Recept Bylo to moc rychlé a přesto pěkné

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Drůbeží plátky nakrájíme na co nejtenčí - ´milimetrové´ - kousky (lépe se krájejí zmražené). Promícháme s kořením, olejem, octem, škrobovou moučkou. Prolijeme vařící vodou, vhodíme na rozpálený olej a smažíme (trvá to maximálně pět minut; spíše méně).

Chřest nakrájíme na asi centimetrové válečky, vhodíme do vařící osolené vody s octem a skořicí a vaříme (trvá to maximálně pět minut; spíše přesně). Po uvaření slijeme vodu, skořici vyndáme.

Máslo mírně osolíme, přidáme jednu kávovou lžičku sterilovaného kopru, rozpustíme.

Chřest přidáme na talíře k masu, polijeme rozpuštěným máslem - a pojídáme…

Recept je z kategorií: Kuřecí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.09.07 vloženo
  • 4709x zobrazeno

Čas přípravy

  • 9 minut (ani ne)

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • drůbeží prsa (dva plátky)
  • půl deci vařící vody (může být i méně - podle citu)
  • dvě polévkové lžíce vinného octa
  • dva stroužky podrceného česneku
  • dvě polévkové lžíce kvalitního oleje
  • dvě kávové lžičky mletého zázvoru
  • kávová lžička škrobové moučky
  • olej na přípravu
  • sůl
  • příloha
  • zelený chřest (jeden svazek)
  • vařící voda
  • jedna kávová lžička octa
  • jeden lístek celé skořice
  • sůl
  • trochu rozpuštěného másla
  • jedna kávová lžička sterilovaného kopru

Doporučená příloha

  • Chřest jako příloha je součástí receptu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bylo to moc rychlé a přesto pěkné

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bylo to moc rychlé a přesto pěkné-Aničko,

děkuji za radu, já čas od času mražený kopr kupuji, prodává se v takových malých krabičkách. Používám ho i např. na tzatziky, rovnou mražený, on v nich povolí…:-) Budu muset v létě začít myslet na zimu…:-))

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bylo to moc rychlé a přesto pěkné - Boni-

ja mám rada kopr a tak si ho zamrazujem -v lete kúpim viazaničku, dve, fúziky umyjem, nasekám a dám do fľaštičiek so závitom a šup do mrazničky. Zdá sa mi toto ako najjednoduchší spôsob, ako ho mať stále po ruke. Potrebné množstvo vyškriabem a vhodím do hotového horúceho jedla - až keď vypnem plyn…Tak aj aroma zostane zachovaná…

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bylo to moc rychlé a přesto pěkné - Bali

ta poznámka o vinném octu se mi líbila a děkuji za ní(i víno je rozhodně přijatelné). Do studených pokrmů dávám raději (byť ne nutně vždy) ocet ´klasický´ (otázkou je, není-li klasickým octem právě ten vinný, takže řekněme ´kvasný lihový´), do teplých ocet vinný (někdy náš, někdy balsamico) a stojí to za pokus. Ovšem někteří ´Labužníci´či ´některé ´Labužnice´ mají k vinným octům výhrady, což respektuji… chutě jsou svobodné…

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bylo to moc rychlé a přesto pěkné

Děkuji za vysvětlení, mně to s tou vodou nějak nešlo do hlavy.:-) A vínečko, to ano, tomu rozumím…:-)

 
Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bylo to moc rychlé a přesto pěkné

a co místo obyčejného octa dát ocet vinný nebo prostě vínko?

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: - tea63 – souhlas, odpověď, názor, vysvětlení poděkování...

Tento pokrm vznikl - ostatně jako většina mých receptů - před mnoha a mnoha lety po nějakém ´mejdanu´ (a to já obvykle musím vařit), kdy jsme prostě zapomněli dát večer marinovat kuřecí maso. Druhý den nastal hlad - no spíše chuť (což je pochopitelně nebezpečnější). Tak jsem přemýšlel, jak marinování trochu nahradit. Souhlasím s Tebou – voda a olej dokáží ´omítnout´ i strop. Tož jsem to riskl s tím prolitím vařící vodou (žádný cedník, prostě do masa s ingrediencemi, rychle a pečlivě promíchat).
Nu - musím říci (tedy přesněji: napsat), že já vařím obvykle bez nějakých přesností (improvizuji. nevážím, neodměřuji… atd…). Takže té vařící vody je nejspíše méně, než jsem uvedl v receptu (opravím to!). Avšak fakt - vyšlo to!!!
Teď k chřestu - moc mi chutná. Lze ho uvařit na mnoho a mnoho způsobů. Jeden z nich je s trochou octa. Nic se nestane. Ovšem kdo nechce, nemusí…
A k octu… Je to podobné, jako s alkoholem. Když se to dá na počátku vaření, zvýrazní to chuť. Když se to dá na konci vaření, pak to pokrm zbytečně ´zkyselí´ nebo ´zalkoholizuje´ (skvělou výjimkou je marinování nebo flambování). Prostě ocet ´vytáhne´ z masa jeho specifickou náladu… A není ovšem nic proti ničemu prostě octa trochu ubrat… To vytažení masové nálady jsem mnohokrát okusil http://recepty.labuznik.com/recipe.php?…" TARGET = _new
A moc DĚKUJI za komentář - člověku prostě někdy některé věci nedojdou a je moc rád, když ho na ně někdo jiný upozorní. Fakt je prima, když se na „Labužníku“ diskutuje…

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bylo to moc rychlé a přesto pěkné - MI-LAN :-))

Mám otázečku- pročpak to prolíváš vařící vodou? A to na cedníku? Nevím, když naliju vodu do misky s masem a pak to prsknu do rozpáleného oleje…no, nechci uklízet!…Jedině, že se utvoří těstíčko, ale to se pak musí smažit ve větší vrstvě oleje a pak to bude křupavoučké. Je to tak? :-) Ocet ke chřestu mi také nějak nepasuje. A 2 lžíce octa na dvě prsíčka .....není to přeoctované:-))))

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bylo to moc rychlé a přesto pěkné

Ono je teď nějak IN používat všechno čerstvé, ale mně třeba koprovka chutná víc s koprem sterilovaným. Používám zakysanou smetanu a to všechno dohromady vlastně už nijak nemusím moc dochucovat. Vůně u sterilovaného kopru je zachována, jen se musí počítat s tím, že je tam ocet a sůl, a to se do všeho nehodí.

 
Papaja  25.01.09 03:43
Re: Bylo to moc rychlé a přesto pěkné - Bono

Já používám sterilovaný dlouho. Čerstvý ještě stále není běžně kdykoliv k sehnání. Jídlo ovoní úplně stejně, někdy je i malinko lepší - např. do studeného dipu k fondue …
P. :-)

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bylo to moc rychlé a přesto pěkné-MI_LANE,

nemám vůbec žádnou zkušenost se sterilovaným koprem (zato čerstvý miluju), ale tohle je tak bohémsky popsané (a asi i připravované), že mě to naprosto okouzlilo… Tak zkusím, až bude příležitost…nejlépe bez dětí, bojím se, že by pyskovaly ohledně toho chřestu…:-) Pa a dobrou B.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz