Recept Bylinkový ocet a tymiánový olej

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bylinkový ocet a tymiánový olej

Postup

*Bylinkový ocet:* Česnek oloupeme. Meduňku omyjeme a osušíme. Obojí vložíme se sezamo­vými a hořčičnými semínky do dekorativní lah­ve nebo karafy. Zalijeme octem a dobře uzavře­me. Necháme uležet 2-3 týdny na světlém tep­lém místě. *Tymiánový olej:* Citron omyjeme horkou vo­dou a pečlivě osušíme. Slupku tence oloupeme loupáčkem do spirály. Snítky tymiánu opláchne­me, osušíme a vložíme s citronovou kůrou, bob­kovým listem, červeným pepřem a hvězdičkami badyánu do dekorativní lahve. Přilijeme olivový olej a láhev dobře uzavřeme. Bylinkový olej necháme odležet na chladném tmavém místě ne­jméně 2 týdny.

Recept je z kategorií: Salátové zálivky

Nahlásit recept

  • 14.12.01 vloženo
  • 13877x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 minut

Ingredience

  • *bylinkový ocet:*
  • 3 stroužky česneku
  • 2 snítky meduňky
  • 1 lžička sezamových a hořčičných semínek
  • 500 ml vinného octa
  • *tymiánový olej:*
  • 1 citron
  • 3-4 snítky tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička červeného (peruánského) pepře
  • 2 badyány
  • 500 ml olivového oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bylinkový ocet a tymiánový olej

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz