Recept Bylinkový krém

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bylinkový krém

Postup

1. Obě brambory oloupeme, omyjeme a podle velikostí rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. V polovině zeleninového vývaru je zhruba 20 minut vaříme doměkka. 2. Bylinky opereme a otrháme lístky. Několik líst­ků odložíme stranou. Zbylé nahrubo posekáme, přidáme k bramborám a povaříme asi 3 min. 3. Brambory a bylinky najemno rozmixujeme i s vývarem. Přilijeme zbývající vývar, zlehka našlehanou smetanu a necháme přejít varem. 4. Bylinkový krém osolíme, opepříme a ochu­tíme citronem a rozdělíme do předehřátých ta­lířů. Ozdobíme odloženými lístky bylinek, pří­padně lžičkou kysané smetany.

Recept je z kategorií: Krémové polévky

Nahlásit recept

  • 09.05.03 vloženo
  • 5782x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 200 kcal, 3 g bílkovin, 15 g tuků, 12 g sacharidů
  • 2 moučnaté brambory
  • 500 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • 80 g směsi bylinek (např. petržel, kerblík, meduňka, estragon, máta)
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • pepř
  • trocha citronové šťávy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bylinkový krém

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Gratinované brambory (DIA)*

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Tatranské kuře Tatranské kuře
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz