí, zatočíme je a zajistíme párátkem. Na pánvi vyškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu a naplněné řízky na ni po všech stranách opečeme. Sem tam je mírně podlejeme. Ve slané vodě uvaříme květák, položíme jej do středu nahřáté mísy a polijeme rozehřátým máslem. Květák dokola obložíme plněnými řízky a na dílky nakrájenými uvařenými brambory, které polejeme šťávou z pánve. Vše ozdobíme rajčetem a posekanou petrželkou.

Recept je z kategorií: Plněné vepřové maso

Nahlásit recept

  • 19.10.03 vloženo
  • 11033x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500-600g vepřového ze stehna
  • 100g uzené slaniny
  • 100g dušených žampiónů
  • 2 vejce
  • sůl a pepř
  • kmín
  • bílé suché víno na podlévání, nebo voda
  • mladý květák
  • 50g másla
  • uvařené brambory
  • zralé rajče a posekaná petrželka na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čachtické plnené rezne

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz