Recept Grilovaná ryba v banánových listech - Cá nuong lá chuối Pra

Vietnamská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Grilovaná ryba v banánových listech - Cá nuong lá chuối

Úvod

Klasicky Vietnamsky recept, kde bananove listy alebo lotusove pridavaju tu extra chut.

Postup

1-Rybu polozime na obal (tradicne bananove listy alebo lotusove listy), natrieme z vonku aj z vnutra polovickou omacky Phu Quoc a na cca 15 minut nechame marinovat. 2-Oblozime platkami limetky, zabalime a na oboch koncoch zavrieme - pomozeme si sparatkami alebo spajglami. (Treba dobre zavriet aby nam stave nevytiekla). 3-Char-grill (opekame na grille alebo v trube) na každej strane cca 15 minut, prelozime na misku, otvoríte ako balicek - rozstrihneme noznicami. 4-Ozdobime jarnou cibulkou a zostatkom Phu Quoc omacky a podávame s jasminovou ryzou.

Recept je z kategorií: Maso Ryby

Nahlásit recept

  • 03.04.12 vloženo
  • 3038x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min

Ingredience

  • 1 x 600 g Barramundi vcelku, ocistena
  • 2 bananove listy, (nahradit papierom na pecenie alebo alobalom)
  • 2 nadrobno nakrajane jarne cibulky na ozdobu jarné cibuľky
  • 4 lyžice Phu Quoc omácky na ozdobu (recept nižšie)
  • 1 limetka na tenko nakrajana

Phu Quoc omáčka

  • 4 červené ázijské šalotka, mleté
  • 2 jarné cibuľky, len biela cast čiastočne, jemne nakrájané
  • 2 strúčiky cesnaku, mleté
  • 2 cm zázvoru, mlety
  • ½ stonku citrónovej trávy, biela časť mleta
  • 2 lyžičky rybacej omáčky
  • 1 lyžička cukru
  • 1 chilli, mleté
  • ¼ lyžičky kurkumy prášok
  • ¼ šálky oleja
  • 2 lyžice polievkove nasekaneho kopru
  • ½ limetky stava

Doporučená příloha

  • ryza

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 03.04.12 02:00

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Grilovaná ryba v banánových listech - Cá nuong lá chuối

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Bento
794 příspěvků 03.04.12 06:27

U nas chren nerastie, keby som bol v Europe tak to vyskusam inac ten bananovy list dava aj velmi peknu vonu , plus co je zaujmave vo Vietname sa pouziva vela kopor je aj v tomto recepte takze s tym chrenom sa nic podla mna nepokazi. :palec:
PS: ked som sa s tym balenim dotrapil jeden sefkuchar mi poradil ze sa tie listy lepsie zatvaraju „moderne“ kancelarskymi spinkami. :oops:

2905
753 příspěvků 03.04.12 03:56

Díky za info, poohlédnu se.
Líbí se mi list, šel by použít i křenový? :mavam:

Bento
794 příspěvků 03.04.12 02:55

Tie listy sa daju kupit vo azijskych obchodoch maju ich v ladnickach a tie lotusove v sackoch susene.( treba dat do vody "napucat " ) :palec:
alebo spravime podla Babica , nema listy dame papier,alebo dame alobal nemame alobal nedame nic… :lol:

2905
753 příspěvků 03.04.12 02:47

Bento paráda, přemýšlím kde oholím babánovník, není tu botanická :mrgreen:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Štika na smetaně Štika na smetaně
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz