Recept Bylo to moc rychlé a přesto pěkné

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Drůbeží plátky nakrájíme na co nejtenčí - ´milimetrové´ - kousky (lépe se krájejí zmražené). Promícháme s kořením, olejem, octem, škrobovou moučkou. Prolijeme vařící vodou, vhodíme na rozpálený olej a smažíme (trvá to maximálně pět minut; spíše méně).

Chřest nakrájíme na asi centimetrové válečky, vhodíme do vařící osolené vody s octem a skořicí a vaříme (trvá to maximálně pět minut; spíše přesně). Po uvaření slijeme vodu, skořici vyndáme.

Máslo mírně osolíme, přidáme jednu kávovou lžičku sterilovaného kopru, rozpustíme.

Chřest přidáme na talíře k masu, polijeme rozpuštěným máslem - a pojídáme…

Recept je z kategorií: Kuřecí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.09.07 vloženo
  • 4789x zobrazeno

Čas přípravy

  • 9 minut (ani ne)

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • drůbeží prsa (dva plátky)
  • půl deci vařící vody (může být i méně - podle citu)
  • dvě polévkové lžíce vinného octa
  • dva stroužky podrceného česneku
  • dvě polévkové lžíce kvalitního oleje
  • dvě kávové lžičky mletého zázvoru
  • kávová lžička škrobové moučky
  • olej na přípravu
  • sůl
  • příloha
  • zelený chřest (jeden svazek)
  • vařící voda
  • jedna kávová lžička octa
  • jeden lístek celé skořice
  • sůl
  • trochu rozpuštěného másla
  • jedna kávová lžička sterilovaného kopru

Doporučená příloha

  • Chřest jako příloha je součástí receptu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bylo to moc rychlé a přesto pěkné

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bylo to moc rychlé a přesto pěkné-Aničko,

děkuji za radu, já čas od času mražený kopr kupuji, prodává se v takových malých krabičkách. Používám ho i např. na tzatziky, rovnou mražený, on v nich povolí…:-) Budu muset v létě začít myslet na zimu…:-))

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bylo to moc rychlé a přesto pěkné - Boni-

ja mám rada kopr a tak si ho zamrazujem -v lete kúpim viazaničku, dve, fúziky umyjem, nasekám a dám do fľaštičiek so závitom a šup do mrazničky. Zdá sa mi toto ako najjednoduchší spôsob, ako ho mať stále po ruke. Potrebné množstvo vyškriabem a vhodím do hotového horúceho jedla - až keď vypnem plyn…Tak aj aroma zostane zachovaná…

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bylo to moc rychlé a přesto pěkné - Bali

ta poznámka o vinném octu se mi líbila a děkuji za ní(i víno je rozhodně přijatelné). Do studených pokrmů dávám raději (byť ne nutně vždy) ocet ´klasický´ (otázkou je, není-li klasickým octem právě ten vinný, takže řekněme ´kvasný lihový´), do teplých ocet vinný (někdy náš, někdy balsamico) a stojí to za pokus. Ovšem někteří ´Labužníci´či ´některé ´Labužnice´ mají k vinným octům výhrady, což respektuji… chutě jsou svobodné…

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bylo to moc rychlé a přesto pěkné

Děkuji za vysvětlení, mně to s tou vodou nějak nešlo do hlavy.:-) A vínečko, to ano, tomu rozumím…:-)

 
Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bylo to moc rychlé a přesto pěkné

a co místo obyčejného octa dát ocet vinný nebo prostě vínko?

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: - tea63 – souhlas, odpověď, názor, vysvětlení poděkování...

Tento pokrm vznikl - ostatně jako většina mých receptů - před mnoha a mnoha lety po nějakém ´mejdanu´ (a to já obvykle musím vařit), kdy jsme prostě zapomněli dát večer marinovat kuřecí maso. Druhý den nastal hlad - no spíše chuť (což je pochopitelně nebezpečnější). Tak jsem přemýšlel, jak marinování trochu nahradit. Souhlasím s Tebou – voda a olej dokáží ´omítnout´ i strop. Tož jsem to riskl s tím prolitím vařící vodou (žádný cedník, prostě do masa s ingrediencemi, rychle a pečlivě promíchat).
Nu - musím říci (tedy přesněji: napsat), že já vařím obvykle bez nějakých přesností (improvizuji. nevážím, neodměřuji… atd…). Takže té vařící vody je nejspíše méně, než jsem uvedl v receptu (opravím to!). Avšak fakt - vyšlo to!!!
Teď k chřestu - moc mi chutná. Lze ho uvařit na mnoho a mnoho způsobů. Jeden z nich je s trochou octa. Nic se nestane. Ovšem kdo nechce, nemusí…
A k octu… Je to podobné, jako s alkoholem. Když se to dá na počátku vaření, zvýrazní to chuť. Když se to dá na konci vaření, pak to pokrm zbytečně ´zkyselí´ nebo ´zalkoholizuje´ (skvělou výjimkou je marinování nebo flambování). Prostě ocet ´vytáhne´ z masa jeho specifickou náladu… A není ovšem nic proti ničemu prostě octa trochu ubrat… To vytažení masové nálady jsem mnohokrát okusil http://recepty.labuznik.com/recipe.php?…" TARGET = _new
A moc DĚKUJI za komentář - člověku prostě někdy některé věci nedojdou a je moc rád, když ho na ně někdo jiný upozorní. Fakt je prima, když se na „Labužníku“ diskutuje…

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bylo to moc rychlé a přesto pěkné - MI-LAN :-))

Mám otázečku- pročpak to prolíváš vařící vodou? A to na cedníku? Nevím, když naliju vodu do misky s masem a pak to prsknu do rozpáleného oleje…no, nechci uklízet!…Jedině, že se utvoří těstíčko, ale to se pak musí smažit ve větší vrstvě oleje a pak to bude křupavoučké. Je to tak? :-) Ocet ke chřestu mi také nějak nepasuje. A 2 lžíce octa na dvě prsíčka .....není to přeoctované:-))))

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bylo to moc rychlé a přesto pěkné

Ono je teď nějak IN používat všechno čerstvé, ale mně třeba koprovka chutná víc s koprem sterilovaným. Používám zakysanou smetanu a to všechno dohromady vlastně už nijak nemusím moc dochucovat. Vůně u sterilovaného kopru je zachována, jen se musí počítat s tím, že je tam ocet a sůl, a to se do všeho nehodí.

 
Papaja 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Bylo to moc rychlé a přesto pěkné - Bono

Já používám sterilovaný dlouho. Čerstvý ještě stále není běžně kdykoliv k sehnání. Jídlo ovoní úplně stejně, někdy je i malinko lepší - např. do studeného dipu k fondue …
P. :-)

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bylo to moc rychlé a přesto pěkné-MI_LANE,

nemám vůbec žádnou zkušenost se sterilovaným koprem (zato čerstvý miluju), ale tohle je tak bohémsky popsané (a asi i připravované), že mě to naprosto okouzlilo… Tak zkusím, až bude příležitost…nejlépe bez dětí, bojím se, že by pyskovaly ohledně toho chřestu…:-) Pa a dobrou B.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Turecké Cilbir vejce


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Kuře na medu Kuře na medu
Chilli con carne Chilli con carne
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz