Recept Bylinkový likér mojí babičky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Mátu, růži, zázvor, skořici, muškátový oříšek a hřebíčky svaříme s cukrem v 200 ml vody pod pokličkou. Po dvaceti minutách odstavíme, smícháme s medem, zalijeme vodkou a znovu zahřejeme (již nevaříme). Po vychladnutí necháme asi 3 dny ustát, potom scedíme, naplníme do láhví, uzavřeme a necháme pár měsíců v chladu uležet.

Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů

Nahlásit recept

  • 19.09.07 vloženo
  • 10636x zobrazeno

Ingredience

  • 200 g medu
  • 160 g cukru
  • 200 ml vody
  • 2 litry vodky
  • 2 lžíce sekané zelené máty
  • 1 lžíce sušených růžových okvětních lístků
  • kousek celé skořice
  • 10 hřebíčků
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 2 menší úlomky muškátového oříšku

Doporučená příloha

  • dobrá nálada

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bylinkový likér mojí babičky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bylinkový likér mojí babičky

Labužník Jandulka02
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Bylinkový likér mojí babičky

tak mám takový dojem že to bude docela dobré tak to vyzkouším před několika dny jsem dělala medunkový liker a je výborný ,dáte si večer skleničku a zaručuji že usnete jako dudci.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz