Recept Grilovaná ryba v banánových listech - Cá nuong lá chuối Pra

Vietnamská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Grilovaná ryba v banánových listech - Cá nuong lá chuối

Úvod

Klasicky Vietnamsky recept, kde bananove listy alebo lotusove pridavaju tu extra chut.

Postup

1-Rybu polozime na obal (tradicne bananove listy alebo lotusove listy), natrieme z vonku aj z vnutra polovickou omacky Phu Quoc a na cca 15 minut nechame marinovat.

2-Oblozime platkami limetky, zabalime a na oboch koncoch zavrieme - pomozeme si sparatkami alebo spajglami. (Treba dobre zavriet aby nam stave nevytiekla).

3-Char-grill (opekame na grille alebo v trube) na každej strane cca 15 minut, prelozime na misku, otvoríte ako balicek - rozstrihneme noznicami.

4-Ozdobime jarnou cibulkou a zostatkom Phu Quoc omacky a podávame s jasminovou ryzou.

Recept je z kategorií: Maso Ryby


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.04.12 vloženo
  • 2801x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min

Ingredience

  • 1 x 600 g Barramundi vcelku, ocistena
  • 2 bananove listy, (nahradit papierom na pecenie alebo alobalom)
  • 2 nadrobno nakrajane jarne cibulky na ozdobu jarné cibuľky
  • 4 lyžice Phu Quoc omácky na ozdobu (recept nižšie)
  • 1 limetka na tenko nakrajana

Phu Quoc omáčka

  • 4 červené ázijské šalotka, mleté
  • 2 jarné cibuľky, len biela cast čiastočne, jemne nakrájané
  • 2 strúčiky cesnaku, mleté
  • 2 cm zázvoru, mlety
  • ½ stonku citrónovej trávy, biela časť mleta
  • 2 lyžičky rybacej omáčky
  • 1 lyžička cukru
  • 1 chilli, mleté
  • ¼ lyžičky kurkumy prášok
  • ¼ šálky oleja
  • 2 lyžice polievkove nasekaneho kopru
  • ½ limetky stava

Doporučená příloha

  • ryza

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 03.04.12 02:00

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Grilovaná ryba v banánových listech - Cá nuong lá chuối

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 03.04.12 06:27

U nas chren nerastie, keby som bol v Europe tak to vyskusam inac ten bananovy list dava aj velmi peknu vonu , plus co je zaujmave vo Vietname sa pouziva vela kopor je aj v tomto recepte takze s tym chrenom sa nic podla mna nepokazi. :palec:
PS: ked som sa s tym balenim dotrapil jeden sefkuchar mi poradil ze sa tie listy lepsie zatvaraju „moderne“ kancelarskymi spinkami. :oops:

 
2905
753 příspěvků 03.04.12 03:56

Díky za info, poohlédnu se.
Líbí se mi list, šel by použít i křenový? :mavam:

 
Bento
794 příspěvků 03.04.12 02:55

Tie listy sa daju kupit vo azijskych obchodoch maju ich v ladnickach a tie lotusove v sackoch susene.( treba dat do vody "napucat " ) :palec:
alebo spravime podla Babica , nema listy dame papier,alebo dame alobal nemame alobal nedame nic… :lol:

 
2905
753 příspěvků 03.04.12 02:47

Bento paráda, přemýšlím kde oholím babánovník, není tu botanická :mrgreen:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Mrkvový salát Mrkvový salát
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz