Recept Čachtické plnené rezne

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Čachtické plnené rezne

Postup

Z masa nakrájíme 4 řízky, dobře je naklepeme, osolíme a opepříme. Žampióny posypeme kmínem a opražíme je do sucha. Přidáme k nim vejce a trochu vše osolíme a opepříme. Připravené řízky naplníme praženicí, zatočíme je a zajistíme párátkem. Na pánvi vyškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu a naplněné řízky na ni po všech stranách opečeme. Sem tam je mírně podlejeme. Ve slané vodě uvaříme květák, položíme jej do středu nahřáté mísy a polijeme rozehřátým máslem. Květák dokola obložíme plněnými řízky a na dílky nakrájenými uvařenými brambory, které polejeme šťávou z pánve. Vše ozdobíme rajčetem a posekanou petrželkou.

Recept je z kategorií: Plněné vepřové maso

Nahlásit recept

  • 19.10.03 vloženo
  • 9329x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500-600g vepřového ze stehna
  • 100g uzené slaniny
  • 100g dušených žampiónů
  • 2 vejce
  • sůl a pepř
  • kmín
  • bílé suché víno na podlévání, nebo voda
  • mladý květák
  • 50g másla
  • uvařené brambory
  • zralé rajče a posekaná petrželka na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čachtické plnené rezne

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Cibulačka Cibulačka
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz